در یک سال گذشته بسیاری از واحدهای صنفی از کافه و رستوران و شهربازی گرفته تا سینما و مراکز خرید، به دلیل آنچه از سوی برخی نهادها «رعایت نکردن شؤونات و ضوابط حجاب» خوانده می‌شود، وضعیت «پلمپ» را تجربه کرده‌اند.

در این میان بومگردی‌ها، مراکز گردشگری و استراحتگاه‌های بین‌راهی هم از قافله عقب نمانده و بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور، در یک سال گذشته ۷۷ واحد گردشگری سراسر کشور شامل هتل، اقامتگاه بومگردی، سفره خانه سنتی و مرکز بین‌راهی به دلیل عدم رعایت شؤونات و ضوابط حجاب، پلمپ شده اند. وضعیتی که شغل بیش از ۷۵۳ نفر از کارکنان این واحدها را به طور مستقیم و غیر مستقیم، تحت تاثیر قرار داده است.

آمارهای معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور نشان می‌دهد که در بین مراکز پلمپ شده، استان اصفهان با ۲۷.۵ درصد بیشترین سهم از مجموع مراکز پلمپ شده را داشته و سپس استان های تهران با ۹ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. استان‌های گلستان و لرستان نیز با ۷ درصد و استان کرمان با ۶ درصد، در رده‌های پایین تر مراکز پلمپ قرار گرفته‌اند.

همچنین بر اساس این گزارش اقامتگاه‌ها و سفره خانه‌های سنتی، بیشترین سهم را در میان مراکز پلمپ شده فعال در حوزه گردشگری به خود اختصاص داده اند و ۵۲ درصد از کل مراکز توریستی پلمپ شده را اقامتگاه‌های بومگردی تشکیل می‌دهند.

این اقدامات، علاوه بر تبعات منفی اقتصادی و زیان‌های مالی برای واحدهای صنفی این حوزه، در بلند مدت تاثیر منفی جبران ناپذیری بر صنعت توریسم کشور خواهد داشت. از این رو آسیب‌شناسی این مساله و بررسی تبعات آن، برای نهادهایی که بدون در نظر گرفتن آثار بلند مدت این اقدامات، از وضعیت «پلمپ» صرفاً به عنوان یک ابزار بازدارنده استفاده می‌کنند و صاحبان این اصناف را در مقابل دریافت کنندگان خدمات قرار می‌دهد، زنگ خطر تلقی می‌شود.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای