نکاتی درباره کوهنوردی در تابستان
به گفته یک مربی، کوهنوردی در فصل گرم سال خطراتی دارد که با رعایت برخی اصول و نکات میتوان از آنها پیشگیری کرد.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، حمید مکفی با بیان اینکه کوهنوردی در فصل گرم مستلزم رعایت برخی اصول و نکات است، اظهارکرد: عدم رعایت این اصول میتواند جان فرد کوهنورد را به خطر بیندازد.
وی ادامه داد: بهتر است کوهنوردان در این فصل از سال، ساعات ابتدایی صبح یا عصر که هوا کمی خنکتر شده را برای رفتن به کوه انتخاب کنند.
این مربی کوهنوردی اضافه کرد: استفاده از لباسهای پوشیده و آستین بلند، پوشیدن دستکش نخی، اسکارف و کلاه لبهدار و عینک آفتابی در کوهنوردیهای این فصل از سال توصیه میشود، چراکه تابش مستقیم آفتاب به پوست بدن می تواند باعث سوختگی و در نهایت احتمال بروز سرطان پوست وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به گرم بودن هوا، کوهنوردان باید حتما به مقدار کافی آب به همراه خود داشته باشند و به صورت مداوم آب بنوشند. در صورت امکان، نوشیدنی ورزشی (یک لیتر آب که در آن مقدار کمی نمک، شکر و چند قطره لیمو ترش حل شده باشد) به همراه داشته باشند.
مکفی در ادامه از گرمازدگی و عقرب گزیدگی و مارگزیدگی به عنوان سه خطر مهم کوهنوردی در این فصل از سال نام برد و افزود: معمولا کوهنوردانی که تجربه کافی ندارند، در فصل تابستان دچار گرمازدگی در کوهستان می شوند، بنابراین اگر فردی دچار گرمازدگی شد باید فورا او را به سایه منتقل کرد.
وی اضافه کرد: پاشیدن آب خنک به صورت فرد گرمازده، خنک کردن زیر گردن، کشاله ران و انتقال به مرکز درمانی اقدامات بعدی است که باید سریعا برای این فرد انجام گیرد.
این مدرس کوهنوردی در خصوص عقرب گزیدگی و مارگزیدگی هم گفت: اگر کوهنوردان در هنگام صبح به کوه میروند و یا اینکه قصد دارند شب را در کوه بمانند، بهتر است مراقب عقرب و مارهایی باشند که به دلیل خنکی هوا از لانه خود بیرون می آیند.
وی افزود: در این حالت باید حتما یک باتوم کوهنوردی را به همراه داشته باشند تا اگر مار و یا عقرب در لابلای گیاهان در مسیر پنهان شده باشد، با ضربه باتوم روی زمین فرار کند.
مکفی اظهار کرد: اگر هم کوهنوردی دچار گزش عقرب و یا مار شد، بلافاصله باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از محل گزش را با بند یا طناب ببندد، به گونهای که جریان خون را در آن قسمت کُند کند.
وی تصریح کرد: باید از مار و یا عقربی که کوهنورد را نیش زده نیز با گوشی موبایل عکس گرفته شود تا پس از انتقال به مرکز درمانی، پزشکان بهتر بتوانند برای او دارو تجویز کنند.
این مربی کوهنوردی خاطرنشان کرد: همچنین نحوه انتقال کوهنورد گزیده شده به پایین کوه باید به گونهای باشد که کمترین میزان تحرک را داشته باشد، چراکه تحرک بالا گردش خون او را بالا برده و سم را در بدنش بیشتر پخش میکند. همچنین محل گزش نیز باید از قلب فرد پایینتر قرار بگیرد.
وی درباره تغذیهای که کوهنوردان در این فصل از سال میتوانند داشته باشند هم گفت: تا جایی که امکان دارد باید از به همراه بردن غذاهای فاسد شدنی بهویژه غذاهایی که داخل آنها گوشت وجود دارد، پرهیز شود بنابراین میتوان از غذاهای سالمی مانند نان، پنیر و گردو استفاده کرد.