دسترسی سریع

«خوشا باد شیراز در حال بی‌نظیرش/خداوند متعال نگهدارش باد.» حافظ، شاعر ارجمند قرن چهاردهم و اهل شیراز، شعری که برای بسیاری به شعار غیررسمی پایتخت فرهنگی ایران تبدیل شده رو دقیقا این مدلی نوشت. شیراز شهریه غرق در تاریخ و شعر و باید اون رو در رأس برنامه سفر هر گردشگری قرار داد. البته، همیشه هم نباید فقط به فکر گردشگرهایی باشیم که بیشتر برای دیدن جاهای دیدنی به این شهر میان، خیلی وقتا هم باید به اونایی فکر کرد که می‌خوان یه روز بعداز ظهر زیرانداز و پیک‌نیکشون رو بزنن زیر بغلشون، برن یه جایی، زیر سایه‌ی یه درختی بشینن و حال دلشون رو خوب کنن. شیراز‌های عزیزمون هم اهل دل، معمولا بساط کباب و قلیونشون به راهه. تو صندوق عقب ماشیناشون رو که نگاه کنی، انگار همیشه برای یه پیک‌نیک فرضی آماده هستن. حالا شما بگید، شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم که هم آفتو کله‌امونو نپوکونه هم آب دم دستمون باشه، ظرفامونه بوشوریم و برگردیم؟

 

 

درست حدس زدید، توی این متن از مجله گردشگری سفربازی می‌خوام براتون از شیراز بگم؛ ولی مثل متون دیگه نمی‌خوام از حافظ و سعدی بنویسم. بلکه دوست دارم جاهایی رو بهتون معرفی کنم که بتونید یه بعدازظهرتون رو توی اون بگذرونید و نهاری پیک‌نیکی میل کنید. درواقع، می‌خوام به این سوال جواب بدم، شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم؟ یا بهتره بگم پیک‌نیک کجا می‌رید به ما هم بگی همونجا بریم. به عنوان کسی که اهل این شهره، یا کسی که تمام نقاطش رو زیر پا گذاشته، خیلی خوشحال میشیم بیاید و برامون بنویسید کجا رو میشه با یه زیرانداز و فلاسک رفت و کلی هم خوش گذروند؟

سفربازی - دشت ارژن

دشت ارژن

دشت ارژن که خودش نیاز به یه متن بلند و بالا داره

شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم؟ فکر کنم یکی از جاهایی که خیلی از اونا بهتون معرفی کنن دشت ارژن باشه که فاصله‌ی زیادی هم با شیراز نداره. از دشت ارژن با نام دشت ارجن و دشت ارزن هم یاد میشه. درواقع، اگه جایی از یه محلی آدرس پرسیدید و این کلمات رو به‌کار برد بدونید که دقیقا نظرش به نظر شما نزدیکه و هردوتون دارید به یه مقصد اشاره می‌کنید. این دشت زیبا، در سرزمین فارس نزدیکی شیراز قرار داره و از قدیم‌الایام مورد توجه بوده. توی متون ادبیات کلاسیک در مورد دشت ارژن به این جمله برمی‌خوریم که:

” مرغزار دشت ارژن برکنار بحیره ارژن است و بیشه‌ای است و معدن شیر، طول آن ده فرسنگ در عرض یک فرسنگ. ”

توی واژه‌نامه‌‎ی فرهنگ فارسی عمید، ارژن به معنای درخچه بادام کوهی با میوه تلخ و چوب سخت و راسته که از چوبش عصا درست می‌کنن و در نواحی کوهستانی و خشک رشد می‌کنه. توی زمان‌هایی خیلی هم درو نیست، اونم تو منطقه‌ای که در حال حاضر جزو منطقه حفاظت شده‌ی دشت ارژن کازرونه، شیر ایرانی زندگی می‌کرده که به دلیل تخریب و کوچک شدن زیستگاه و شکار بی‌رویه‌اش، در حال حاضر اثری ازش باقی نمونده. امروزه این دشت چراگاه حیواناتی مثل گاو و گوسفنده. البته توی چند سال اخیر تعدادی گوزن زرد ایرانی هم از ساری به این منطقه آورده شدن.

 

 

آبشار ارژن که مردم محلی بهش آبشار چرونیز می‌گن، یکی از جاذبه‌های دیدنی دشت ارژن کازرونه. توی فصل زمستون که دما به زیر صفر درجه می‌رسه، آب آبشار حین ریزش یخ می‌زنه که منظره خیلی قشنگی رو درست می‌کنه. آب این آبشار قبلا از دل کوه می‌اومد، ولی الان دیگه به وسیله لوله‌کشی، آب رو به سمت بالای کوه هدایت می‌کنن تا منظره‌ی آبشار رو بتونن زنده نگه دارن.

در کل می‌شه دشت ارژن کازرون رو یه مجموعه گردشگری جذاب در حد فاصل شهرهای شیراز و کازرون در نظر گرفت. در نزدیکی دشت ارژن، قبلا یه تالاب آب شیرین بود که رودخونه‌ی دالکی بهش می‌ریخت. هرچند، با بارندگی‌های سال ۱۳۹۸ این تالاب تا ۶۰ درصد آبگیری شد، اما این تالاب سال‌ها بود که خشک شده بود.

از جاذبه‌های دیگه این منطقه میشه به بازارچه ارژن در روستا که توسط مردم بومی اداره می‌شه، اشاره کرد. محبوبیت این بازارچه به قدریه که گاهی منجر به ایجاد ترافیک توی این منطقه شده. توی این بازار محصولاتی مثل ترشی‌های محلی، گردو، میوه و سیر رو می‌تونید ببینید و بعد از مطمئن شدن از کیفیتشون اونارو بخرید. این محصولات به طور معمول از مزارع اطراف برداشت شدن و به این بازارچه آورده شدن، یه‌‌جورایی میشه گفت ارگانیک ارگانیکه.

اونایی که اهل پیاده‌روی هستید هم بدونید که کوه‌های اطراف دشت ارژن منطقه‌ی خیلی زیبایی برای پیاده‌روی فراهم آوردن و اصلا سلیقه شما گروه عزیز نادیده گرفته نشده. حتی اینو هم بدونید که مدل سنگ‌هایی که توی این کوه‌ها قرار دارن و مدل قرار گرفتنشون در کنار هم، از نظر زمین‌شناسی موردتوجه قرار گرفته. ضمنا، در نزدیکی دشت ارژان آبشار و چشمه‌ای به اسم چراب قرار داره که اگرچه خشکسالی تاثیر خودش را بر وضعیت این آبشار و چشمه گذاشته، اما هنوز از جوشش نیفتاده.

اگه جواب سوال شیرازی‌های پیک‌نیک کجا بریم، دشت ارژن باشه، باید اینم بگیم که این منطقه واسه کسی خوبه که واقعا دوست داره تو دل طبیعت پاهاش رو دراز کنه و درحالی که سرش رو گذاشته تو سایه و پاهای تو آفتاب، لذت ببره. اینجا واسه اونی خوبه که دوست داره عصر که هوا خوب شد بره و کمی پیاده‌روی کنه یا اینکه زیر آب آبشار دمای بدنش رو پایین بیاره.

 

 

راستی اینم بگم که، اگه از شیراز بخواید به دشت ارژن برسید باید مسیر کازرون رو انتخاب کنید. توی این حالت، بعد از طی کردن حدود ۶۰ کیلومتر به دشت ارژن کازرون می‌رسید و به این ترتیب، بخشی از ساعات سفر خودتون به استان فارس رو با تماشای زیبایی‌های این دشت سپری می‌کنید.

سفربازی - روستای قلات

روستای قلات

قلات به ظاهر یه روستا و در حقیقت تکه‌ای از بهشته

روستای قلات توی شیراز در ۳۶ کیلومتری شمال غربی این شهر واقع شده و در ارتفاعات ۲۰۶۵ متری از سطح دریا قرار داره. این روستای خوش آب و هوا حدود ۷۰۰۰ نفر جمعیت داره و در بهترین گزینه برای گذروندن اوقات فراغت در شیرازه. قلات به ظاهر یه روستا و در حقیقت تکه‌ای از بهشته که روی زمین جا مونده، مثل هزاران تکه‌ای که در اقصی نقاط ایران، این کشور رو به یکی از زیباترین نقاط جهان تبدیل کرده. وقتی که به این روستای وارد میشید و توی باغ‌ها و طبیعتش قدم می‌زنید، شاهد درختای چندین هزار ساله‌ای هستید که در اون قرار دارن و می‌تونید نهایت لذت رو از اون ببرید. تا زمانی که به نزدیکی روستای قلات نرسیده باشید نمی‌تونید به تمامی زیبایی‌هایی در این منطقه جمع شده، پی ببرید. چشمه‌ی آب سرازیر شده از دامن کوه که سرچشمه‌‌اش، چشمه‌هایی هستن که در قله‌ی کوه‌ها قرار دارن و همینطور درختایی چند هزارساله و دره‌‌ای عمیق و خنکای اون در گرم‌‌ترین زمان سال، بهتون نشون میده که جای درستی رو برای پیک‌نیک رفتن انتخاب کردید.

 

 

یکی از مواردی که خیلیا رو به این منطقه جذب کرده، معماری زیبای خونه‌های این روستاست. زمانی که در فاصله‌ی یک کیلومتری روستای قلات باشید خونه‌های پلکانی به خوبی قابل مشاهده نیستن و درختای بلند تمام اونا رو پوشوندن. جنس اغلب خونه‌های این روستا از سنگ، خشت، گل، گچ و چوب ساخته شده و سقفشون مسطحه و بعضی یه‌ طبقه و بعضی در دو طبقه ساخته شدن. زمانی که در گوشه و کنار روستای قلات قدم می‌زنید یا با ماشینتون از پیچ و خم‌‎هاش عبور می‌کنید، بناهای جدیدی رو می‌بینید که از مصالحی مثل سنگ، سیمان، آهن و آجر در چند طبقه ساخته شدن. این ساختمون‌ها به طور کلی باعث تغییر گسترده‌ای در چهره‌ی این روستا شدن.

آبشار کوهمره سرخی

آبشار کوهمره سرخی

با دیدن آبشار کوهمره سرخی هم به دیدن جای باستانی برید و هم طبیعت

آبشار کوهمره سرخی شیراز در منطقه‌ای جنگلی در روستای رمقان، فاصله ۵۰ کیلومتری شهر شیراز در محور شیراز- کازرون قرار داره. این آبشار در بالادست شالیزارهای برنج و در غرب روستا در حاشیه جاده واقع شده. روستای رمقان دارای آبشارهای متعدد و یه جنگل بلوطه.کوهمره سرخی منطقه‌ای باستانی در شهرستان شیرازه که اسمش در دوره صفویه در متون تاریخی هم به ثبت رسیده. منطقه‌ی کوهمره سرزمینی کوهستانی و جنگلی به وسعت حدود ۳۰۰۰ کیلومتر مربعه که به سه ناحیه به اسم‌های کوهمره نودان، کوهمره جروق و کوهمره سرخی تقسیم می‌شه. منطقه کوهمره به طبیعت زیبا و چشم نواز خودش شهرت زیادی داره.

در نزدیکی این روستا، چشمه سارهای متعددی قرار داره که این منطقه رو واقعا زیباتر کرده. وجود جنگل‌های بلوط قدیمی و انبوه در مجاورت روستا باعث شده که این منطقه خیلی باشکوه‌تر بشه، حتی میشه گفت آب‌وهوای کوهمره سرخی رو بسیار لطیف و باطراوت هم کرده. همچنین این روستا به خاطر داشتن آبشارهای زیاد شهرت داره که باشکوه‌ترین اونا، آبشار کوهمره سرخیه.

 

 

برای رسیدن به این آبشار، باید ۳۰ دقیقه‌ای از روستا تا آبشار رو با پای پیاده طی کنید. جوشش چشمه‌ی ابوالخیر از دل کوه‌های تفرجگاه کوهمره سرخی، باعث ایجاد این آبشار چشم‌نواز شده. این چشمه بعد از جوشش از دل زمین، در قالب یه رودخونه وارد شالیزارهای انبوه شده، روستا رو طی کرده، با گذر از دل روستا در انتهای مسیر از بلندای کوهستان به پایین ریخته و آبشاری سحرانگیز با ارتفاع بیش از ۶۰ متر رو پدیدآورده. آبشار در بین جنگل‌های انبوه و قدیمی و سرسبز فرود اومده و منظره‌ای تماشایی رو به وجود آورده. توی مسیر جاده‌ی کوهمره سرخی، آب حاصل از آبشار شیراز، به حرکت خودش ادامه داده و به رودخونه‌ای دیگه پیوند خورده.

فک کنم اگه بپرسیم شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم اولین سوالی که ازتون می‌پرسن اینه که حال داری پیاده‌روی کنی؟ بعدش اگه جواب شما مثبت باشه، بهتون این آبشار رو معرفی می‌کنن. بالاخره، یه آدم خسته محاله بتونه این مسیر رو با حال خوش طی کنه.

سفربازی - تنگه رغز

تنگه رغز

تنگه رغز برادر تنی تنگه واشی فیروزآباد

تنگه رغز اسم یه منطقه کوهستانیه که در زبان انگلیسی اون رو «کانیون» می‌گن. همون‌طور که اشاره کردیم، تنگه رغز توی شهر داراب و استان فارسه. این استان به‌صورت کلی دارای مناظر طبیعی بی‌نظیریه و این تنگه رو باید فقط بخشی از هزاران جاذبه‌اش دونست. تنگه‌ی رغز از نظر کلی بی‌شباهت به تنگه‌ی واشی فیروزکوه نیست. با این تفاوت که برای دسترسی به همه قسمت‌هاش باید مهارت صخره‌نوردی و آمادگی جسمانی کافی داشته باشید.

زمانی که پا در منطقه تنگه رغز داراب می‌ذارید، صخره‌هایی عظیم رو می‌بینید. این صخره‌ها هزاران سال قدمت دارن. آبی که از چشمه‌های کوهستانی جاری می‌شه، با صبوری کامل این مناظر رو به‌وجود آورده. آب از بین این تنگه کوهستانی عبور کرده و در مسیر خودش چندین و چند آبشار کوچیک و بزرگ رو خلق کرده. آب جاری در تنگه رغز از اشک چشم هم زلال‌تره و با دیدن اون روحتون تازه می‌شه. توی مسیر، بخش‌هایی از دیواره‌های دره و تنگ رغز به‌شدت به هم نزدیک می‌شن. به‌طوری که بدون چرخوندن نگاهتون، می‌تونید دو طرف تنگه رو ببینید. البته دتوی بخش‌هایی دیگه از مسیر، فاصله‌ی دو دیواره‌ی تنگه بیشتر می‌شه و محوطه‌ای زیبا رو به وجود میاره. جریان آب توی این تنگه تا حدود ۵کیلومتر شما رو همراهی می‌کنه. در طول این ۵ کیلومتر، حدود ۶۰ حوضچه طبیعی آب و ده‌ها آبشار مختلف به وجود میاد. البته، عمق این حوضچه‌ها بین ۶ تا ۲۰ متر متغیره و طول بعضیاشون به حدود ۱۰۰متر هم می‌رسه. بسیاری از گردشگران، فقط به ذوق آب‌تنی توی حوضچه‌های تنگ رغز عازم رغز م‍ی‌شن.

 

 

بد نیست بدونید که در تنگه رغز مجموعاً حدود ۶۴ آبشار و ۱۰۰ حوضچه طبیعی وجود داره. البته فقط ۱۴ آبشار و آبگیر دره جنوبی در بین کوه‌نوردان و ورزشکاران شهرت دارن؛ اما اگه شما روحیه جنگنده‌تری دارید، می‌تونید به سراغ بقیه آبشارهای تنگه رغز برید و از اکثر اونا دیدن کنید.

بد نیست اسم آبشارهای تنگه رغز و ارتفاعشون رو هم بدونید:

  • آبشار یادگار | ۴ متر؛
  • آبشار بوم رنگ | ۷ متر؛
  • آبشار مسعود | ۸ متر؛
  • آبشار فتح | ۸ متر؛
  • آبشار حکمت | ۱۱ متر؛
  • آبشار گلاب حوضچه | ۱۱ متر؛
  • آبشار دماغه | ۱۲ متر؛
  • آبشار نگین | ۱۶ متر؛
  • آبشار کبوتر | ۲۵ متر؛
  • آبشار وداع | ۴۶ متر؛
  • آبشار آذرخش | ۶۵ متر.

حالا که تا اینجا اومدید، اسم حوضچه‌ها رو به هم  خاطر بسپرید. به هر حال، آبتنی کردن توی این حوضچه‌ها حسابی لذت داره:

  • حوضچه یادگار | عمق ۸ متر و طول ۱۱ متر؛
  • حوضچه بوم رنگ | عمق ۸ متر و طول ۳۱ متر؛
  • حوضچه مسعود | عمق ۱۲ متر و طول ۱۵ متر؛
  • حوضچه فتح | عمق ۱.۵ متر و طول ۶ متر؛
  • حوضچه حکمت | عمق ۱۵ متر و طول ۳۲ متر؛
  • حوضچه گلاب | عمق ۷ متر و طول ۱۲ متر؛
  • حوضچه دماغه | عمق ۲ متر و طول ۴ متر؛
  • حوضچه نگین | عمق ۸ متر و طول ۴۱ متر؛
  • حوضچه کبوتر | عمق ۲۰ متر و طول ۶ متر؛
  • حوضچه وداع | عمق ۱۰ متر و طول ۷ متر؛
  • حوضچه آذرخش | عمق ۶ متر و طول ۱۱ متر؛
  • حوضچه جام | عمق ۶ متر و طول ۳۶ متر.

سفربازی - تنگ بستاک

تنگ بستاک

تنگ بستاک بهشتی که پیدا شد تا قدرت طبیعت رو به رخ بکشه

تنگ بستانک یا بهشت گمشده، جایی در دامنه‌ی کوه‌های زاگرس و در استان فارسه که همونطور که از اسمش پیداست، بهشتیه بکر و منظره‌ بسیار زیبایی داره که دیدنش طراوت و سرزندگی خاصی به گردشگران می‌ده. استان فارس از جمله استان‌های گردشگر‌پذیر ایرانه که جاذبه‌های گردشگری زیادی رو در خودش جای داده.

منطقه‌ی تنگ بستانک یا بهشت گمشده با مساحت ۱۴۹۶۰ هکتار در مناطق حفاظت شده‌ی سازمان حفاظت محیط‌زیست واقع شده. این منطقه، عمدتا پوشیده از درختای جنگلی و کوهستانی با ارتفاع متوسط ۱۷۰۰ تا ۳۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریاست. آب‌وهوای این منطقه دارای تابستونای خشک و زمستونای بسیار سرد همراه با برف و یخبندانه. میانگین دمای منطقه بین ۱۴-۱۶ درجه سانتی‌گراد و متوسط بارندگی ۴۲۷ میلی‌متره. درختای تنومند و با‌شکوه بسیاری توی این ناحیه از جمله چنار، بلوط و گردو وجود دارن که برای دیدن نور خورشید با هم در رقابت هستن و به همین دلیل در هم تنیده شدن و خنکای بسیار لطیفی در زیر سایه‌ی اونا ایجاد شده. البته علاوه بر این درختان، درختان و درختچه‌های دیگه‌ای شامل زرشک، بادوم، پسته، گیاهان شنیپاروس و گیاهان مرتعی مثل خیار، شیرین‌بیان و گرامینوم هم توی این منطقه وجود داره. آب‌های چشمه‌های این منطقه جلوه‌ای بسیار روح‌نوازی رو ایجاد کردن و در مناطق سخت و صخره‌ای نمایی از آبشارهای کوچیک و جذاب رو به وجود آوردن. به دلیل پرآب بودن منطقه، پرورش ماهی و کشاورزی هم در تنگ بستانک یا بهشت گمشده رونق داره. حیوانات این منطقه هم شامل قوچ، میش، بز وحشی، خرس، کلاغ و گونه‌های متعددی از پرندگان هستن. البته بهتره اگه برای گردش یا گذروندن پیک‌نیک به این منطقه می‌ریم زباله‌های خودمون رو جمع‌آوری کنیم تا در محل زندگی گونه‌های جانوری مختلف این منطقه آلودگی ایجاد نکنیم و در حفظ پاکیزگی طبیعت سهیم باشیم.

 

 

وقتی می‌پرسیم شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم و اونا بهتون جواب میدن معلومه تنگه بستانک باید سوال بعدی این باشه که حالا چطوری خودمون رو به این منطقه برسونیم؟ برای کسایی که علاقه‌مند به سفر به سمت بهشت گمشده یا تنگ بستانک هستن، یکی از بهترین راه‌ها جاده یاسوج-شیرازه که در مسیر منتهی به بیضا به‌راحتی با تابلوهای نصب شده برای راهنمایی مسافران می‌تونید تنگه بستانک یا بهشت گمشده رو پیدا کنید.

سفربازی - سد تنگاب

سد تنگاب

برای دیدن شکوفه‌های بادوم به سد تنگاب برید

سد تنگاب در استان فارس، محل تنگاب و در ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهر فیروزآباد (مسیر فیروزآباد – کوار) بر روی رودخونه فیروزآباد واقع شده. سد تنگاب در فاصله ۹۰ کیلومتری جنوب شیراز قرار داره. اسم‌های دیگه این سد، سد ساسانیان، سد اردشیر و سدآریوبرزن هستن. ارتفاع سد هم از بستر رودخونه ۵۱ متره.

سرآب اصلی رودخونه فیروزآباد از چشمه‌های حنیفقانه. از طرف دیگه، آب‌های جاری دشت شورآب، مهکویه، زنجیران و جووکان به این رودخونه ملحق شده و در حوالی محکویه به تنگ هلالو می‌رسه. بعد از طی حدود ۵ کیلومتر و با پیوستن حوزه سرریزجان به تنگه تنگاب (محل سد) رسیده پس از طی مسیر نسبتاً طولانی تنگ تنگاب به دشت فیروزآباد وارد می‌شه. پس از عبور از دشت فیروزآباد به سمت جنوب شرقی منحرف شده و از تنگ هایقر عبور می‌کنه و به رودخونه موند پیوسته و به خلیج فارس می‌ریزه.

 

 

مناظر اطراف دریاچه سد تنگاب بسیار دیدنیه، به‌خصوص در فصل شکوفه‌های بادام در اواخر اسفند و اوایل فروردین که فضای فوق‌العاده شگفت‌انگیزی به وجود میاد. در واقع با فرارسیدن بهار، این دریاچه به تفرجگاهی برای مردم منطقه و هم استراحتگاهی برای مسافران تبدیل می‌شه. با اینکه شنا در دریاچه خطرناکه، می‌تونید از تماشای پرنده‌های مهاجر و ماهیگیری لذت ببرید. آثار تاریخی و طبیعی متعددی از قلعه دختر تا کاخ اردشیر، شهر گور و تنگه هایقر در نزدیکی سد قرار دارن.

تنگه تیزاب

تنگه تیزاب

درخت بادوم کوهی، بلوط و گردو رو به صورت یکجا در تنگه تیزاب ببینید

بافت جنگلی تنگه تیزآب و رودخونه همیشه خروشانش در کنار هم صحنه زیبایی از طبیعت رو به تصویر کشیده. توی این پوشش جنگلی انواع درختان بنه، بادام کوهی، بلوط و گردو روییده و سایه درختان کهنسال بید باعث زیبایی دره شده. توی فصل بهار تنگه تیزآب مزین به شکوفه گل‌ها می‌شه که دیدنش واقعا لذت‌بخشه.

رودخونه‌ی تنگ تیزآب توی مسیر خودش از صخره‌ها و سراشیبی‌هایی عبور می‌کنه و به همین خاطر آبشارهای کوچیک و بزرگی رو در قلب رودخونه به وجود آورده. جایی که توی ماه‌های گرم تابستون می‌شه تنی به آب زد و خستگی‌های مسیر رو از تن شست. اینجا می‌شه مسیر حرکت رودخونه رو در پیش گرفت و دل به زیبایی‌های طبیعت سپرد.

از اونجایی که آب رودخونه قابل شربه، زیستگاه انواع ماهی‌ها شده و فرصت ماهیگیری رو برای علاقه‌مندان به وجود آورده. البته گفتنیه که آب‌های شیرین این رودخونه یکی از منابع اصلی آبیاری اراضی و باغات کشاورزی این منطقه‌اس. با اینکه عکاسی توی این منطقه خاطرات قشنگی رو در قاب تصویر به بازدیدکنندگان هدیه می‌کن، ولی حیف نیست در ساعات حضورتون در اونجا غرق در زیبایی‌ها و آرامش طبیعت نشید؟! در تنگه تیزآب می‌تونید برای یه روز هم که شده استرس و دغدغه‌های زندگی رو فراموش کنید.

 

 

شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم؟ اگه گفتن تنگه تیزآب بدونید که به یه آبتنی اساسی فکر کردن پس لباس با خودتون داشته باشید. راستی واسه رسیدن به این تنگه هم باید، راه کوهستانی ممسنی – سپیدان یا جاده اردکان – یاسوج رو پیش بگیرید تا به این تنگه برسید. در واقع، این فاصله رو می‌شه در عرض نیم ساعت طی کرد، ولی در صورت اقامت در شهر شیراز، حدود ۹۰ کیلومتر از تنگه تیزآب فاصله دارید.

سفربازی - آبشار مارگون

آبشار مارگون

آبشار مارگون، آبشاری زاده شده از چشمه‌ها

خیلیا اینو می‌دونن که، آب آبشار مارگون از رودخونه سرازیر نمی‌شه،  بلکه چشمه‌هایی که بر فراز کوه می‌جوشن از ارتفاع ۷۰ متری سرازیر می‌شه و منظره زیبایی رو ایجاد کرده. آب رودخونه‌های این آبشار تا نزدیکی شهر سپیدان امتداد پیدا کرده. در اطراف رودخونه‌ای که از این آبشار ایجاد شده، طبیعت زیبایی از درختان زالزالک، سیب و بوته‌های زرشک شکل گرفته.

دمای آب آبشار مارگون در هر زمانی از سال خنکه و محیط اطرافش هم به لطف این دما خنک و دلپذیره. پس اگه توی فصل بهار و تابستون به بازدید از آبشار مارگون برید، بهترین آب‌وهوا رو تجربه می‌کنید و توی دل روزهای گرم آفتابی از خنکای آبشار و سرسبزی محیط اطراف لذت می‌برید. توی فصل زمستون به خاطر برف و بارون زیاد بهتره که به آبشار مارگون سر نزید یا اگه به این مکان رفتید حتما با وسایل ایمنی و لباس گرم برید؛ چون همه‌جا یخ و قندیل می‌بنده و امکان تفریح در کنار آبشار و رودخونه میسر نیست، اما اگه می‌خواید بازدید متفاوتی رو تجربه کنید و از منظره‌ی یخ بسته و سفید رنگ آبشار بهره‌مند بشید، زمستون فصل مناسبی برای این کاره. البته توجه داشته باشید که به دلیل کوهستانی بودن مسیر، دسترسی به آبشار مارگون توی فصل بارش ممکنه مسیرهای ارتباطی قطع باشن.

سفربازی - بند بهمن کوار

بند بهمن کوار

بند بهمن، سدیه که تمام دشت کوار رو آبیاری می‌کنه

بند بهمن کوار یکی از قدیمی‌ترین جاذبه‌های طبیعی کواره. بند در زبان فارسی میانه به معنای سده و سد بهمن کوار هم قدیمی‌ترین سد ساخته شده در ایرانه که الان هم مورد استفاده قرار می‌‎گیره. این بند کوار در ۱۰ کیلومتری شهر  و در مسیر جاده شیراز به فیروزآباد و بر روی رودخونه قره‌آقاج ساخته شده و تمام دشت وسیع کوار رو سیراب می‌کنه و آب مورد نیاز بیشتر از بیست روستای اطراف رو هم تامین می‌کنه. بند بهمن از سنگ‌های کوهستان‌های اطراف و کف رودخونه ساخته شده و ملات ساروجش رو بسیار مستحکم کرده، به طوری که بعد از گذشت بیست و اندی قرن هنوز پابرجاست.

 

 

این بند توی محلی ساخته شده که دو دیواره کوه‌های مجاورش بسیار به همدیگه نزدیک شده و باعث شده تا بخشی از سد روی دیواره کوهستان و بخشی دیگه روی رودخونه قره‌آقاج ساخته بشه. همین موضوع باعث استحکام بیشتر بند بهمن شده. در بخشی از بند و بر روی دیواره کوه هم دریچه‌ای قرار داره که آب پشت سد از اونجا خارج شده و وارد دشت کوار می‌شه. این سد باعث می‌شده تا زمان طغیان رودخونه، آب با فشار و نیروی تمام به سد برخورد کرده و بعد از از دست دادن نیرو و کاهش سرعتش، از سد خارج شده و وارد دشت کوار بشه.

مناظر دیدنی، آب‌وهوای مناسب، درختای سرسبز و بلند اطراف بند باعث شده که گردشگران بسیاری فصل بهار و تابستان رو برای اتراق در کنارش انتخاب کنن.

پارک ملی بمبو

پارک ملی بمبو

جنگل و حیوونای نادر رو فقط تو پارک ملی بمبو ببینید

پارک ملی بمو، یکی از مهم‌ترین مناطق حفاظت شده کشوره که در شمال استان فارس و در ۳۰ کیلومتری شهر شیرازه. این پارک ملی نام خودش رو از کوه بمو که درست در مجاورت شهر شیرازه، گرفته. پارک ملی بمو، چیزی در حدود  ۴۸۰۰۰ هکتار وسعت داشته و عبور جاده شیراز به اصفهان، اون رو به دو قسمت در ضلع شرقی و غربی تقسیم کرده. این منطقه وسیع در سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه‌ی حفاظت شده و در سال ۱۳۴۹ به عنوان پارک ملی معرفی شده. در این پارک ملی ارزشمند بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی متنوع وجود داره که در این میان ۵۱ گونه تنها در همین پارک ملی یافت می‌شه که نشان از اهمیت بالای زیست‌محیطی این منطقه داره.

توی این منطقه گاه جنگل‌های فشرده‌ای از درختان بنه و بادام به چشم می‌خوره، ولی باقی منطقه از پوشش گیاهی متراکم برخوردار نیست. این پارک زیستگاه حیواناتی مثل پلنگ، کفتار، آهو، عقاب طلایی، قوچ، هما، بالابان، شاهین، لاک‌پشت، بزمجه و … است که در قالب ۳۲ گونه‌ی پستاندار، ۹۱ گونه‌ی پرنده، ۳ گونه‌ی دوزیست و ۱۹ گونه‌ی خزنده دسته‌بندی می‌شن. بعضی از این گونه‌ها در معرض خطر انقراض هستن و تنها توی این پارک ملی دیده میشن. بمو به واسطه قرار گرفتن در کنار رشته کوه‌های زاگرس جنوبی، طبیعت زیبایی ترکیب از صخره‌ها، دره‌ها، چشمه‌ها و ارتفاعات رو به نمایش می‌ذاره.

پارک ملی بمو در فصول گرم سال یعنی بهار و تابستون، آب‌وهوایی مساعد و خوبی برای گردش و تفریح داره؛ به همین خاطر توی این بازه زمانی، سیل عظیمی از گردشگران و دوستداران طبیعت، خودشون رو به پارک ملی می‌رسونن.

سد درودزن

سد درودزن

یکی از خوش‌منظره‌ترین سدهای ایران، سد دورودزنه

قدمت ساخت سد درودزن به دوره حکومت هخامنشیان در ایران برمی‌گرده. این سد در زمان «داریوش بزرگ» ساخته شده و به همین دلیل اون رو «سد داریوش»‌ میگن. سد داریوش رو می‌شه به‌عنوان یکی از بدیع‌ترین سازه‌های آبی کشور معرفی کرد. خوبه اشاره کنم که در زمان حکومت قاجار در ایران، این سد به «تنگ دختر» یا «سنگ دختران» معروف شد. سد درودزن رو میشه به‌عنوان یکی از خوش‌منظر‌ترین جاهای دیدنی اطراف شیراز معرفی کرد. این سد در نزدیکی روستایی با همین نام قرار داره که از توابع شهرستان مرو‌دشته. به‌طور دقیق‌تر، سد درودزن در ۵۰‌کیلومتری شمال غرب مرودشت، روی رودی موسوم به «رود کر» احداث شده.

سدی که الان در نزدیکی روستای درودزن وجود داره و از اون برای مصارف مختلف استفاده می‌شه، در زمان حکومت پهلوی (سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی)، با هدف تأمین آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت و آب زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های مرودشت و کامفیروز احداث شده. خوبه بدونید که بعد از ساخت سد جدید، آثار باقی‌مونده از سد داریوش بزرگ هم به منطقه‌ای در همون نزدیکی‌ها انتقال پیدا کرد. در اون زمان سد جدید رو هم «داریوش» نامیدن؛ اما پس از انقلاب اسلامی نام اون به «درودزن» تغییر پیدا کرد.

روستای دشتک شیراز

روستای دشتک شیراز

روستای دشتک شیراز، ماسوله‌ای که باید تو جنوب کشور دیدش

موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد روستای دشتک شیراز و شرایط جوی بسیار ویژه‌اش، این روستا رو به مقصدی ایدئال برای گذروندن تعطیلات تبدیل کرده. چندین چشمه و آبشار دائمی در روستای دشتک وجود دارن که درختان و باغ‌های میوه روستا رو سیراب کرده و باعث آبادانی منطقه شدن. رشته کوه‌های بلندی که روستای دشتک رو احاطه کردن، باعث تفاوت شرایط آب‌وهوایی این روستا نسبت به مناطق اطراف شدن. این روستا به دلیل داشتن آب‌وهوای کوهستانی، دارای زمستونای سرد و تابستونای معتدله. اگه قصد سفر به قلب این طبیعت زیبا و تکرارنشدنی رو دارید، بهتره که برنامه‌ی زمانی سفر خودتون رو برای تعطیلات نوروز تنظیم کنید و از آب‌وهوای بهاری و فضای شادی‌بخش و پر جنب‌وجوش روستا لذت ببرید.

در نزدیکی شهرستان مرودشت، روستایی با معماری پلکانی در دامنه کوهستان‌های سرسبز استان فارس قرار داره. این روستا که به روستای دشتک شهرت داره، از توابع بخش درودزن دهستان ابرج بوده و منطقه‌ای بسیار زیبا و دیدنی برای گشت‌وگذار در طبیعته. از اونجایی که روستای دشتک، از جاهای دیدنی کمتر شناخته‌شده اطراف شیرازه. راه‌پله‌ کتل با ۱۲۰۰ پله‌ی سنگی یکی از آثار جالب روستاست که در گذشته ازش برای تردد استفاده می‌شد و روستا رو به مناطق پایین‌دست مرتبط می‌کرد. چندین آسیاب‌ قدیمی هم در روستای دشتک وجود داره که جزو آثار تاریخیش محسوب می‌شه.

 

دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو جایی که می‌تونید پرنده‌های مهاجر رو از نزدیک ببینید

دریاچه مهارلو با اسمای دیگه مثل دریاچه مهلو، مهلویه، ماهلویه، جنکال و دریاچه نمک هم شناخته می‌شه و وسعتی معادل ۲۵ هزار هکتار داره که به‌خاطر عمق کمش تالاب هم به حساب میاد. شوری بیش از حد آب دریاچه و تولیدمثل بالای جلبک قرمز، باعث شده تا هیچ آبزی دیگه‌ای توی این دریاچه زندگی نکنه، ولی برخی از خزندگان و پرندگان اطراف این دریاچه رو به‌عنوان زیستگاه خودشون انتخاب کردن. بخش بزرگی از دریاچه در سال‌های اخیر خشک شده و بیش‌تر قسمت‌هاش بسیار کم‌عمق هستن؛ یعنی حدود نیم متر. البته عمق آب در قسمت‌های عمیق به ۳ متر هم می‌رسه.

دخل و تصرف توی چشمه‌های اطراف دریاچه مهارلو باعث شده شریان زندگی این دریاچه تقریبا قطع بشه و از روزهای اوج زیباییش فاصله بگیره. البته تنها این چشمه‌ها منشا آبگیری دریاچه نیستن و رودخونه خشک شیراز، چنارراه و سلطان‌آباد هم سهم بزرگی در تامین آب دریاچه مهارلو دارن. گفتنیه که میزان زیادی نمک از کانسارهای این دریاچه استخراج میشه.

راستی اینم بگم که، اولین سوالی که با دیدن تصاویر این دریاچه به ذهنتون خطور می‌کنه، چرایی رنگ صورتی یا قرمز اونه. دلیل اینکه آب دریاچه مهارلو به رنگ قرمز متمایل شده اینه که نوعی جلبک دریایی قرمز به نام «کشند قرمز» در اون زندگی می‌کنه و از اونجایی که میزان تبخیر آب توی این دریاچه بسیار بالاست و شوریش به حد زیادی افزایش پیدا می‌کنه، شرایط برای تکثیر این نوع جلبک مناسب شده و تمام سطح دریاچه رو می پوشونه.

شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم؟ من فکر می‌کنم اگه براتون مهم باشه یه دریای صورتی رو ببینید و کلی عکس خوشگل بگیرید، حتما این دریاچه رو انتخاب کنید.

غار شاپور

غار شاپور

غار شاپور برای مراسم مذهبی استفاده میشده و الان دیگه یه جای توریستیه

این غار یکی آثار تاریخی مهم در کشوره. قدمت غار به دوره‌های قبل از ساسانیان می‌رسه. در اون زمان، مردم آیین‌های مذهبی‌شون رو در این غار انجام می‌دادن. در ورودی این غار تاریخی، محو مجسمه بزرگی می‌شید. تصور دومین پادشاه ساسانی یعنی شاپور یکم رو روی سنگ تراشیدن. به همین خاطر این جای دیدنی به اسم شاپور معروفه. در کنار این غار، دو غار دیگه هم خودنمایی می‌کنه. غار طرف چپ رو به غار مادر شاپور می‌شناسن. در طرف راست هم نشانی از غار مرمر پیداست؛ اما دهانه غار قدیمی شاپور از همه بزرگ‌تره.

این بنای طبیعی فقط یه غار دست‌کند نبود. این غار برای مردم جایی ویژه محسوب می‌شد. قبل از حکومت ساسانی، مردم توی این غار آیین‌های مذهبی رو به جا می‌آوردن و مراسم‌های دینی برگزار می‌کردن. دو غار دیگه به اسم غار باباجابر و غار نیاسر در نزدیکی غار قدیمی شاپوره. در این غارها هم مثل غار تاریخی شاپور آیین‌های مذهبی رو اجرا می‌کردن. با شروع حکومت ساسانی، اردشیر و شاپور اول سعی کردن تا وحدت مذهبی بین مردم ایجاد کنن. اردشیر برای دورکردن مردم نیاسر از خرافات و اعتقاداتی که در گذشته داشتن، آتشکده‌ بزرگی در کنار غار نیاسر ساخت. شاپور اول ساسانی هم دستور داد تا مجسمه‌ای از تصویرش رو در ورودی غار بسازن.

برای دیدن غار باید به جنوب ایران سفر کنید. بعد از رسیدن به استان فارس، مسیر رو تا کازرون ادامه بدید. در ۴ کیلومتری شهر بیشاپور و در انتهای تنگ چوگان می‌تونید غار رو ببینید.

شهر کهن دارابگرد

شهر کهن دارابگرد

شهر کهن دارابگرد که با خندق‌هاش شناخته شد

توی فاصله ۶ کیلومتری شهرستان داراب آثار شهر کهن دارابگرد نخستین پایتخت سلسله ساسانیان و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران باستان قرار داره. این شهر که قدمتش به عصر هخامنشیان می‌رسه. پیرامون شهر حصار مخروطی عظیمی از گل رس و سنگ و ملات آهک ساخته شده که ارتفاعش به بیش از۱۰ متر می‌رسه این دیوار در طول زمان دچار فرسایش شده و ارتفاعش الان به حدود ۷ متر می‌رسه وجود ماده چسبنده‌ای درمیان ملاط و گل به کار رفته در دیوار باعث شده با گذشت بیش از ۲۶۰۰ سال این دیوار با تخریب کم پابرجا و استوار باقی بمونه. پشت دیوار، خندق بزرگی برای حفاظت بیشتر از شهر ایجاد کرده بودن که دسترسی به شهر رو در مواقع خطر بسیار مشکل می‌کرده. عمق این خندق بیش از ۱۰ متر و عرضش حدود۵۰ متر بوده که این قسمت هم دچار فرسایش شده این خندق پیوسته مملو از آب بوده و به گفته مورخین متقدم در اون گیاهانی بوده که به دور پای افرادی که وارد خندق می‌شدن می‌پیچیده و مانع از شنا کردن اونا می‌شده آب مورد نیاز خندق از رودخونه‌های اطراف از جمله رود بال تأمین می‌شده.

این شهر کهن در استان فارس، ۶ کیلومتری جنوب داراب، کنار جاده جدید داراب – شیرازه.

کاخ اردشیر بابکان

کاخ اردشیر بابکان

کاخ اردشیر بابکان در گذشته کاخ نبود بلکه یه آتشکده بود

یکی از ارزشمندترین آثار باستانی به جا مونده از دوران حکومت ساسانیان، کاخ اردشیر بابکان در شهرستان فیروز آباد استان فارسه که با معماری و ساختار منحصر به فردش توجه گردشگران داخلی و خارجی رو به خودش جلب کرده. کاخ اردشیر بابکان که مهم‌ترین اثر تاریخی فیروزآباده، در سه کیلومتری فیروزآباد قرار داره. این کاخ تاریخی که اخیرا نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفته و ثبت شده.

کاخ اردشیر بابکان در گذشته به عنوان کاخ کاربرد نداشته و به عنوان آتشکده یاد می‌شده، چون به اعتقاد گذشتگان هر بنای مهمی ساخته شده در کنار آب، محل پرستش الهه آب (آناهیتا)ه. اما با این حال برخی اسناد بر کاخ بودن این بنا تأکید دارن.

بنابر گفته‌های استاد پیرنیا، که یکی از معروف ترین باستان‌شناسان کشور هستن، باستان‌شناسان غربی در حال تلاش برای معرفی این بنا به عنوان کاخ هستن و این در حالیه که استاد پیرنیا این نظریه رو رد کرده و معتقده این بنا فضا و مشخصه‌های یه کاخ رو دارا نیست. همچنین، یکی از دلایل این که کاخ اردشیر بابکان رو “آتشکده فیروزآباد” میگن، اینه که این کاخ در کنار چشمه ” قمپ آتشکده” واقع شده. به هر حال، این کاخ آتشکده فیروزآباد و بزرگ‌ترین آتشکده استان فارس نامیده می‌شه و در متون و اسناد گذشتگان هم به عنوان آتشکده اعظم شناخته و معرفی شده. به اعتقاد برخی باستان‌شناسان کاخ اردشیر بابکان پایتخت جمشید بوده، زیرا در گذشته اردشیر بابکان، بنیان‌گذار سلسله‌ی ساسانی در این کاخ اقامت رسمی داشته.

بعد اینکه پرسیدید شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجاب ریم حتما بعدش بپرسید که چطوری خودمون رو کاخ اردشیر بابکان برسونیم؟ شما کافیه از جاده شیراز به سمت فیروزآباد حرکت کنید. بعد از قلعه دختر، به کاخ اردشیر بابکان می‌رسید.

جنگل بناب ارسنجان

جنگل بناب ارسنجان

ترکیب محیط کوهستانی و درخت‌های سربه‌فلک‌کشیده با جنگل بناب ارسنجان

جنگل بناب ارسنجان در جنوب رشته کوه زاگرس و در میانه کوه‌های مرتفع واقع شده. ترکیب محیط کوهستانی و درخت‌های سربه‌فلک کشیده این جنگل باعث شده تا جنگل بناب در تمامی طول سال از آب‌وهوایی مطبوع و مناسب برخوردار باشه. جنگل بناب همچنین در تمامی فصول از آب‌های جاری بهره‌مند بوده و این موضوع علاوه‌بر ایجاد محیطی بسیار سرسبز و غنی، فضایی مناسب برای کمپ، گردش و پیک‌نیک‌های خانوادگی رو فراهم می‌کنه. درختای بادوم، کیکم، بنه و گیاهان مرتعی مثل جاشیر، انغوزه و کماو، بخش عمده پوشش گیاهی این جنگل بکر و روح‌انگیز رو تشکیل می‌ده.

جنگل بناب ارسنجان در تمامی فصول آب‌وهوای مطبوعی داره و رفتن به این جنگل در هیچ زمانی خالی از لطف نیست. با این حال، به خاطر سرسبزی چشمگیر دامنه کوه‌ها و جان گرفتن دوباره طبیعت در فصل بهار، این فصل بهترین زمان برای رفتن به جنگل بنابه.

براری رسیدن به این جنگل این آدرس رو دنبال کنید، استان فارس، بزرگراه مرودشت – سعادت شهر، بزرگراه سعادت شهر – ارسنجانه.

قلعه دختر

قلعه دختر

قلعه دختر، قلعه‌ای که به آناهیتا تعلق داره

حدود ۹۹ کیلومتر که در جاده شیراز فیروزآباد رانندگی کنید، توی دامنه‌های کوه‌هایی که به جاده مشرفه، بنایی می‌بینید به نام قلعه دختر. علت نامگذاری این قلعه این بوده که عده‌ای معتقد بودن این مکان متعلق به آناهیتا ( خدای آب‌ها)ست و عده‌ای دیگه این قلعه رو به دلیل راه سخت و صعب‌العبورش دست‌نیافتنی می‌دونستن. این قلعه برای حفاظت از پایتخت ساسانیان به دستور اردشیر بابکان ساخته شد و تا پایان دوران حکومت اشکانیان دژی محکم برای حفاظت و نگهبانی بوده.

جالبه بدونید در این قلعه برای برطرف کردن نیاز به آب، مخزنی از جنس سنگ در دل کوه ایجاد کردن. از ویژگی‌های دیگه این قلعه معماری متفاوت در قسمت‌های مختلفه. در بخشی از این قلعه دهانه بزرگی مثل غار وجود داره که عده‌ای معتقدن این غار همانند راه فرار مخفی قلعه بوده. در واقع، هنگام حمله دشمن افرادی که در قلعه می‌موندن و نمی‌تونستن به بیرون برن، این راه اضطراری به عنوان راه ارتباطی با شهر، تامین آذوقه و همچنین اضافه کردن نیروی جنگی برای دفاع قلعه بود.

اگه جواب سوال شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم، قلعه دختر بود نحوه رسیدن به اونجا رو هم ازشون بپرسید. قطعا بهتون میگن بعد از خارج شدن از شهر شیراز و گذشتن از فرودگاه به روستایی به نام فسا می‌رسید، بعدش به سمت کوار می‌رید و تقریبا بعد از ۱ ساعت رانندگی شاهد طبیعت زیبایی چون دشت‌های سرسبز و سد می‌شید.

تخت‌جمشید

تخت‌جمشید

تخت‌جمشید که اصلا نیازی به معرفی نداره

اگه به دنبال زمان دقیق احداث تخت جمشید هستید، باید به سال ۵۱۸ پیش از میلاد، یعنی حدود ۲هزار و ۵۰۰ سال پیش برگردیم. در ابتدا زمانی که کوروش کبیر به سلطنت رسید، شهر پاسارگاد رو به‌عنوان اولین پایتخت هخامنشیان انتخاب کرد. پس از کوروش، کمبوجیه، پسر کوروش به قدرت رسید و باز هم حکومت خودش رو در پاسارگاد ادامه داد. سپس حکومت به داریوش کبیر رسید. داریوش اول، سومین پادشاه هخامنشیان دستور داد تا در نزدیکی کوه‌های مرودشت، کاخی عظیم و با شکوه بنا کنن. ساخت عمارت‌ها و مجسمه‌های مختلف تخت جمشید، کار بسیار دشواری بود و از این‌رو بخشی از پروژه ساختش به پادشاه بعدی محول شد.

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنن که تخت‌جمشید در شیراز قرار داره؛ اما اصلاً اینطور نیست. پرسپولیس در منطقه‌ای بسیار خوش آب‌و‌هوا و در نزدیکی مرودشت شیراز واقع شده. تخت‌جمشید در حقیقت جزء جاهای دیدنی مرودشت به‌ حساب میاد؛ اما فاصله کمش تا شیراز باعث شده تا اون رو جزء جاذبه‌های دیدنی شیراز هم بدونن.

پاسارگاد

پاسارگاد

پاسارگاد پایتخت امپراتوری هخامنش رو حتما ببینید

پاسارگاد از مشهورترین جاذبه‌های تاریخی ایران به حساب میاد. این مکان باستانی به‌عنوان نخستین پایتخت امپراتوری هخامنشی شناخته می‌شه و مورخان یونانی و رومی، اون رو بیشتر ساخته و پرداخته کورش می‌دونن. این مجموعه از بخش‌های مختلفی نظیر کاروانسرای مظفری، کاخ اختصاصی، کاخ بارعام، مجموعه باغ ایرانی، کاخ دروازه، سنگ دروازه، برج سنگی، تل تخت و محوطه مقدس تشکیل شده که فرصت آشنایی بیشتر با تاریخ این مرزوبوم رو برای گردشگران فراهم می‌کنه.

بی‌شک برجسته‌ترین بخش پاسارگاد، آرامگاه کورش بزرگه که در سال ۱۸۲۰ به‌عنوان آرامگاه این پادشاه مقتدر ایرانی شناسایی شد‌ و چون گوهری در میان دشت می‌درخشه. برای اینکه خودتون رو به این محل برسونید برید به استان فارس، شهرستان پاسارگاد.

نقش رستم

نقش رستم

نقش رستم رو ببینید که یادتون بمونه تو چه کشور باستانی زندگی می‌کنید

نقش رستم یه محوطه‌ی باستانیه. توی این محوطه باستانی، تخته‌ی سنگی بزرگی به چشم می‌خوره که روی اون یادگارهایی از سه دوره تاریخی مهم ایران، یعنی ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان حکاکی کردن. این سه دوره‌ی تاریخی، از جمله مهم‌ترین ادوار تاریخی ایران بودن؛ دورانی که ایران در اوج بود و همه‌ی ما به اون دوران افتخار می‌کنیم. اینم بگم که این ادوار تاریخی برای باستان‌شناسان و تاریخ‌شناسان هم اهمیت خیلی زیادی داره. پس میشه گفت نقش رستم بسیار مهمه و تاریخی کهن رو در سینه سنگی خودش نگه می‌داره.

شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم؟ به نظرم باید نقش رستم رو در اولویت قرار بدید. برا اینکه خودتون رو به این منطقه برسونید بدونید که، نقش رستم از جمله جاهای دیدنی مرودشته. البته در بسیاری از منابع به‌دلیل فاصله کمش تا شیراز، نقش رستم رو توی فهرست جاهای دیدنی شیراز می‌ذارن. این مجموعه‌ی باستانی توی فاصله‌ی ۱۰کیلومتری شمال تخت‌جمشید جا خوش کرده. در ضمن بهتره بدونید که نقش رستم شیراز در فاصله‌ی ۳ کیلومتری نقش رجبه. پس می‌تونید برای سفرتون طوری برنامه‌ریزی کنید که یه تیر و دو نشون بزنید.

نقش رجب

نقش رجب

بریم ببینیم نقش رجب چی برای گفتن داره

نقش رجب یکی دیگه از جاذبه‌های تاریخی استان فارسه که مثل تخت‌جمشید و نقش رستم، ارزش تاریخی بسیاری داره؛ به‌خصوص که تعدادی از باشکوه‌ترین نقش‌برجسته‌های ایران رو در خودش جای داده. این نقش‌برجسته در دامنه کوه رحمت کنده شده و به سه مجلس مهم شاهان ساسانی شامل مجلس شاپور و درباریان، مجلس تاج‌گذاری اردشیر بابکان، مجلس تاج‌گذاری شاپور اول و نیز کتیبه کرتیر اختصاص داره.

این محل تاریخی فقط سه کیلومتر با تخت جمشید فاصله داره و می‌تونید در کنار تخت‌جمشید و نقش رستم، بازدید از نقش رجب رو هم در برنامه خودش بذارید.

سفربازی - پیست اسکی پولادکف سپیدان

پیست اسکی پولادکف سپیدان

زمستون رو می‌تونید برید پیست اسکی پولادکف سپیدان و حسابی اسکی کنید

پیست اسکی پولادکف سپیدان، دومین پیست اسکی بین‌المللی در ایران و اولین پیست اسکی فعال در جنوب ایرانه. مساحت این مجموعه تفریحی بزرگ و جذاب به ۵۰۰ هکتار می‌رسه و در تمام طول سال گردشگران و ورزشکاران رو به تجربه اسکی روی برف و چمن دعوت می‌کنه. این پیست اسکی در اغلب فصل‌های سرد سال سفید‌پوش بوده و مقصدی عالی برای تجربه یه برف‌بازی جانانه یا اسکی‌بازی و تیوب‌سواریه. پیست اسکی پولادکف سپیدان مجموعه‌ای بزرگ و جذابه که در ۸۵‌کیلومتری شمال‌غربی شهر شیراز، واقع در استان فارس، قرار داره. به‌طور دقیق‌تر این پیست در کیلومتر ۸۵ جاده شیراز-سپیدان، واقع شده.

 

در نهایت اینکه

جواب سوال شیرازی‌ها، پیک‌نیک کجا بریم کاملا بستگی به سلیقه‌ی شما داره، ولی اینو بدونید که توی استان فارس و شهر شیراز کلی جای دیدنی هست که می‌تونن همه سلیقه‌ها رو پوشش بدن. راستی تا فراموش نشده یکی از بوم گردی های خوبی که بد نیست، تو سفر به استان فارس بهش سر بزنید، بوم گردی نارون رستم آباد هستش.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای