این روزا سفر به استانبول، خیلی بیشتر از قبل، رواج پیدا کرده. مردم، نه تنها برای تجارت، که برای تفریح هم می‌تونن این شهر زیبا رو انتخاب کنن و از قدم زدن توی اون لذت ببرن. نمی‌دونم می‌دونید یا نه، ولی استابول یه شهر ۲۴ ساعت همیشه زنده‌‌اس. به عبارتی، هر زمان از روز که دلتون بخواد می‌تونید وارد میدون تکسیم بشید و از راه رفتن تو خیابون استقلال لذت ببرید. حتی خوراکی‌فروش‌ها هم تا دیروقت بازن و اصلا لازم نیست نگران گرسنگی‌های بی‌موقع باشید. آب‌وهوای استانبول، نه فقط ایرانی‌ها رو که مردم کل دنیا رو شیفته‌ی خودش کرده. برای همینم هست که سالانه، تونسته تعداد قابل توجهی گردشگر جذب کنه و یه جورایی، صنعت توریسم، به صنعت اصلی این شهر و کشور ترکیه، تبدیل شده. یکی از جاذبه‌های دیدنی، مسجد کبود استانبول که اونو مسجد آبی هم صدا میکنن، از جمله جاهاییه که هر جای شهر که باشید می‌تونید ببینیدش. اگه بخوام خلاصه بگم، شما شهر استانبول رو یه گردنبند در نظر بگیر، مسجد کبود عین یه یاقوت آبی، اون وسط می‌درخشه.

توی این متن از مجله گردشگری سفربازی می‌خوام براتون از مسجد کبود استانبول بگم. از تاریخچه‌ی این مسجد می‌نویسم و اینکه چرا باید حتما بهش سر بزنید. کمی از جاذبه‌های اطرافش و روشای دسترسی صحبت می‌کنم و درنهایت شما رو با این همه زیبایی، تنها می‌ذارم. راستی، اگه تا حالا به استانبول سفر کردید، میشه بگید بهترین جاها برای خرید و گشت‌وگذار، کجاست؟ می‌خوایم برای نوشته‌های بعدیمون از کامنت‌های خود شما استفاده کنیم.

موقعیت مسجد کبود

موقعیت مسجد کبود

مسجد کبود استانبول، معیاری برای سنجش عیار معماران مسلمان و مسیحی

مسجد سلطان احمد، مسجد کبود، مسجدیه که در شهر استانبول واقع شده. این شهر که در زمان امپراتوری عثمانی طی سال‌های ۱۴۵۳ تا ۱۹۲۳ پایتخت این کشور بوده، یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامیه که به علت وجود کاشی‌های آبی رنگ در طراحی داخلی، به مسجد آبی هم شهرت داره.

مسجد کبود استانبول، طی سال‌های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹، به دستور سلطان احمد اول بنا شد و به همین دلیل بعد از مرگش مسجد رو مسجد سلطان احمد نامیدن. سلطان محمد توی همین مسجد دفن شده. این مسجد در قدیمی‌ترین بخش استانبول واقع شده که این منطقه در قبل از سال‌های ۱۴۵۳ (میلادی) مرکز قسطنطنیه، پایتخت امپراتوری بیزانس، محسوب می‌شده. مسجد کبود، در نزدیکی هیپودروم قسطنطنیه‌اس و تا کلیسای بزرگ مسیحیان با نام ایا صوفیا، فاصله خیلی کمی داره.

مسجد کبود استانبول در چند قدمی سرای توپقاپیه، کاخی که محل اقامت پادشاهای عثمانی تا سال ۱۸۳۵ بود و فقط تا ساحل بسفور چند دقیقه‌ای فاصله داره. اگه از دریا به مسجد نگاه کنید، گنبد‌ها و مناره‌های مسجد در بخش قدیمی شهر برجسته هستن و هدف سازنده‌ها هم ایجاد چنین چشم‌انداز زیبایی بوده.

 

 

این مسجد به عمد در مقابل عمارت ایا صوفیا ساخته شده تا نشون بده که معمارای عثمانی و مسلمون می‌تونن رقبای سرسختی برای اجداد مسیحی خودشون باشن. با این وجود، معمار نتونسته گنبد‌هایی بزرگتر از گنبد عمارت ایا صوفیا بسازه و به همین دلیل تلاش کرده با تنظیم دقیق موقعیت گنبد‌ها، شبه‌گنبد‌ها و مناره‌ها، جلوه‌ای زیبا رو به وجود بیاره. علی‌رغم تلاش معمار، ابعاد ساختمون کوچکتر از ابعاد عمارت ایا صوفیا‌ است که این مسئله سلطان احمد رو بسیار خشمگین کرد؛ به نظر می‌رسه اون زمان یکی از معیارهای زیبایی، عظمت و بزرگی بوده.

در غرب این مسجد رو با نام مسجد کبود می‌شناسن؛ چون توی نقاشی‌های طرح داخلی از رنگ آبی استفاده زیادی شده. با این وجود، این نقاشی داخل مسجد بخشی از دکور داخلی اصلی نبوده و امروزه اون رو از دکور داخلی حذف کردن؛ بنابراین دکور داخلی مسجد دیگه منحصراً آبی رنگ نیست.

سده فار محمد آقا، معمار سلطان احمد دستور داشت تا در ساخت زیباترین و مجلل‌ترین مکان عبادت مسلمانان در جهان از هیچ تلاشی فروگذار نکنه. ساختار اصلی مسجد تقریباً شبیه مکعبه که طول و عرض اونن ۵۳ و ۵۱ است. جهت‌گیری مسجد به گونه‌ایه که وقتی مسلمانان نماز به پا می‌کنن، رو به سمت مکه داشته باشن و محراب روبه‌روشون باشه.

سفربازی - مسجد سلطان احمد

مسجد سلطان احمد

مسجد کبود استانبول، دقیقا کجای شهر قرار گرفته؟

مسجد سلطان محمد توی قلب تاریخی این شهر قرار گرفته. درسته، بالاشهر و جای لوکس شهر نیست. دلیلش هم اینه که قبلا شهر در منطقه‌ای که این مسجد بوده، رونق بیشتری داشته و با افزایش جمعیت، شهر، به سمت بخش‌های دیگه رشد کرده. به همین دلیله این منطقه تقریبا به یه منطقه سنتی تبدیل شده. منطقه‌ای که قبلا پایتخت امپراتوری‌های روم شرقی و عثمانی بوده و توی یک شبه‌جزیره روی تنگه بسفر تا آسیا قرار گرفته.

به طور دقیق بخوام بگم، فاصله مسجد سلطان احمد تا تنگه بسفر، حدود ۵۱٫۵ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه) و تا میدان تکسیم، حدود ۶٫۷ کیلومتر (نیم ساعت)ه. این مسجد با فرودگاه آتاتورک استانبول ۱۹ کیلومتر (۳۴ دقیقه) و فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول، ۶۴ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه) فاصله داره.

حمل‌ونقل عمومی در استانبول

حمل‌ونقل عمومی در استانبول

چطوری می‌تونیم خودمون رو به مسجد کبود استانبول برسونیم؟

اینکه هتل شما کجای شهر باشه در مسیر دسترسیتون خیلی تاثیر داره. مثلا کسایی که هتلشون میدون تکسیم باید مسیر متفاوتی رو طی کنن نسبت به اونایی که تو منطقه فاتح هتل گرفتن. من تلاش کردم که هر دو مسیر رو توضیح بدم که بدونید چطوری با کمترین هزینه خودتون رو به مسجد کبود استانبول برسونید.

اگه میدون تکسیم هتل گرفتین یکی از این مسیرهارو انتخاب کنید:

  • از میدون تکسیم برید به ایستگاه دانشکده هنر معمار سینان که به ترکی میشه،Fındıklı Mimar Sinan Universitesi ، حالا سوار خط تراموای T1 به‌سمت باغجیلار یا Bağcılar بشید. بعد از اون، توی ایستگاه سلطان احمد پیاده بشید و حدود ۲۵۰ متر پیاده‌روی کنید تا به مسجد آبی برسید.
  • از میدون تکسیم، سوار فونیکولار خط F1 به سمت کاباتاش یا Kabatas بشید. توی پایانه کاباتاش از قطار پیاده شید. تقریبا ۸۶ متر پیاده‌روی باید بکنید تا به به خط تراموای T1 برسید. حالا سوار شید و توی ایستگاه سلطان محمد پیاده شید. اینجا هم باید ۲۵۰ متر پیاده‌روی کنید تا به مسجد برسید.
  • می‌تونید از اتوبوس استفاده کنید. سر میدون تکسیم، سوار اتوبوس‌های خط ۸۹C استانبول به‌سمت باشاک شهیر یاBasaksehir بشید حالا تو ایستگاه یوسف پاشاYusufpasa  پیاده شید. توی این ایستگاه بعد از ۱۱۰ متر پیاده‌روی، به ایستگاه تراموای یوسف پاشا برید و سوار قطارهای خط تراموای T1 به‌سمت کاباتاش بشید. اینجا هم باید توی ایستگاه سلطان احمد پیاده بشید و با ۲۵۰ متر پیاده‌روی به مسجد آبی برید.
  • یا اینکه، توی میدون تکسیم سوار مترو خط M2 به‌سمت ینی‌کاپی یاYenikapı بشید و توی ایستگاه وزنه جیلر یا Vezneciler  پیاده شید. از اینجا ۳۰۰ متر پیاده‌روی کنید و به ایستگاه تراموا لاله‌لیLaleli  برید. توی این ایستگاه سوار تراموای T1 بشید و بازم ایستگاه سلطان احمد پیاده شید. همچنان باید ۲۵۰ متر پیاده‌روی کنید.

حالا، اگر هتل و محل اقامت شما توی منطقه فاتح باشع، برای دسترسی به مسجد سلطان احمد مشکلی زیادی ندارید؛ چون مسیر راحتی داره و لازم نیست خیلی به زحمت بیفتید. کافیه:

از شبکه‌ی حمل‌ونقل استانبول مثل تراموا (خط T1، کاباتاش به باغجیلار)، قطار کابلی، مترو، اتوبوس (خط TB1 سلطان احمد، دولما باغچه، سلطان احمد و خط TB2 سلطان احمد، چاملیجا، سلطان احمد)، تاکسی عمومی، تاکسی آنلاین و دولموش استفاده کنید.

معماری مسجد کبود استانبول

معماری مسجد کبود استانبول

چرا معماری مسجد کبود استانبول مورد توجه قرار گرفته؟

معماری مساجد عثمانی، قرن‌ها قبل از ساخت مسجد سلطان احمد در حال تحول بوده. به این ترتیب، مسجد کبود استانبول، دو سبک متمایز رو ترکیب می‌کنه:

  • معماری سنتی اسلامی
  • معماری بیزانسی

مسجد آبی در کنار ایاصوفیه، یکی دیگر از مکان‌های دیدنی ترکیه قرار داره. لازمه بگم که مسجد ایاصوفیه، تا قبل ساخته شدن مسجد آبی، مسجد اصلی استانبول بوده. بسیاری از عناصر ایاصوفیه مربوط به دوران بیزانس، مثل گنبدها و مناره‌ها، در مسجد آبی که مورخان اون رو آخرین مسجد بزرگ دوره کلاسیک معماری عثمانی می‌دونن، منعکس شده. معمار صدفکار محمد آقا در ایجاد این مسجد، تعالیم مربی خودش، سینان، رو اجرا کرده. به همین خاطر هم تونسته عظمت، مقیاس و ایجاد قصری شایسته خداوند رو به خوبی به تصویر بکشه.

ویژگی‌های مسجد کبود

ویژگی‌های مسجد کبود

۳ ویژگی بارز مسجد سلطان احمد یا مسجد کبود استانبول

جزئیات معماری مسجد سلطان احمد اون رو به یکی از زیباترین مساجد ترکیه تبدیل کرده. از این جزئیات میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاشی‌های آبی

نمای داخلی مسجد دارای حدود ۲۰۰۰۰ کاشی آبی رنگ شده به سبک سفال ایزنیکه. این کاشی‌های ایزنیک دارای ۶۰ طرح منحصر به فرد لاله هستن. نور از طریق ۲۶۰ پنجره شیشه‌ای رنگی به داخل بنا هدایت میشه. محراب جهت مکه رو نشون میده.

  • شش مناره

سه مناره در سمت چپ مسجد به صورت موازی و سه مناره در سمت راست اون قرار دارن. مسجد آبی یکی از تنها پنج مسجد در ترکیه‌اس که دارای شش مناره‌اس. ارتفاع مناره‌ها به ۲۱۰ فوت می‌رس و هر کدوم دو یا سه تا بالکن دارن. یه منادی پنج بار در روز از پلکان باریک و مارپیچ بالا می‌رفت تا از این بالکن‌ها وقت نماز رو اعلام کنه.

  • گنبدها

مسجد سلطان احمد دارای یه گنبد مرکزیه که با چهار گنبد اصلی دیگه و هشت گنبد فرعی احاطه شده. گنبد مرکزی، در ارتفاع ۱۴۱ پا، دارای ۲۸ پنجره و نیم‌گنبدها دارای ۱۴ پنجره هستن.

۹ جای دیدنی دیگه، که نزدیک مسجد کبود هستن و باید ببینید

این منطقه بعد از ساخته شدن مسجد کبود استانبول، به نام سلطان احمد اول، زده شد. جالب اینجاست که سلطان احمد اول اولین نفر از سلاطین عثمانی بود که حکومت برادرکشی رو شکست. این منطقه به شهر قدیمی استانبول هم معروفه. بیشتر گردشگران، بیشتر وقت خودشون رو توی این منطقه یا در بی‌اوغلو، که اونن هم در کنار تنگه بسفره، می‌گذرونن. حالا شما که به منطقه سلطان احمد اومدید، حتما غیر از مسجد آبی، این ۹ تا جای دیدنی دیگه رو هم ببینید و از دست ندید.

سفربازی - ایاصوفیه

ایاصوفیه

ایاصوفیه یا Hagia Sophia

امپراتور بیزانس، ژوستینیانوس، ایاصوفیه رو در سال ۵۳۷ سفارش داد. در حالی که کاخ بزرگ کنستانتین، که بعد از ایاصوفیه ساخته شده کاملا خراب شده بود، این ساختمون فریبنده هنوز پابرجاست و تاریخ غنی‌ای داره. اهمیت دینی اون به ویژه اخیراً مورد تأکید جهانیان قرار گرفته. ایاصوفیه، در اصل یه کلیسا بوده و زمانی که امپراتوری عثمانی به شهر قدیمی حمله کرد، ایاصوفیه رو به مسجد تبدیل کردن. از اون به بعد نام ترکی اون ایا صوفیه شد. قبلا، به جای مسجد، به عنوان موزه ایا صوفیه شناخته می‌شد.

از اونجایی که الان دوباره به مسجد تبدیل شده، از بازدیدکنندگان دیگه هزینه ورودی دریافت نمی‌شه. گردشگران می‌تونن در خارج از ساعات نماز، از اون بازدید کنن.

میدان سلطان احمد

میدان سلطان احمد

میدون سلطان احمد یا Sultanahmet Square

میدون سلطان احمد، به عنوان هیپودروم قسطنطنیه هم شناخته می‌شه و دارای چندین اثر معماریه. به عنوان مثال، فواره آلمانی به سبک نئوبیزانسی برای بزرگداشت بازدید امپراتور ویلهلم دوم از استانبول در سال ۱۸۹۱ ساخته شد.

ابلیسک تئودوسیوس توسط تئودوسیوس کبیر از مصر آورده شد و در حال حاضر حدود ۳۵۰۰ سال قدمت داره. ستون مار در سال ۳۲۴ بعد از میلاد از دلفی آورده شد تا پیروزی بیزانسی‌ها بر ایرانیان رو جشن بگیرن. ابلیسک دیواری هم وجود داره که اگرچه در قرن دهم تعمیر شد، اما تاریخ پیدایش اون مشخص نیست.

مایه تاسفه که برخی از آثار به دست زمان گم شدن. هفت مجسمه پورفیریوس دیگه اونجا نیستن. راستی اینم بگم که این میدون یا هیپودروم، محل جشن‌هایی بوده که برای ختنه‌سرون پسران سلطان احمد سوم گرفته میشده.

بازار آراستا

بازار آراستا

بازار آراستا یا Arasta Bazaar

اگه شلوغی بازار بزرگ و بازار ادویه کلافه‌اتون کرد، خبرهای خوبی برای شما داریم. رفتن به پشت مسجد افسانه‌ای آبی نسخه کوچکتری از بازار بزرگ رو بهتون نشون میده. شاید بشه گفت بازار آراستا، قسمت خنک‌تر محله سلطان احمده البته دلیلش مشخص نیست. اینجا جنسارو می‌تونید با قیمت کمتری خریداری کنید، اینجا گردشگران کمتری هستن، هیاهوی بازار بزرگ رو نداره، پس می‌تونید با خیال راحت‌تری خرید کنید. البته نباید انتظار تنوع بازار بزرگ رو هم داشته باشید.

موزه کاخ توپکاپی

موزه کاخ توپکاپی

موزه کاخ توپکاپی یا Topkapı Palace Museum

این کاخ باشکوه یکی از مهم‌ترین کاخ‌های ترکیه‌اس؛ چون اولین کاخ عثمانی در استانبول بوده. سلاطین عثمانی از سال ۱۴۵۸ تا ۱۸۷۳ از این مکان به عنوان اقامتگاه سلطنتی اولیه استفاده می‌کردن. حرم سلطان، اولین زنی بوده که با یه سلطان ازدواج کرد و به این کاخ نقل مکان کرد. شما توی این کاخ تمام تاریخ رو می‌تونید یه‌جا، ببینید.

آب‌انبار بازیلیکا

آب‌انبار بازیلیکا

آب‌انبار بازیلیکا یا Basilica Cistern

از جاستینیان اول می‌شه به عنوان بلندپروازترین امپراتور بیزانس یاد کرد. آب انبار باسیلیکا و ایاصوفیه در زمان سلطنت اون ساخته شدن. حتی اگه به تاریخ علاقه‌ای ندارید، باز هم ممکنه بخواهید از زیبایی اون دیدن کنید. این مکان عالی برای مدیتیشن بازدیدکنندگانه. مراقب ستون مدوزا باشید.

پارک گلهانه

پارک گلهانه

پارک گلهانه یا Gülhane Park

Gülhane یکی از معدود جاذبه‌هاییه که نقطه خاص خودش رو در خط تراموا داره. بهترین زمان برای بازدید در جشنواره لاله‌هاست که پارک پر از لاله‌ها و گل‌های رز رنگارنگه. روزی روزگاری پارک Gülhane برای کاخ توپکاپی گل رز عرضه پرورش می‌داده و گل‌ها از این پارک به کاخ برده میشدن و اونجا کاشته می‌شدن.

Gülhane یکی از قدیمی‌ترین فضاهای سبز استانبوله و تاریخچه‌ای غنی داره. در سال ۱۸۳۹، فرمان Gülhane در اینجا صادر شد. این فرمان، در میان بسیاری از اصلاحات مترقی، اقلیت‌ها رو رها کرد. در نزدیکی، موزه Hagia Irene وجود داره که زمانی یه کلیسای بیزانسی بود و الان گاهی اوقات به عنوان سالن کنسرت از اون استفاده می‌شه.

خیابون سوغوکچشمه

خیابون سوغوکچشمه

خیابون سوغوکچشمه یا Soğukçeşme Street

این خیابون، یکی از آن خیابونای قابل توجهیه که هم گردشگران و هم مردم محلی به طور یکسان ازش خوششون میاد و بهش سر می‌زنن. این خیابون بین ایاصوفیه و دیوارهای کاخ توپکاپی قرار داره. همچنین نزدیک پارک Gülhane است. نام اون از یه فواره گرفته شده در دوره بیزانس ساخته شده.

همونطور که توی خیابونای سنگفرش شده قدم می‌زنید، حداقل ۱۲ خونه عثمانی رو خواهید دید که در مقابل دیوارهای کاخ توپکاپی ساخته شدن. نام اون ۱۲ خونه عثمانی برگرفته از گلیه که در کنار اونا کاشته شده. ششمین رئیس جمهور ترکیه در یکی از این خونه‌های جذاب به دنیا اومد.

همچنین رستوران Sarnıç رو که در یه آب انبار باستانی قرار داره، توی این خیابونا می‌بینید. از طرف دیگه، کتاب‌خون‌ها ممکنه از دیدن «چلیک گولرسوی واکفی استانبول کیتاپلیگی» خوشحال بشن. این ساختمون یه چیزی بین کتابخونه، آرشیو و موزه است. بیش از ۱۰۰۰۰ کتاب کمیاب توی اون نگهداری میشه.

موزه باستان‌شناسی استانبول

موزه باستان‌شناسی استانبول

موزه باستان‌شناسی استانبول یا Istanbul Archeology Museum

موزه‌های باستان شناسی استانبول سه موزه در یه جا هستن. شما موزه‌ باستان‌شناسی را توی ساختمون اصلی، موزه هنر اسلامی در غرفه کاشی‌کاری شده و موزه شرق باستان دارید که در دهه ۱۸۰۰ یه مدرسه هنرهای زیبا بوده. موزه باستان‌شناسی استانبول، یکی از بزرگترین موزه‌های باستان شناسی جهان به حساب میاد. این تعجبی نداره، چون اونا بیش از یه میلیون شیء در مجموعه خودشون نگه داشتن. این موزه در سال ۱۸۹۱ زمانی که سلطان عبدالعزیز خواستار یه موزه باستان‌شناسی برای رقابت با موزه‌هایی بود که در خارج از کشور بازدید کرده بود، تأسیس شد. بنابراین، این مجموعه شامل مواردی از هر کشوریه که امپراتوری عثمانی فتح کرده یا روابط دیپلماتیک داشته باهاشون.

موزه فرش استانبول

موزه فرش استانبول

موزه فرش یا Carpet Museum

به نظر می‌رسه هر چند دهه یه بار، این موزه عجیب به مکانی جدید در محله سلطان احمد منتقل می‌شه. اخیراً در ایاصوفیه واقع شده، اما احتمالاً دوباره به مسجد رستم پاشا منتقل بشه. این مکان می‌تونه بهترین انتخاب باشه؛ چون موزه نزدیک شاخ طلایی قرار می‌گیره.

اگه قصد خرید گلیم (فرش معروف ترکی) رو در بازار بزرگ یا بازار ادویه دارید، ممکنه بخواید ابتدا به اینجا برید. شما همه چیز رو در مورد نمادگرایی نقوش و پیچیدگی‌های فرش‌سازی اینجا می‌تونید ببینید.

اون چیزی که جالبه اینه که قدمت برخی از فرش‌ها به قرن سیزدهم برمی‌گرده. خیلی از این فرش‌ها با افتخار در مسجد کبود استانبول، مسجد سلیمانیه و سایر مساجد برجسته به نمایش گذاشته شدن.

سوغاتی‌های استانبول

سوغاتی‌های استانبول

به محله مسجد کبود استانبول رفتید می‌تونید سوغاتی‌هارو هم بخرید

توی سفر به استانبول، همیشه یه گوشه ذهن ما دنبال سوغاتی می‌گرده. دوست داریم چیزی رو با خودمون رو بیاریم که مطمئنیم تو کشور خودمون نیست و از طرفی یه جور یادگاری باارزش حساب میشه.

  • به فروشگاه هدیه تونسر برید.

اون لامپای موزاییکی خیره کننده و همچنین اقلام سرامیکی کوچیکتر مثل زیرسیگاری، کاشی، بشقاب و فنجون رو در اینجا پیدا می‌کنید. هر چیزی که تو بازار بزرگ نیست، اینجا هست. به نظر من برای سوغاتی می‌تونید حتما اینجا چیزایی رو پیدا کنید که متعلق به خود ترکیه هستن و جای دیگه پیدا نمیشن.

  • فروشگاه همام جنیفر هم انتخاب خوبیه

توی بازار آراستا و در فاصله چند قدمی حمام ترکی هورم سلطان، هر اون چیزی رو که نیاز دارید از این فروشگاه پیدا می‌کنید. همه چیز از حوله‌های پنبه‌ای ارگانیک معتبر و صابون‌های ارگانیک گرفته تا شوینده‌های طبیعی رو می‌تونید از این محل بخرید. اینجا همه چیز دست‌ساز و طبیعیه.

  • برا خرید فرش دستباف به مجموعه موتیف برو

شما می‎‌تونید فرش‌های دستباف ترکیه رو اینجا پیدا کنید. خوبیش اینه که فروشنده کلی راهنماییتون می‌کنه و قیمتا هم از بازار بزرگ کمتره. ضمن اینکه، بهتون گواهی اصالت کالا هم میدن که وقت فروش مجدد، دردسر نداشته باشید.

  • فروشگاه سرامیک و کادو درخت زندگی از دست ندید

این مغازه پر نور و رنگارنگ دارای سرامیک‌های بزرگ و کوچیکه. ظرفای سرامیکی خیلی قشنگی رو می‌تونید از این مغازه بخرید. البته از این مغازه به عنوان یه موزه هم می‌تونید دیدن کنید، حتی اگه دوست نداشته باشید خرید خاصی بکنید ازشون.

رستوران‌های استانبول

رستوران‌های استانبول

حالا که به مسجد کبود استانبول رفتیم، تو اون منطقه به کدوم رستوران بریم؟

منطقه سلطان احمد یه نقطه توریستیه. پس میشه گفت به این معنیه که، در حالی که مکان‌های شگفت‌انگیزی در اینجا وجود داره، تله‌های گردشگری هم وجود داره. توصیه می‌شه یه راهنمای صادقانه برای رستوران‌های این منطقه دریافت کنید تا دقیقا بدونید کجا برید کجا نه.

اگه دنبال بهترین رستوران‌‎های این منطقه هستید، لیست زیر رو همراه خودتون داشته باشید:

  • Balıkçı Sabahattin رو به خاطر غذای دریاییش انتخاب کردیم
  • Hamdi Restaurant رو به خاطر کباباش انتخاب کردیم
  • Can Oba غذاهای کلاسیک دلیل انتخاب این رستورانه
  • Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta دنبال کوفته محلی هستید به این رستوران برید
  • Matbah Restaurant انواع غذای ترکی عثمانی رو اینجا امتحان کنید
  • Hocapaşa Pidecisi پیتزای ترکی این رستوران رو از دست ندید
  • Şehzade Cağ Kebap دونر کباب سنتی نخورده استانبول رو ترک نکنید
  • Hafız Mustafa 1864 دسرهای معروف ترکی رو اینجا امتحان کنید
  • Güvenç Konyalı پیده معروف‌ترین غذای این رستورانه
  • Giritli Restaurant غذاهای دریایی تازه و مدیترانه‌ای می‌خواید به این رستوران سر بزنید

در نهایت اینکه

مسجد کبود استانبول یکی از زیباترین آثار تاریخی این شهره که دیدنش اصلا خالی از لطف نیست. وقتی وارد این مسجد بشید متوجه معماری زیبا و هنرمندانه اون زمان میشید و فکر می‌کنم اولین سوالی که از خودتون می‌پرسید اینه که، اون زمان چطور با دست خالی، این بناها خلق شدن. سوالی که ذهن همه‌ی مارو درگیر خودش کرده.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای