سفر به گرمسار، راهنما در ساده ترین راه
شاید سفر به گرمسار جزو آخرین اولویتهاتون باشه اما این منطقه سراسر دیدنیه! یوزپلنگ ایرانی که آوازهاش به گوش جهانیان رسیده در گرمسار زیست میکنه و این منطقه افتخار زیادی رو تا به امروز برای کشور کسب کرده. این شهر که لقب خورشید تابان ایران رو از آن خود کرده هم کویر دیدنیای داره، هم بناهای تاریخی زیادی. کافیه یکبار به دل این منطقه سفر کنید تا علاوه بر بازدید جاذبههای طبیعی با اقوام مختلف اعم از لرها، ترکها، کردها، عربها و گیلکها آشنا بشید. چون که گرمسار شهر مردمان متفاوته که در کنار هم با حال خوب و بدون هیچ تفرقهای زندگی میکنند.
با سفربازی همراه باشید که امروز بارمون رو بستیم بریم گرمسار، از راحتی مسیر میگیم و تک به تک بناها رو رصد میکنیم. پس جایی نرو و سفر تا صد راهنمای سفر به گرمسار رو اینجا بخون.
مسیر سفر به گرمسار
اگر از تهران عازم سفر به گرمسارید باید بدونید از دو طریق میتونید مسیر رو طی کنید. مسیر اولی از سمت بزرگراه امام رضا میگذره، ۱۱۴ کیلومتره و طی بازه زمانی نهایتاً یک ساعت و نیمه شما رو به مقصد میرسونه. مسیر دومی از سمت آزادراه خلیجفارس میگذره و ۱۶۸ کیلومتره. این مسیر طولانی طی بازه حدوداً دو ساعته شما رو به گرمسار میرسونه.
برای سفر به این منطقه دیدنی شما میتونین خودروی شخصی، اتوبوس و قطار رو انتخاب کنید. این منطقه به خودی خود فرودگاه نداره و اگر هوای سفر به هواپیما به سرتون زده بلیت پرواز استان سمنان رو انتخاب کنید و بعد از رسیدن به مقصد با اتوبوس یا ماشین به سمت گرمسار حرکت کنید.
آب و هوای گرمسار در سفر
این شهر از سطح دریا فاصله داره و بخش وسیعی از گرمسار آب و هوای گرم بیابانی داره؛ این منطقه تقریبا کویریه و به همین علت تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشک رو داره. فصل بهار و پاییز بهترین زمان سفر به این منطقه است. چون نه از گرمای سوزناک خورشید خبریه و نه از سرمای سوزناک بادهای کویری.
سوغات گرمسار، از گلیم تا انار
سوغات و صنایع این منطقه زبانزد خاص و عامه؛ قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، پارچه بافی، خرجین بافی و سفالگری، منبت کاری، معرق کاری شهرت زیادی داره. گلیم بافی گرمسار هم در بازارهای جهانی معروفه.
از خوراکیهاش هم نباید گذشت! خربزههای شیرین و صادراتی که در ایوانکی به نام سوسکی معروفه تا محصولات لبنی خالص و انار و رب انار.
جاهای دیدنی گرمسار که باید بروید
با رفتن به گرمسار سفر متفاوت رو تجربه میکنید. در این منطقه خبری از بازارهای لوکس یا پاساژهای معروف مثل دیگر شهرها نیست. در این منطقه قراره زیبایی طبیعت کویر رو از نزدیک لمس کنید. شهری کهن که در گذشته خوار نام داشته و به دوره قبل از اسلام و ایران باستان برمیگرده. از مهمترین نکاتی که جذابیت این منطقه رو از دیگر شهرها متمایز کرده، آبانبار، کوه، قلعه و دژهای متفاوت است.
کوه اژدها، قصر حرمسرا، کویر ریگ جن، قله کلرز، تونل نمکی ، آبانبار ناسار، آبانبار مسیر امامزاده اسماعیل و شمس الدین، منطقه رامه، بنه کوه، آبانبار گرمسار ، کاروانسرای قصر بهرام، قلعه استاناوند ناروهه و جاده سنگفرش سیاهکو قسمتی از بناهای دیدنی و تاریخی این منطقه است.
کاروانسرای شاه عباسی ده نمک در گرمسار
کاروانسرای شاه عباسی یادگار دوران صفویان است. این بنا شامل حجره، اتاق، ایوان، شاهنشین و برج دیدهبانی میشه. قطعا در سریال و فیلمهای قدیمی کاروانسراهایی رو دیدید که محل اقامت مهمانان یا مسافران بوده، بازدید از این مکان شما رو به گذشتههای خیلی دور از ایران برمیگردونه. جالبه بدونید این اثر در سال ۱۳۵۳، با شماره ثبت ۹۷۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
قله کلرز با ارتفاع در گرمسار
این قله ارتفاع ۲۲۱۷ متر دارد. اگر اهل طبیعتگردی هستید تماشای این قله رو به هیچ وجه از دست ندید. در این منطقه پوشش گیاهانی متفاوتی مثل چشم و سالسولا، خارشتر، اشنان و درختچههای گز مشاهده شده. برای صعود از قله کلرز باید از مسیر جنوبی برید. البته باید بدونید برخی از گونههای جانوری مانند گرگ، روباه و شغال در این کوه یافت شدند برای همین زمان بازدید رو برای شب نذارید.
خانه تاریخی باقریها به جامانده از صد سال پیش
نام دیگر این بنا موزه اقوامه که از عهد قاجار باقی مونده. خانه تاریخی باقریها در دو طبقه و از خشت خام ساخته شده. دو طبقه این بنا کاملا شبیه به همدیگه است. امروزه این بنا به عنوان محلی برای آشنایی مردم با فرهنگ قدیم گرمسار و محل زندگی بومیهای قدیم این منطقه معرفی میشه.
قلعه استاناوند ناروهه در گرمسار
این قلعه که هم اکنون مثل خرابهای به جا مانده است، در روزگار خیلی کهن جزو قلعهها و دژهای محکم زمان اسماعیلیان بوده. البته سالها در همین مقام بوده و وظیفه حفظ و حراست از بومیان رو برعهده داشته. به علت اهمیت تاریخی، قلعه استاناوند در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسید.
معادن نمک ویژه گرمسار
گرمسار به علت آب و هوایی که داره معادن نمک زیادی رو در دل خود جای داده. طوری که تا امروز ۲۷ معدن نمک و تونل نمکی در جادههای فرعی گرمسار قرار داره که درجه خلوص نمک بسیاری از این معادن بالای ۹۸ درصده. از مهمترین این معدنها میتونیم به معدن نمک کوهدشت کهن اشاره کنیم. اگر دنبال تماشای یک معدن نمک طبیعی و در عین حال زیبا و متفاوت هستید معدن نمک سالار با قندیلهای طبیعی پیشنهاد خیلی مناسبیه.
کویر ریگ جن در گرمسار
اگه اهل کویرگردی باشید حتما اسم کویر ریگ جن به گوشتون خورده. در گذشته نه چندان دور افراد از رفتن به این منطقه هراس داشتند چون که باور داشتند این محل مثل مردابیه که همه چیز رو به درون خودش میکشه. تا اینکه در سال ۱۹۹۸ یک کویر گرد ایرانی مقیم امریکا دل رو به کویر میزنه. بعد از اون افراد زیادی به این منطقه سفر کردند فقط توجه داشته باشید این منطقه ممکنه خطراتی داشته باشه و همراه بلد محلی یا تورگردان برید. مهمترین علت اینکه نام کویر ریگ جن نام گرفته همین ترسناک بودن و رمزآلود بودن منطقه در سالهای طولانیه. بومیها بر این باورند این کویر توسط جنها ساخته شده و قدرت شیطانی باعث تغییر شکل مداوم تپههای ماسهای و جابهجایی آنها در منطقه میشه.
به عقیده محلیها هم این منطقه توسط ارواحی که در گذشته در این منطقه میمردند درست شده. افرادی که از کاروان جا موندن و با صدا کردن دیگر افراد که فکر میکنند دوستانشون هستند اونها رو به سمت مرگ سوق میدهند.
آبانبار ناسار از قدیمیترین آبانبارهای گرمسار
قدمت این مکان تاریخی به زمان قاجار برمیگرده. در بالای ورودی آبانبار لوحهای سنگی قرار گرفته که اشعار زیبایی روی آن حک شد. معماری این بنا از زمان خودش جلوتر بوده. از ویژگیهای معماری ناسار میتونیم به پلههای سنگی و سوراخی که بر روی گنبد بزرگ بنا ایجاد شده تا نور بر داخل بنا بتابد، اشاره کنیم. با توجه به حفظ ارزش و تاریخ آبانبار ناسار در سال ۱۳۸۶ به ثبت ملی رسید.
بازدید و سفر به گرمسار
گرمسار شهر افسانههاست. خیلی از افرادی که با ماشین به سمت مشهد حرکت میکنند از گرمسار رد میشن و از زیبایی و سوغات این منطقه لذت میبرند، اما سفر به خود گرمسار تجربه جدیدی از زندگی رو در اختیارتون میذاره. کافیه زمان سفرتون رو انتخاب کنین. نگران محل اقامت هم نباشید چون سفربازی هر نوع اقامتگاهی که مد نظرتونه از هتل پنج ستاره تا انواع بومگردی رو در سراسر ایران داره. با سر زدن به سایت سفربازی محل اقامتتون در گرمسار رو انتخاب و رزرو کنید.