سمنان دارنده بیشترین کاروانسرا برای ثبت در یونسکو
مدیر بنیاد ایرانشناسی شعبه سمنان گفت: بیشترین کاروانسراهایی که قرار است امسال در یونسکو ثبت جهانی شود مربوط به این استان است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، حسن شادپور با اشاره به برخورداری استان سمنان از قابلیتها و ظرفیتهای فراوان اظهار داشت: این استان بیش از هزار و ۴۰۰ اثر تاریخی دارد که ۸۵۰ مورد آن ثبت ملی شده است.
امیر کرم زاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان پیشتر گفته بود ۶ کاروانسرای تاریخی استان برای ثبت در فهرست جهانی کاروانسراهای ایران توسط گروه ارزیابان یونسکو مورد بررسی قرار گرفته است.
شادپور افزود: استان سمنان از نظر جغرافیای سیاسی (ژئوپلیتیکی) و جغرافیایی موقعیت ویژهای دارد و بیشترین مسیر جاده ابریشم از این استان عبور میکند. زبان سمنانی هم از ویژگی خاصی برخوردار است.
شادپور با بیان این که شعبه ایرانشناسی استان سمنان در ارتباط با شناخت ظرفیتهای استان در چندین بخش فعالیت خود را شروع کرده است، توضیح داد: در این استان نزدیک به هزار و ۵۰۰ مدخل در ارتباط با مباحث مختلف و در قالب دانشنامه ایرانشناسی استخراج شده که محققان در رشته های مختلف و در گروه های پژوهشی بر روی این مدخل ها پژوهش میکنند.
استخراج بانکهای اطلاعاتی مشاهیر و بناهای تاریخی
وی از انتشار سه جلد دانشنامه در بخشهای تاریخ، جغرافیا و جغرافیای تاریخی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: همچنین تدوین و استخراج بانکهای اطلاعاتی در خصوص مشاهیر، مفاخر و بناهای تاریخی استان در حال انجام است که اطلاعات این بانکهای اطلاعاتی به صورت خام در اختیار ادارات فعال در حوزه فرهنگی و اجتماعی و پژوهشگران و دانشجویانی که رساله کارشناسی ارشد و دکتری دارند، قرار میگیرد.
فعالیتهای حوزه پژوهش و چاپ کتاب
شادپور اضافه کرد: تفاهمنامههایی نیز میان بنیاد ایرانشناسی شعبه استان سمنان و مراکز مختلف علمی، فرهنگی و بهویژه دانشگاه سمنان، اداره کل میراث فرهنگی، اداره کل اوقاف و ادارهکل آموزش و پروش منعقد شده که برخی از این تفاهمنامهها به پایان رسیده و برخی نیز در دست انجام است.
وی به فعالیتهای بنیاد در حوزه پژوهش و چاپ کتاب نیز اشاره کرد و گفت: یکی از کتابهای منتشر شده درباره شناخت بافت قدیم شهر سمنان و شناخت محلات استان است. چندین جلد کتاب نیز با عنوان فرهنگ و تمدن استان سمنان برای مقاطع ابتدایی و دبیرستان تدوین شده که بهزودی منتشر خواهد شد.
مدیرکل بنیاد ایرانشناسی شعبه سمنان افزود: آموزش ایرانشناسی برای موسسهها و ادارات را هم در قالب کلاسهای آموزشی برای شناساندن ظرفیتها و قابلیتهای استان آغاز کردهایم.