استان سمنان معروف به دارالمرحمه با توجه به موقعیت جغرافیایی، سالانه محل عبور بیش از ۱۵ میلیون زائر از شهرستان‌های این استان پهناور برای زیارت امام رضا (ع) است و در این میان، همسویی و همگرایی مسوولان، راهبردها و برنامه‌ریزی‌ها، اولین گام برای تبدیل آن به مقصد گردشگران است.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، تبدیل استان سمنان با نام تاریخی دیار قومس از معبر به مقصد گردشگری یکی از شعارها و برنامه‌های جدی مسوولان این خطه است و همواره روی آن تاکید می‌شود؛ موضوعی که تحقق آن با توجه به ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی استان دور از ذهن نیست.
استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است که ۸۶۸ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی قرار دارد.
مسجد جامع شهر سمنان، مجموعه تاریخی بسطام، مسجد تاریخانه دامغان، مسجد جامع روستای فرومد، تپه حصار دامغان، مجموعه بافت، بازار سرپوشیده، مسجد سلطانی و موزه پهنه شهر سمنان، دروازه ارگ سمنان و کاروانسراهای شاه عباسی جزو جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی برتر استان سمنان محسوب می‌شود.
جاذبه‌های طبیعی برتر استان سمنان نیز شامل جنگل ابر، جنگل رودبارک، پارک ملی کویر، مناطق حفاظت شده خارتوران، پرور و خوش ییلاق، غار دربند مهدیشهر، کوه اژدهای گرمسار و کویر حاج علیقلی دامغان است.
چشمه و منطقه بکر و زیبای آبگرم در ۲۰ کیلومتری مرکز استان، چشمه هفت رنگ مجن در ۲۵ کیلومتری شمال شاهرود، جاده چشمه علی دامغان، غار نمکی گرمسار، کویر ریگ جن در ۷۰ کیلومتری مرکز استان و آبشار مجن در ۳۵ کیلومتری شمال‌غربی شاهرود نیز از دیگر جاذبه‌های برجسته استان سمنان محسوب می‌شود.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.
بدون شک، یکی از نیازهای اساسی تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد گردشگری تقویت زیرساخت‌های گردشگری از جمله مراکز اقامتی است؛ در استان سمنان ۱۵ هتل، یک هتل‌آپارتمان، یک متل، پنج مهمان‌پذیر، ۱۹ اقامتگاه سنتی، ۴۴ خانه‌مسافر، هشت مجتمع گردشگری و ۹۴ اقامتگاه بوم‌گردی با سه هزار و ۸۵۲ تخت پذیرای گردشگران است و در سال‌های اخیر به توسعه این زیرساخت‌ها به ویژه هتل‌سازی در نقاط مستعد و راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگری در مناطق دارای ویژگی‌های خاص بومی توجه ویژه شده است.
امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان سمنان، از اقامت ۲۶۵ هزار مسافر در مراکز اقامتی استان خبر داد و گفت: اقامت نوروزی ١۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.
رشد ۱۴ درصدی اقامت نوروزی در استان سمنان می‌تواند نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای جذب گردشگر در دیار دارالمرحمه باشد که تحقق آن همگرایی و همدلی بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف از جمله اداره‌کل میراث‌فرهنگی، شهرداری‌ها و رسانه‌ها را طلب می‌کند.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای