رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان اردبیل با هشدار نسبت به افزایش تبلیغات تورهای مسافرتی غیرمجاز در فضای مجازی، علاقه‌مندان به سیر و سفر و خانواده‌ها را به بررسی و استعلام صلاحیت آن‌ها از مراجع ذی‌صلاح و استفاده از آژانس‌های دارای مجوز توصیه کرد.

به گزارش سفربازی، به نقل از ایرنا، علیرضا قانع اظهار کرد: خانواده‌ها و علاقه‌مندان به تورهای مسافرتی به محض مشاهده آگهی و بنر تبلیغات یک تور باید اسم، نشانی و مجوز و آرم آن را بررسی کرده و با دفتر آن آژانس یا اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای احراز هویت و اهلیت آن تماس بگیرند و در صورت امکان، به‌صورت حضوری در دفتر آژانس نام‌نویسی کنند.

وی افزود: موارد و مصادیق سوء‌استفاده از شهرت، چهره و نام برای راه‌اندازی تورهای غیرمجاز بسیار است و عاملان آن‌ها هم به کسب و کار دفاتر و آژانس‌های مسافرتی مجوزدار لطمه می‌زنند و هم در صورت بروز مشکل، خطر و نگرانی برای مسافر و گردشگر، به هیچ فرد و مرجعی پاسخ‌گو نیستند.

رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: تورهای غیرمجاز هزینه اجاره دفتر ندارند، مالیات نمی‌پردازند، در فضای مجازی آزادانه تبلیغ می‌کنند، در صورتی که دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری مجوزدار هزینه اجاره و مالیات می‌پردازند و همواره تحت رصد اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سایر دستگاه‌های نظارتی هستند و مهم‌تر از این‌ها در قبال هر اتفاقی مسئول و پاسخ‌گو هستند.

۶۵ آژانس مسافرتی مجوزدار در استان فعال است

قانع گفت: ۶۵ آژانس مسافرتی و گردشگری مجوزدار در سطح استان اردبیل زیرنظر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند و در هر آژانس برای سه تا چهار نفر مشاغلی از جمله مدیرعامل، مدیر فنی و فروشنده اشتغال ایجاد شده است اما آژانس‌های غیرمجاز مثل قارچ بدون ضابطه رشد کرده و افزایش می‌یابند.

این فعال صنعت گردشگری ادامه داد: انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان اردبیل از سال جاری در مرکز استان راه‌اندازی شده اما از سال‌های گذشته این مجموعه به صورت یک انجمن صنفی و زیرنظر اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت داشته است.

وی تصریح کرد: مردم آگاه باشند که هر تور و آژانس مسافرتی، ایمن نیست و از پلیس فتا، راهنمایی و رانندگی و پایانه‌ها هم انتظار داریم با تورهای گردشگری فاقد مجوز برخورد کنند و متاسفانه بارها مشاهده شده مسئولان، زمانی که مشکلی برای گردشگر ایجاد می‌شود وارد میدان برخورد با تورهای غیرمجاز می‌شوند و در این مواقع آژانس‌های مجوزدار نیز در کنار غیرمجازها لطمه می‌خورند و به اصطلاح، تر به آتش خشک می‌سوزد.

رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان اردبیل گفت: آژانس‌های مسافرتی مجوزدار وظایف اجتماعی و زیست‌محیطی دارند و حتی از تخریب طبیعت خودداری و تلاش می‌کنند کمترین ردی را از خود در دشت و طبیعت به‌جا بگذارند اما نتیجه فعالیت خیلی از تورهای فاقد مجوز، آتش‌سوزی در اراضی جنگلی است و در قبال آن نیز جواب‌گو نیستند.

قانع افزود: تفریحات سالم، امکانات رفاهی مناسب، سایه‌بان، بازی‌های مرسوم و بومی و محلی و صبحانه از جمله خدمات تورهای مجاز به مسافران و گردشگران است و هزینه اتوبوس‌ها و هتل‌ها بر اساس تعرفه مجامع صنفی آن‌ها محاسبه می‌شود و بعد از جمع‌بندی همه هزینه‌ها، ۲۵ درصد به عنوان سود دفتر یا آژانس خدمات مسافرتی به آن افزوده می‌شود.

وی انتخاب استان اردبیل به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال میلادی ۲۰۲۳ را فرصت خوبی برای تقویت و رونق گردشگری در این استان دانست و گفت: خوشبختانه بعد از برگزاری برخی برنامه‌های این رویداد، حضور گردشگران خارجی به‌خصوص چینی‌ها در استان اردبیل تقویت شده اما تاثیرگذاری کامل رویداد در رونق گردشگری خارجی، نیاز به گذشت زمان دارد.

گفتنی است، استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جاذبه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و اقتصادی در شمال ایران از مقاصد اصلی مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است و ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل‌آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمان‌پذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بوم‌گردی با ۵۰ تخت از اقامتگاه‌های این استان است.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲ رای