خانه‌های قدیمی در اکثر شهرهای ایران وجود داره. با اینکه تعدادی از اون‌ها با مرور زمان به دست فراموشی سپرده شدن با این وجود نباید از این بناها غافل شد که مهم‌ترین سند تاریخ ایران هستند. اردبیل هم از اون شهرهایی که خونه تاریخی کم نداره و در هر قسمت از این استان عمارت‌های دلنشین بزرگی با تاریخ شاهکار قرار گرفته.

شهر اردبیل یکی از زیباترین شهرهای گردشگری ایران به حساب میاد که درباره اون تا به امروز مطالب زیادی رو منتشر کردیم که با مراجعه به صفحه اصلی مجله گردشگری سفربازی می‌تونی به همه اون نوشته‌ها دسترسی پیدا کنی و برای سفر خودت بهتر برنامه‌ریزی کنی.

توی این نوشته قراره راجع به یکی از خونه‌های تاریخی این شهر یعنی خانه سید هاشم ابراهیمی صحبت کنیم. قدمت ین خونه به دوره زندیه برمیگرده و میشه گفت جزو خونه‌های بسیار قدیمی شهر به حساب میاد. خانه سید هاشم ابراهیمی در نزدیکی میدان سرچشمه قرار داره و امروزه تحت مالکیت سازمان میراق فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل هست.

 

 

درباره خانه سید هاشم ابراهیمی در اردبیل

این بنا به تزئنات مختلفی آراسته شده که از بین اون‌ها میشه به مقرنس کاری‌ها، گچ‌بری‌ها، نقاشی‌های و کتیبه‌های اشاره کرد.

در ابتدا با شنیدن نام این بنا شاید فکر کنید بنا متعلق به دوران قاجاره؛ اما خانه سید هاشم ابراهیمی در دوران زندیه بنا شده و امروزه یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم اردبیله. این خانه تاریخی به قدری ارزشمنده که در سال هزار و سیصد و هفتاد و نه به عنوان آثار ملی ایران ثبت شده است.

این بنای تاریخی شامل زیرزمین و طبقه همکف می‌شه.زیرزمین این خانه هفتاد و شش متره و طبقه همکف چیزی حدود هفتاد و دو متره. نمای ساختمان آجری بوده و ورودی حیاط نیز مانند اکثر خانه‌های تاریخی دیگر یک هشتی کوچک داره. تالار زیبا و بزرگی در طبقه همکف دقرار گرفته که شامل شاه نشین و دو رواقه.

سفر به اردبیل و بازدید از خانه‌های قدیمی این شهر

اردبیل یکی از شهرهاییه که در تمام فصول سال گردشگران زیادی رو به خودش می‌بینه. در فصل زمستان افرادی که سرما دوست هستند برای برف‌بازی و رفتن به پیست اسکی فندقلو به این منطقه سفر می‌کنند و در تابستان‌های برای تجربه ماندن در آب‌گرم. این شهر تمام جذابیت‌ها رو یک‌جا درون خودش داره. اگه برای فصل بهار یا تابستان در حال برنامه‌ریزی سفر هستید اردبیل رو در اولویت قرار بدید و در کنار تماشای بناهای طبیعی، خانه‌های قدیمی شهر رو ببینید.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای