استان لرستان مهد آب و آبشارهاست و رودخانه‌های زیادی رو در دل خودش جای داده، به همین خاطر پل‌های متعددی در این استان وجود داره که بر فراز رودخانه‌ها بنا شده. یکی از این پل‌های قدیمی، پل شکسته هست که به نام پل شاپوری و در زبان لری به طاق پیل اشکه سه شهرت داره. این پل که ازجمله بزرگترین پل‌های سنگی ایران به شمار میاد یادگاری به جا مونده از عهد ساسانیان هست و به دستور شاپور اول ساسانی ساخته شده.

پل شاپوری در ضلع جنوبی قلعه فلک‌الافلاک قرار گرفته و بنا به نظر باستان‌شناسان این دو بنا همزمان با هم ساخته شدن. طول پل شکسته در ایام قدیم به ۲۳۰ متر میرسید و حدود ۲۸ چشمه طاق داشت اما امروزه بخاطر بی‌توجهی به این بنا و از بین رفتن اون، تنها ۵ عدد از این چشمه طاق‌ها باقی مونده. در زمان ساسانیان از پل شاپوری برای عبور و مرور کاروانیان و سپاهیان ایرانی از شوش به هگمتانه استفاده میشد. همچنین این پل غرب استان لرستان رو به شرق اون متصل میکرد و از طرفی لرستان به خوزستان و تیسفون دسترسی پیدا میکرد. پل شکسته تماما از سنگ ساخته شده و ارتفاعی ۱۱ متری داره.

چشمه طاق‌های پل بصورت جناغی و موج‌شکن‌های اون به شکل لوزی و ۶ضلعی ساخته شدن. در ساخت پل از مصالحی همچون سنگ، ملاط گچ و ساروج و در کف پل از سنگ بلوک قرمز استفاده شده. قابل ذکره که پل شکسته بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده.

نمایش پل شکسته روی نقشه

مسیریابی پل شکسته

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای