دبیر هنری هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی گفت: ۶٠ اثر از هنرمندان خارجی و حدود ٣٠٠ اثر از هنرمندان داخلی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که توسط هیات داوران در دو بخش ملی و بین‌الملل داوری و به نمایش گذاشته می‌شود.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، ویدا توحدی در نشست خبری هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی گفت: بیش از ٧٠ اثر از هنرمندان ١٢ کشور به دبیرخانه ارسال شده است که حدود ۶٠ اثر از ٨ کشور سنگاپور، هند، عمان، فلسطین، افغانستان، ترکمنستان، کویت و قرقیزستان انتخاب و در نمایشگاه جانبی به نمایش گذاشته می‌شود.
وی افزود: طبق فراخوان رسمی، حدود ٣٠٠ اثر فاخر از مجموع آثار منتخب و ارسالی از استان‌ها انتخاب شده که در نمایشگاه ملی به نمایش گذاشته می‌شود البته حدود ۶٠ هنرمند هم به صورت مستقل در سایت جشنواره فرم پر کردند که آثار آن‌ها نیز ارزیابی شد.
دبیر هنری جشنواره صنایع‌دستی فجر افزود: سعد القدومی، رییس شورای جهانی صنایع‌دستی برای حضور در این جشنواره به تهران سفر می‌کند و هنرمندان خارجی از فردا وارد تهران می‌شوند.
توحدی گفت: محمدتقی آشوری، مهدی کشاورزافشار، یوسف صمدی‌بهرامی و مهدی محمدی، بخش آثار صنایع‌دستی ملی را داوری می‌کنند. همچنین «آیتی تیاگ سینگ» و «آصیف شیخ» از هندوستان و «کیم ژوزف‌ لو» از سنگاپور بخش آثار خارجی را داوری می‌کنند.
عمادی دبیر اجرایی جشنواره نیز با اشاره به راه‌اندازی سایت رسمی این رویداد گفت: برای این دوره ١۵ بخش ویژه برنامه‌ریزی شده و مراسم اختتامیه ۴ اسفند در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
سرو سیمین و جوایز جشنواره
مرتضی عمادی درباره جوایز این دوره از جشنواره گفت: در روز اختتامیه ٧ سرو سیمین به برگزیدگان اعطا می‌شود. بر اساس انتخاب هیات داوران ۴ سرو سیمین به آثار ملی و داخلی و سه سرو سیمین هم به آثار هنرمندان خارجی اعطا خواهد شد.
دبیر اجرایی جشنواره گفت: در بخش ویژه جشنواره نیز ٢ جایزه به آثار بخش میراث ناملموس یک سرو سیمین به رویش دوباره (تداوم هنر در نسل‌های خانواده) و ترنج سیمین به یک بانوی برگزیده حوزه صنایع‌دستی اعطا می‌شود.
توجه به بانوان و اقوام مختلف در جشنواره سرو سیمین ۷
توحدی مدیرکل دفتر حمایت از آموزش و ترویج صنایع‌دستی گفت: در این دوره از جشنواره توجه ویژه‌ای به بانوان شده است و به منظور معرفی اقوام محتلف کشور، اقوام با لباس‌ها و پوشش محلی خود شرکت می‌کنند.
وی افزود: همچنین مدرسان درجه یک برای کارگاه‌های تخصصی این دوره از جشنواره دعوت شده‌اند. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده شش نسل از یک خانواده کلاش‌باف از استان کردستان در این جشنواره حضور خواهند داشت. مسن‌ترین کلاش‌باف این خانواده ۱۰۷ سال و کوچکترین آن‌ها ۱۳ سال سن دارد.
اجرای موسیقی اقوام در طول برگزاری نمایشگاه
نادر زینالی رئیس کمیته استان‌های این جشنواره هم در این نشست خبری گفت: از گروه‌های هنری استان‌های مختلف برای حضور در این دوره از جشنواره و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در طول برگزاری نمایشگاه آثار جشنواره دعوت شده است. ضمن این که از هر استان ۲۰ هنرمند صنایع‌دستی در این دوره از جشنواره حضور خواهند یافت.
هفتمین جشنواره بین‌المللی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان سرو سیمین ۷ از ۲۶ بهمن تا ۴ اسفند در محل موزه ملی ایران برگزار می‌شود. ۶ دوره از این جشنواره به صورت ملی برگزار شده و امسال برای اولین بار به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای