یکی از خوش آب وهواترین ییلاقات گیلان در منطقه رودبار قرار گرفته که به سی دشت معروفه! شاید پیش خودت فکر کنی این که چیز جدیدی نیست، تمام ییلاقات گیلان خوش آب وهوا هستن! اما سی دشت یه‌طور متفاوتی جذابه، چون برای رسیدن به اون باید از جنگل‌های گیلان بگذری، به سمت بالا بری و به ابرها ⛅برسی! در ارتفاعی بسیار بالا، روستای سی دشت گیلان قرار گرفته که به توت فرنگی‌های🍓 خوشمزه‌اش معروف شده! توت فرنگی‌های این منطقه یک جوری خوبن که هر ساله به خاطر اونها یک جشنواره به نام جشنواره توت فرنگی در این منطقه برگزار میشه! در ادامه این مقاله بیشتر درمورد ویژگی‌های روستای سی دشت و اطلاعات مربوط به این منطقه برات توضیح میدم، پس جایی نرو و با من همراه باش!

سفربازی - ییلاقات سی دشت گیلان

ییلاقات سی دشت گیلان

سی دشت گیلان چطور جاییه؟

سی دشت گیلان یک روستا در دامنه قله درفک هست که پر از مزارع توت فرنگیه! جدا از مزارع توت فرنگی این منطقه، ویژگی‌های مختلف اون مثل طبیعت زیبا، مردم خونگرم و آب وهوای ییلاقی مطلوبش باعث شده تا گردشگران زیادی برای بازدید از اون استقبال کنن.

سفربازی - سی دشت گیلان یک روستا در دامنه قله درفک

سی دشت گیلان یک روستا در دامنه قله درفک

بافت این روستا به‌صورت سنتیه، با ورود به اون اولین ویژگی که نظرت رو جلب می‌کنه بکر بودن این منطقه هست. زیبایی این روستا از همون ابتدای مسیر شروع میشه و تا زمانی که به بالا برسی، ادامه پیدا می‌کنه! درواقع زیبایی‌های این روستا تموم شدنی نیست!

 

 

بهتره چه زمانی به این روستا سفر کنی؟

بهت پیشنهاد می‌کنم که اواخر اردیبهشت به این روستا سفر کنی، چون هر سال در این زمان جشنواره برداشت توت فرنگی برگزار میشه، پس می‌تونی اوج زیبایی و محبوبیت این منطقه رو در این زمان مشاهده کنی! بعد از این زمان، هنگامی که کشاورزان تمام محصولات‌شون رو چیدن، محصولات متنوع مثل مربا و شربت توت فرنگی تهیه می‌کنن، این محصولات جزو سوغاتی‌های محبوب این منطقه هستن! خیلی از مردم از سراسر ایران برای اینکه بتونن در مراسم برداشت توت فرنگی در این منطقه شرکت کنن، اوایل خرداد ماه یا اواخر اردیبهشت برای سفر به اون اقدام می‌کنن. به‌طورکلی، بهترین زمان برای سفر به این روستا ماه‌های گرم هست، چون در ماه‌های سرد بارش برف وجود داره و تو نمی‌تونی طبیعت این منطقه رو اونطورکه باید مشاهده کنی.

سفربازی - برداشت توت فرنگی در سی دشت گیلان

برداشت توت فرنگی در سی دشت گیلان

چه جاهای دیدنی در سی دشت وجود داره؟

اگه قصد سفر به روستای سی دشت گیلان رو داری، بد نیست که با بهترین جاذبه‌های این منطقه آشنا بشی:

قله درفک

اگه از مردم گیلان درمورد ییلاق سی دشت بپرسی، بدون استثنا همشون به قله درفک اشاره می‌کنن. این قله یکی از زیباترین مناظری هست که می‌تونی در بازدید از ییلاق سی دشت مشاهده کنی. این قله با ارتفاع ۲۷۳۳ متر همواره بین ابر و مه قرار داره. درفک، که به عروس گیلان هم معروفه یکی از آتش‌‌فشان‌های غیرفعال رشته کوه البرز به‌شمار میره. در قسمت شمالی این کوه می‌تونی یک دیواره آهکی به ارتفاع ۵۰۰ متر رو پیدا کنی که منظره‌ای بسیار زیبا ایجاد کرده. در این قله همچنین یک غار یخی وجود داره که بسیار جالب به نظر می‌رسه. البته، دهانه این غار تنگه و مسیر اون شیب زیادی داره، درنتیجه برای ورود به اون باید به‌صورت کامل تجهیزات یخ‌نوردی داشته باشی.

سفربازی - قله درفک

قله درفک

 غار دربند رشی

غار دربند رشی یکی دیگه از جاذبه‌های این منطقه هست که جزو آثار ملی محسوب میشه. این غار رو می‌تونی کمی مونده به ییلاق سی دشت پیدا کنی، در انتهای این جاده تابلویی با نام غار دربند رشی قرار گرفته که تو رو به این سمت هدایت می‌کنه. این غار حدود ۲۰۰ هزار سال قدمت داره. برای رسیدن به اون باید از کنار جاده و دامنه کوه، یک مسیر پاکوبی به اندازه ۲۰ دقیقه رو پیاده‌روی کنی. شاید با ورود به این غار، نقش و نگار خاصی در اون پیدا نکنی، اما از بیرون که به این منظره نگاه کنی بسیار زیبا به نظر می‌رسه.

سفربازی - غار دربند رشی

غار دربند رشی

درخت کوف‌دار

کمی که از سی دشت بالاتر بری، به دوراهی نورالعرش می‌رسی، اگه مسیر سربالایی خاکی رو ادامه بدی، با گذر از روستاهای امامزاده نورالعرش یا ناوه وارد یک جنگل انبوه میشی. در یکی از این روستاها در ادامه مسیر، در روستایی به نام سیاه دشتبن، درختی کهنسال وجود داره که مردم بومی به اون کوف‌دار میگن. این درخت قطری به اندازه ۴ متر و ارتفاعی به اندازه ۲۰ متر داره. سن تقریبی اون هم حدود هزار سال تخمین زده شده. این درخت یکی از ۱۵ آثار طبیعی گیلان هست که به‌عنوان آثار ملی ایران ثبت شدن.

تپه مارلیک

تپه مارلیک محوطه‌ای باستانی در حاشیه سفیدرود هست که در نزدیکی روستای نصفی قرار داره. این تپه درواقع بقایای به‌جا مونده از تمدن باستانی هست که قدمت اون دست کم به ۳۰۰۰ سال پیش برمی‌گرده. در این تپه ۵۳ آرامگاه و ۲۵ جام طلا کشف شده. یکی از مهم‌ترین این آثار، جام مارلیک هست که ارتفاعی به اندازه ۱۸ سانتی‌متر داره.

 

 

روستای چیچال

اگه جاده سی دشت رو به اندازه ۵ تا ۱۰ دقیقه ادامه بدی، به یک دوراهی می‌رسی که جاده سمت چپ اون به روستای نورالعرش می‌رسه. بعد از طی کردن ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به روستای چیچال می‌رسی. این روستا در دل جنگل‌های درفک قرار داره و در فصل بهار و تابستان از تعداد زیادی گردشگر استقبال می‌کنه.

سفربازی - روستای چیچال

روستای چیچال

در روستای سی دشت گیلان کجا اقامت کنیم؟

در بازدید از روستای سی دشت گیلان، اگه قصد داری شب رو اونجا بگذرونی می‌تونی از خانه‌هایی که مردم محلی این منطقه به گردشگران اجاره میدن استفاده کنی. در این ییلاق کلبه‌های چوبی ساخته نشدن اما خانه‌های محلی این منطقه بافت سنتی دارن. این خانه‌ها با نرخ ۱۵۰ تا ۴۰۰ تومان به گردشگران اجاره داده میشن.

سفربازی - اقامتگاهی در دل سی دشت گیلان

اقامتگاهی در دل سی دشت گیلان

آب وهوای سی دشت چطوریه؟

از اونجایی که سی دشت در دامنه کوه قرار داره، زمستان‌های سرد و برفی پشت سر میذاره. اگه در پاییز به این روستا سفر کنی، خودت رو غرق در برگ‌های نارنجی می‌بینی که سراسر زمین رو پوشش دادن. این منطقه گاهی در پاییز و بهار در مه غلیظی فرو میره. باتوجه به این شرایط باید حواست باشه که در این هنگام بدون مسیریاب و راهنما در این محوطه قدم نزنی. بهار و تابستون این منطقه چهره بسیار دوست داشتنی‌ای داره چون تا چشم کار می‌کنه کوه‌های سرسبز پیش روت قرار گرفتن. همچنین، در فصل بهار، این منطقه پر از گل‌های رنگارنگ میشه که زیبایی این منطقه رو صد برابر می‌کنن.

سفربازی - آب و هوای سی دشت گیلان

آب و هوای سی دشت گیلان

سی دشت گیلان کجاست؟

روستای سی دشت گیلان در ۳۰ کیلومتری رستم‌آباد قرار گرفته. اگه از سمت رشت به این ییلاق بری، باید به‌ترتیب از رستم‌آباد، توتکابن، پره‌سر، دفراز، پلنگ‌دره و روستای رشی بگذری. در ابتدای این مسیر با عبور از امامزاده ابراهیم و گذر از رستم‌آباد با دیدن خروجی تابلوی رستم‌آباد و توتکابن از اتوبان رشت – قزوین خارج شو و به‌سمت توتکابن حرکت کن. با گذر از این شهر و حرکت به سمت روستاهای گفته شده، کمی جلوتر از روستای راجعون در سمت چپ، خروجی روستای دفراز رو می‌بینی. در آخر این جاده روستای سرسبز سی دشت رو پیدا می‌کنی.

آدرس: گیلان، رودبار، توتکابن، دفراز، سی دشت.

برای رسیدن به این ییلاق از تهران، در جاده قزوین-رشت باید شهرهای منجیل و رودبار رو بگذرونی و در خروجی توتکابن مسیرت رو تغییر بدی. فاصله این ییلاق تا تهران ۳۰۰ کیلوشمتره که طی کردن اون حدود سه ساعت و نیم زمان می‌بره.

بازدید از سی دشت

با توجه به مطالبی که گفتم، حدس می‌زنم اگه هم قصد سفر به ییلاق سی دشت رو نداشتی، برای بازدید از اون مشتاق شده باشی. اگه به این منطقه رفتی، حتما به جاذبه‌های دیدنی اطراف اون که در این مقاله معرفی کردم هم سری بزن. بعد از خوندن این مقاله برای من بنویس که نظرت درمورد ییلاق سی دشت گیلان چیه؟ به نظرت چه ویژگی‌هایی درمورد این ییلاق وجود داره که گردشگران زیادی رو به خودش جذب می‌کنه؟

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳۹ رای