پیش از رفتن به بهشت، یک تور آزمایشی به روستای سیبان دره کردان بروید
داستان کباب غاز رو یادتون میاد؟ همون داستان مشهور مصطفی و غاز سرخ شده در روغن کرمانشاهی، که چنان هوش از سرش برد که به کلی فراموش کرد با پسر خالهی نازنینش چه قول و قراری گذاشته بود. به هر حال، صحبت از زعفران فراوان و آلوی برغان بود. من هیچوقت این قسمت رو یادم نمیره که ظهر زمستونی، در حالی که شکمم از گرسنگی صدا میداد، داشتم از روی داستان کباب غاز بلند میخوندم، یه هو به اسم آلوی برغان که رسیدم گفتم برغان کجاست؟ اونجا بود که معلم خیلی با شور بلند شد و گفت، برغان یه دهستان زیباست که معروفترین روستاش هم روستای سیبان دره کردان هست. همه این روستا رو به خاطر داشتن رودخونههای زیباش میشناسن و طبیعتی که باعث شده همیشه و هر زمان از سال که بهش سفر میکنید، خنکی و مطبوعی هوا رو احساس کنید. آخه خانوم معلم خودش اهل برغان بود.
فکر کنم متوجه شدید که قراره این بار در وبلاگ گردشگری سفربازی، کجا رو بهتون معرفی کنم، روستای سیبان دره کردان که قراره بخشی از بهشت رو براتون به تصویر بکشه. حتما قبل از مرگ و سفر به بهشت برین، سری به این روستا بزنید تا در بهشت واقعی، سردرگم نباشید.
خونههایی محکم که موریانه هم حریفشون نشد
یکی از عجایب روستای سیبان دره کردان، خونههای تاریخی ۱۰۰ سالهایه که حتی موریانهها هم نتونستن از عظمتشون کم کنن. بوی خشتهای نم خورده با برگ درختای آلو، به قدری روحنوازه که برای لحظهای واقعا هر درد و رنجی که داشته باشید رو ناپدید میکنه. قدم زدن بین خونههای قدیمی و تماشای روال کند زندگی، خودبهخود آدم رو با این سوال روبهرو میکنه که، واقعا آیا من وسط اون همه ترافیک و درگیری زندگی میکنم یا آدمایی که اینجا هر روز با بوی سبزی بارون خورده بیدار میشن؟ جواب سوال کاملا واضحه، اما بازگو کردنش، شجاعت خیلی زیادی میخواد.
قدمت روستا به صدها سال قبل برمیگرده، به همین دلیل هم مدل معماری خونهها اصلا شباهتی به عصر معاصر نداره. بعضی از روستاییها، این شانس رو به شما میدن که به داخل خونهها برید و ساختار رو ببینید، به نظرم اگر این پرندهی خوشاقبال روی شونههاتون نشست، با کاهلی از دستش ندید.
طبیعت زیبای روستای سیبان دره کردان، هوش از سرتون میبره
من دوست دارم طبیعتش رو توی فصلای مختلف براتون به تصویر بکشم، پس در اولین قدم، چشمهاتون رو ببندید.
اگر فصل بهار و ماه اردیبهشت رو برای سفر به این روستا انتخاب کردید، برای خودتون یه کف محکم بزنید که بهترین انتخاب رو داشتید. چیزی که اردیبهشت روستای سیبان دره کردان به شما هدیه میده، بوی تازگی شاخههای زاده شده از درختای تنومند، برگای تازه متولد شده و بوی سبزی که میدونی همراه با خودش خنکی آب رو هم به همراه داره. بو بکشید، تمام رگهاتون پر میشه از خنکی آب و سبزی و تازگی برگها. رودخونهی هزاربند داره با برخوردش به سنگا بهتون خوشآمد میگه. اگر دوست دارید کمی سردی رو بین اون همه تازگی احساس کنید، کفشهاتون رو دربیارید و پاهاتون رو توی آب بذارید. درد و رنجهارو به آب بسپارید.
اگر مرداد ماه و فصل تابستون تصمیم گرفتید به برغان و روستای معروفش سفر کنید، بدونید که قراره خنکی عجیبی رو تجربه کنید. به محض ورود به روستا، سرتون رو از ماشین بیرون ببرید تا باد خنک، تمام گرد و غبار ناشی از زندگی شهری رو از روی پوستتون پاک کنه، به گوشهاتون وارد بشه، از تمام درگاهها عبور کنه و بهتون یادآوری کنه که شما لیاقت دیدن این همه زیبایی رو دارید. حالا چشمهاتون رو باز کنید و با برگهای سبزی که دیگه به بلوغ رسیدن، چشمتوچشم بشید. این فصل، فصل به آب زدنه. کولههاتون رو کنار رودخونهی کردان بذارید، کفشها رو دربیارید و صدای جلز و ولز پاهای داغتون توی خنکی آب رو بشنوید. حالا چند قدمی راه برید تا آبی آب، بالا بره و مغزتون رو هم خنک کنه. شما بعد از این سفر، آمادهی انجام هر کاری هستید. مغزی که گردگیری شده، نوید یه تصمیمگیری عالی رو میده.
پاییز، آه از پاییز که اصلا جایی رو میشناسید که توی فصل پاییز زیبا نباشه که روستای سیبان دره کردان یکی از اونا باشه؟ اصلا یه کلام ختم کلام. جایی که درخت داره، پاییز قشنگی داره. همین و تمام. برگای بالغ تابستونی، رخت پاییز به تن کردن و حالا خودشون رو به آب رودخونه سپردن. طبیعت خوشسلیقه بر تن برگها لباس قرمز و زرد و نارنجی کرده که کمی گرمتون بشه از دیدنشون. دیگه وقت اینه که روی برگا قدم بذارید، سکوت کنید و فقط خشخش برگهارو بشنوید. رودخونه توی پاییز با سرعت بیشتر و صدای بلندتری خودش رو به سنگا میزنه. صدای کفآلود رودخونه و برگای پاییزی، چه چیزی رویاییتر از این ترکیب برنده؟
زمستون؟ آسمون رو روی زمین ببینید. درختایی که به خواب زمستونی رفتن و رودخانهای که سرما کمی از سرعتش کم کرده، برگایی که دیگه هیچ ردی ازشون نیست و برفی که الان وظیفه داره زیبایی این روستا رو براتون دو چندان کنه.
قرار نیست آبشار سیبان دره و جنگل پروانه رو فراموش کنید. من اولین بار وقتی وارد جنگل پروانه شدم، به یقین رسیدم که متیو زمانی که میخواست آنهشرلی رو به فرزندی قبول کنه و اونو روی کالسکهاش سوار کرده بود، قطعا از این جنگل عبور کرده. من دیدم با چشمای خودم. زیبایی که توی این انیمیشن به چشم دیدم و باورم نمیشد هیچوقت توی دنیای واقعی، وجود داشته باشه، حالا جلوی چشمام بود. پروانههای سبکی که روی آب آبشار با هم گرگم به هوا بازی میکردن و من توی ذهنم صدای همشون و با تمام شور و حال میشنیدم.
حالا با تمام این حرفا، این زیبایی رو، چطوری ببینیم؟
کار خاصی نباید انجام بدید. اولین کار اینه که ماشینتون رو آماده کنید و از قبل تمام معاینات فنیش رو انجام بدید، خصوصا اگر زمستون میخواید به این روستا سفر کنید. از نظر جغرافیایی روستای سیبان دره کردان، بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ استان البرز، در شمال غرب کرج و شمال شرق هشتگرد و در فاصله حدود ۹۰ کیلومتری از تهران و ۳۵ کیلومتری از کرج واقع شده. برای رفتن به سیبان دره از شهر تهران، کافیه آزادراه تهران کرج را رد کنید تا به کرج برسید، بعد از اون، توی اتوبان تهران قزوین تا رسیدن به خروجی کردان به مسیرتون ادامه بدید، حالا وارد خروجی کردان بشید و بعد از پشت سر گذاشتن کردان، حدود ۱۰ کیلومتر توی جادهای سرسبز و باریک که آسفالت هم هست، به مسیرتون ادامه بدید و از زیباییهای رودخونهی برغان که از همینجا هم معلومه، لذت ببرید. بعد از رسیدن به دو راهی، با توجه به تابلوهای راهنما که مسیر روستای ورده، امامزاده عبدالقهار و سیبان دره رو نشون میدن، به سمت سیبان دره برید تا بعد از ۲ کیلومتر به مقصد برسید. شما الان دیگه توی روستا و وسط زیباییها ایستادید. از ماشین پیاده شید که قراره حسابی این فضا شگفتزدهاتون کنه.
به روستای سیبان دره کردان رفتیم، کجا بخوابیم؟
آدمایی که به این روستا سفر میکنن به سه تا دستهی کلی تقسیم میشن. اونایی که معمولا صبح زود میرن و تا قبل از تاریک شدن هوا توی خونههاشون و زیر پتوهای گرم و نرمشون هستن، که اطراف این روستا زندگی میکنن یا نهایتا ساکن کرج و تهرانن. با این دسته خیلی کاری نداریم. یه دستهی دیگه هم هستن که عاشق کمپینگ و گذروندن شب توی چادر هستن. برای این دسته فقط چند تا پیشنهاد امنیتی داریم. یکی اینکه سعی کنید تعداد خانواده یا افرادی که میخواید شب رو توی چادر بگذرونید، زیاد باشه. به هر حال، اول ایمنی بعد سفر. ضمن اینکه حواستون بشه توی مسیر رودخونهها چادرهاتون رو برپا نکنید، اینو هم میدونید که حادثه هیچوقت خبر نمیکنه. اما برای اون دسته که دوست دارن ویلا اجاره کنن و جای مطمئنی شب رو بگذرونن، پیشنهادای خوبی داریم. برای اینکه بتونید در این مورد اطلاعات کاملی به دست بیارید، کافیه که به سایت سفربازی سر بزنید و قسمت اجاره ویلا در کردان رو مطالعه کنید. صفر تا صد چیزی که نیاز دارید رو به تفصیل براتون گفتیم. میتونید، از قبل محل اقامتتون رو رزرو کنید و با خیال راحت روستای سیبان دره کردان رو به عنوان مقصد انتخاب کنید.
سخن آخر اینکه
طبیعت رو دوست داشته باشید. طبق روال همیشه، میخوام بهتون یادآوری کنم که ما صاحب طبیعت نیستیم بلکه امانتیه در دستان ما. بیاید تصور کنیم که در خونهای زندگی میکنید که میدونید بعد از شما فرزندتون با همسر و فرزندانش قراره عمرش رو در اون بگذرونه. دیوارهاش رو خراب میکنید؟ کف خونه رو با کلنگ میکنید؟ هر جایی که رسیدید آتیش درست میکنید؟ بهش آسیب میرسونید؟ یا اینکه اتاقها و حیاطش رو از زباله پر میکنید؟ قطعا مثل چشمهاتون از اون چاردیواری مراقبت میکنید، چون دوست دارید فرزندتون هم مثل شما، روزای خوبی رو توش بگذرونه. حالا نگاهتون رو وسیعتر کنید. این زمین، جنگلها، رودخونهها تمامی روستاها، از جمله روستای سیبان دره کردان، قراره خونهی بزرگ فرزند دلبند شما باشه. مراقبش باشید که قراره دختران و پسران شما هم زیباییهای شگفتانگیزی رو ببینن. اونا هم قراره آخر هفتهها با خانوادهاشون توی طبیعت زیبا، کنار رودخونه دور هم جمع بشن و یادی کنن از شما و روزهای خوشی که در کنارشون بودید.
در نهایت اینکه، در قدم اول زمین رو تمیز تحویل بدید در قدم بعدی به فرزندانتون یاد بدید که اونا هم زمین رو جوری که تحویل گرفتن، تحویل بدن، چرخهی زیبایی که هیچوقت پایانی نداره.