کاخ شهربانی، کاخی با معماری باستانی
از اونجایی که تهران در دورههای مختلف تاریخی به عنوان پایتخت ایران انتخاب شده در دل خودش آثار تاریخی بسیار متنوعی رو جا داده که دیدن کردن از هر کدوم از اونها لطف خاص خودش رو داره. تا به امروز توی مجله گردشگری سفربازی درباره جاهای دیدنی مختلفی در پایتخت صحبت کردیم. توی این نوشته قراره به کاخ شهربانی تهران بپردازیم. کاخی که قدمت اون به دوره اول پهلوی میرسه و در حال حاضر هم به عنوان ساختمان وزارت خارجه از اون استفاده میشه.
اگه دوست داری با کاخ شهربانی با خوبی آشنا بشی این نوشته رو تا انتها مهمون مجله گردشگری سفربازی باش.
همه چیز درباره کاخ شهربانی
کاخ شهربانی در قلب شهر تهران و توی یکی از قدیمیترین منطقههای پایتخت واقع شده. این منطقه که به اسم میدان مشق معروفه کلی جاذبه تاریخی رو از دورههای قاجار و پهلوی در دل خودش جا داده. قدمت خود میدون هم به دوره قاجار میرسه.
جالبه که بدونی میدان بخش به عنوان یکی از آثار ملی ایران شناخته میشه و اسمهایی مثل باغ ملی هم به اون داده شده. یکی از بناهای تاریخی که در نزدیکی این میدان واقع شده کاخ شهربانی هست که قراره توی این نوشته به صورت کامل درباره اون باهم گپ بزنیم.
این کاخ از زیباترین بناهای تاریخی شهر تهران به حساب میاد. فقط کافیه یه نگاهی به تصاویر این بنا بندازی تا متوجه بشی معمارهایی که میخواستن این بنا رو طراحی کنن چه قدر هنرمند و نکته سنج بودن.
این بنا یه جورایی یه مفهوم سیاسی هم در دل خودش داره! برخی معتقد هستند که کاخ شهربانی در واقع نمادی از جلوهگری قدرت حکومتهای دیوانسالار هست که به دنبال تمرکز در قدرت و سرکوب و نابودی گروههای سیاسی و مردمی هستن! قدرتی که در هیچ برهه تاریخی نتونسته در برابر خواستههای مردمی زورگویی کنه و خیلی سریع از هم پاشیده!
ساختمون کاخ شهربانی امروزه به عنوان مثر وزارت امور خارجه در حال فعالیت هست و جالبه که بدونی در برخی از مناسبها مراسمهایی هم در مقابل این کاخ برگزار میشه که یکی از جذابترین برنامههایی که تا به امروز توی این محل برگزار شده جشن ۲۳۰ سالگی انتخاب تهران به عنوان پایتخت ایران بوده.
کاخ شهربانی در دوره پهلوی اول به دستور رضا شاه در سال ۱۳۱۵ ساخته شده و در ابتدا محل اداره شهربانی تهران بوده. این بنا اسمهایی مثل اداره نظیمه کل مملکتی یا شهربانی کل کشور هم داشته!
اگه بخوایم نگاهی نزدیک به معماری این بنا داشته باشیم، سبک معماری اون در واقع به سبک نئو کلاسیک ایرانی نقش خورده. در این سبک میتونیم شاهد تلفیقی از معماری سنتی و معماری اروپایی باشیم. بنای کاخ شهربانی هم بر اساس این سبک و با الهام از ترکیب معماری اروپایی و معماری تخت جمشید ساخته شده.
طراح این کاخ فردی بوده به اسم کابریل گورکیان که از معماران مشهور ارمنی به حساب میاد. یکی از تزئینات خیره کننده کاخ در واقع بخش داخلی اون هست که به وسیله گچ بری و آیینه کاری تزئین شده! از معروفترین قسمتهای این کاخ هم میشه به بخش مرکزی یا میانی اون اشاره کرد. این بخش با پلکانی عریض از دو سمت از خیابان به ایوانی متصل میشن. این قسمت در واقع بدین منظور ساخته شده که تالار مراسمهای نظامی و تشریفاتی باشه و همین موضوع باعث شده که سازندگان این کاخ تمام تلاششون رو کردن تا این بخش شکوه و عظمتی خیره کننده داشته باشه.
کاخ شهربانی دقیقا در کجا قرار گرفته؟
احتمالا دوست داشته باشی که بدونی این کاخ دقیقا در کجا قرار گرفته و چطور میشه به اون رسید؟ کاخ شهربانی در حدفاصل خیابان امام خمینی و خیابان سی تیر قرار گرفته. یکی از راههای به صرفه که میتونی به وسیله اون سریع به این کاخ برسی استفاده از خط یک یا دو متروی تهران هست. سوار هر کدوم از این خطوط که شدی فقط کافیه در ایستگاه متروی امام خمینی پیاده بشی. بعد از اون میتونی با پنج دقیقه پیاده روی خودت رو به کاخ شهبانی برسونی.
در نزدیکی این بنا جاذبههای گردشگری دیگهای وجود دارن که این امکان رو بهت میدن تا با یه تیر دو نشون بزنی و چند جا رو باهم ببینی. این جاذبههای گردشگری شامل ساختمان وزارت جنگ، موزه جواهرات ملی، کتابخانه و موزه ملک، موزه پست، مدرسه دارالفنون، سردر باغ ملی و… اشاره کرد.
اقامتگاه ها اطراف کاخ شهربانی نمایش کاخ شهربانی روی نقشه مسیریابی کاخ شهربانی
آیا امکان بازدید از کاخ شهربانی فراهمه؟
از اونجایی که در حال حاضر این بنا در تملک وزارت امور خارجه هست امکان بازدید از فضاهای داخلی کاخ مهیا نیست! در واقع اگه قصد دیدن کاخ شهربانی رو داری فقط میتونی از بیرون به تماشای اون بشینی.
تهران گردی با سفربازی
شهر تهران جاذبههای گردشگری بسیار متنوعی رو در دل خودش جا داده که دیدن همه اونها ممکنه روزها طول بکشه و جالبی ماجرا به این هست که هیچ کدوم از این جاهای دیدنی هم تکراری نیست و دیدن هر کدوم به نوبه خودش لطف خاصی داره! به همین جهت هم هست که خیلی از گردشگرها تهران رو به عنوان مقصد گردشگری انتخاب میکنن تا بتونن حسابی خوش بگذرونن.
اگه تو هم قصد سفر به تهران رو داشتی میتونی روی کمک سفربازی برای پیدا کردن یه اقامتگاه با امکانات عالی و قیمت مناسب حساب باز کنی. تنها کاری که باید بکنی اینه که به سایت سفربازی مراجعه کنی و اسم شهری که قصد سفر به اون رو داری جستجو کنی. بعدش یه لیست از اقامتگاههای مختلف شامل هتلها، آپارتمانها، ویلاها، اقامتگاههای بومگردی و… بهت نشون داده میشه که به وسیله فیلترهای موجود در قسمت بالایی سایت میتونی اون لیست رو بر اساس امکانات، قیمت یا سایر ویژگیها مرتب و محدود کنی.
تازه اگه در یه محدوده خاص هم دنبال اقامتگاه میگردی با کمک نقشه سفربازی میتونی توی همون موقعیت جغرافیایی خاص دنبال یه اقامتگاه بگردی.
بعد از اینکه محل مورد نظرت رو پیدا کردی در ادامه میتونی به رزرو و تعیین تاریخ سفر خودت بپردازی و با خیال راحت، دل بزنی به جاده و خودت رو به شهر مورد نظرت برسونی.
سخن پایانی
امیدواریم که از خوندن این نوشته لذت برده باشی و اطلاعات خوبی درباره کاخ شهربانی به دست آورده باشی. اگه دوست داری با سایر دیدنیهای شهر تهران آشنا بشی فقط کافیه یه سر به مجله گردشگری سفربازی بزنی و مطالبی که تا به امروز درباره جاذبههای گردشگری شهر تهران منتشر شده هست رو بخونی.
اینجوری اگه قصد سفر به تهران و گشت و گذار در اون رو داشتی با اطلاعاتی که از خوندن نوشتههای سفربازی به دست آوردی میتونی به راحتی برنامهریزی کنی و یه سفر عالی و متفاوت رو رقم بزنی.
راستی اگه کاخ شهربانی رو از نزدیک دیدی و نظر خاصی درباره اون داری، خوشحال میشیم که برامون زیر همین نوشته بنویسیش!