تصور کنین نفس نفس زنان ۵۰ پله سنگی رو بالا می‌رین تا یک بقعه متبرک رو ببینین. همین که آخرین پله رو طی کنین با منظره‌ای دیدنی از باغ‌های چای با عطر بی نظیر روبه‌رو می‌شین. بقعه‌ای به سبک خانه‌های چوبی چینی در سمت راست شما خودنمایی می‌کنه. به غیر از اون با یه نیم‌چرخ می‌تونین کل لاهیجان رو زیر پای خودتون ببینین. هر آنچه از زیبایی این منظره و این جاذبه تاریخی لاهیجان براتون بگم باز هم کمه. امروز قصد دارم براتون از بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی تعریف کنم. با من همراه باشین تا این منطقه رو براتون توصیف کنم.

معرفی بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی

بقعه‌ شیخ انور که با نام شیخ زاهد گیلانی اون رو می‌شناسن، از جاهای دیدنی لاهیجان به شمار می‌ره که همواره پذیرای مهمانان زیادی در این منطقه‌ست. دیدن یک بنای فیروزه‌ای لابه‌لای باغ‌های سرسبز چای شما رو به وجد میاره. بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی در فهرست آثار ملی ثبت شده. این مکان مقبره شیخ تاج‌الدین ابراهیم از عرفا و دراویش بزرگ و از استادان شیخ صفی‌الدین اردبیلی‌ست.

 

 

تاریخ بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی به اواخر سده‌ ۹ ه‍جری قمری می‌رسه. این اثر در ۵ دی ۱۳۴۷ به عنوان آثار ملی ایران ثبت شد. در این بقعه مردان زاهد دیگری مانند سید رضی‌ بن سید مهدی الحسینی دفن شدن. 

معماری بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی

در این بقعه برعکس دیگر اماکن متبرک، هیچگونه کتیبه‌ای وجود نداره. مدفن با کاشی سبز رنگی پوشیده شده و حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از کف زمین فاصله داره. بقعه، ساختمانى هرمى شکل با پوشش سفالى و گنبد نوک‌تیزه. سقف بقعه، گچبرى شده و اطرافش با کاشى‌هاى رنگى و گلدار مزین شد. دو اتاق مربع و مستطیل در کنار بقعه قرارگرفته. این بنا با کاشی‌کاری‌های هفت رنگی که از دوران قاجار باقی مونده، تزیین شدن. این بنا یک گنبد هرمی و هشت ترک فیروزه‌ای داره و بخش رویی اون که شیب تندی داره به خاطر شدت بارندگی و از عمد بدین شکل ساخته‌شده. بیشتر بخش‌های بنا و اطراف گنبد با سفال پوشیده شدن.

شیخ زاهد

دسترسی به بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی

بقعه شیخ زاهد در روستای شیخانبر و در چهار کیلومتری شرق لاهیجان قرار داره. اگه بخواید سریع‌تر بهش برسین، باید جاده لنگرود به‌سمت لاهیجان رو برین. بعد گذشتن از میدان شیخ زاهدی در سمت راست جاده، خیابان شیخ زاهد رو می‌بینین که مسیر ورودی به بقعه شیخ زاهد گیلانی رو نشون می‌ده.

نکات بازدید از بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی

در این نقطه جایی برای شب موندن وجود نداره. شما باید برای اقامت از منزل مردم محلی بهره‌مند بشید.

بهترین زمان بازدید از این بقعه پیش از غروب خورشیده. دقت کنید که تعداد پله‌ها و سربالایی اون تنده و ممکنه برای برخی افراد مشکل ساز بشه.

اطلاعاتی درباره شیخ زاهد گیلانی 

این مرد پارسا از قدیس‌ها و عالمان صوفی برجسته ایرانی بود و آرامگاه وی یک مکان مهم معنوی و تاریخی به شمار می‌ره. 

از نظر اهمیت و نقش تاریخی شیخ زاهد باید گفت که این شخص در گسترش تصوف در ایران نقش بسزایی داشت. او مرشد عارف معروف صوفی، صفی الدین اردبیلی، بنیانگذار سلسله صفویه بود. در تمام این سال‌ها آرامگاه او محل زیارت بوده و شیفتگان و گردشگران را به خود جذب می‌کنه.

آیات قرآن و سایر متون دینی اغلب به خط زیبایی بر دیوارها و اطراف گنبد نقش بسته. آرامگاه توسط یک باغبان به خوبی نگهداری شده و محیطی آروم رو برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کنه.

یکی از دلایلی که این آرامگاه رو به لحاظ فرهنگی متفاوت کرده نه تنها به عنوان استراحتگاه شیخ زاهد گیلانی بلکه مرکز فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی هم به شمار می‌ره. این بنا نمادی از تاریخ غنی و میراث معنوی منطقه گیلان و در کل ایرانه.

دسترسی به مقبره

دسترسی به مقبره

این مقبره برای عموم قابل دسترسیه و بسیاری از بازدیدکنندگان برای ادای احترام و برکت یا صرفاً تحسین زیبایی‌های تاریخی و معماری این مکان به اینجا میان. در طول سال‌ها تلاش‌هایی برای حفظ و بازسازی مقبره انجام شده تا تمامیت تاریخی اون حفظ بشه و مطمئن باشن که این مقبره یک نقطه عطف فرهنگی باقی می‌مونه. بازدید از مقبره شیخ زاهد گیلانی بینشی از تاریخ معنوی منطقه و فرصتی برای درک زیبایی‌های سنت‌های معماری و هنری ایرانی به ما می‌ده.

بهترین هتل های شهر لاهیجان

اگر عازم سفر به لاهیجان هستید، می توانید به راحتی یکی از ۸ هتل زیر را برای اقامتی آسوده و راحت انتخاب نمایید:

جاذبه‌های گردشگری اطراف آرامگاه شیخ زاهد

در اطراف آرامگاه شیخ زاهد گیلانی جاذبه‌های گردشگری دیگری هم وجود داره که از جمله مهم‌ترین اون‌ها می‌توان به تالاب سوستان، موزه چای، شهربازی لاهیجان، شیطان کوه و استخر لاهیجان اشاره کرد.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای