بیمهری به اصفهان؛ عروس صنایعدستی دنیا
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور با بیان اینکه با دستور رئیسجمهوری و اعتبار تخصیصیافته، بیمه یکطرفه در حال پیگیری است تا مشکلات حل شود، گفت: از همه فعالان صنایع و هنرها درخواست میکنیم که هرچه میسازید را درست و زیبا بسازید.
به گزارش سفربازی، به نقل از ایسنا، عزتالله ضرغامی، در ویژهبرنامه روز جهانی صنایعدستی که عصر شنبه ۲۰ خرداد در هتل عباسی اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه سبزهمیدان زنجان با الهام از میدان نقشجهان اصفهان ساماندهی شده و غرفههای صنایعدستی کل کشور اطراف آن ایجاد شده است، اظهار کرد: با توجه به دستور رئیسجمهوری مبنی بر ایجاد بازارهای صنایع دستی در ورودی شهرهای بزرگ، زنجان پیشگام بود و این بازار بزرگ را ایجاد کرد و بقیه شهرها هم باید این فضا را فراهم کنند.
او ادامه داد: در تبریز هم مجموعه ارزشمندی در ورودی شهر تبریز شامل ۲۰ مجموعه افتتاح میشود که شامل محل استراحت و فضای دیدنی و گردشگری با محوریت صنایع دستی است. چنین طرحهایی در کل کشور ایجاد خواهد شد تا یکی از مهمترین مشکلات صنایع دستی یعنی موضوع عرضه را با ایجاد بازارچهها و محلهای فروش آثار و محصولات حل کند.
ضرغامی با تمجید از میزبانی شایسته اصفهان در ویژهبرنامههای آغاز هفته صنایعدستی، اظهار کرد: امیدواریم چهار پروژه اصلی ما در خصوص صنایعدستی با کمک آقای سعدالقدومی، رئیس شورای جهانی صنایعدستی زودتر به ثمر برسد.
او اضافه کرد: در اولین جلسه که با فعالان صنایعدستی داشتیم گفته شد هنرمندان صنایعدستی بیصاحباند و متولی ندارند و ما قول دادیم که فرایند اعطای درجه هنری به وزارت میراث منتقل شود، که این اتفاق علیرغم سختیها و مخالفتهای موجود در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد تا مشخص شود هنرمندان با کجا باید کار کنند و در حال حاضر در مرحله تدوین آییننامه است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: مسئله مهم دیگرِ هنرمندان صنایعدستی که همواره مطرح میشود موضوع بیمه است که با اعتبار تخصیصیافته، بیمه یکطرفه و خدمات اولیه در حال پیگیری است تا مشکلات حل شود، اما باید توجه داشت که بیمه موضوع مستقل نیست و در صورت رونق تولید، موضوع بیمه به خودی خود حل میشود.
احیای صنایعدستیِ حکمتبنیان به دستان زنان
در این مراسم، معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور نیز گفت: اعتماد بهنفس زن ایرانی در گرو تولید است که در صنایعدستی تجلی میکند و ما میتوانیم صنایعدستیِ حکمتبنیان را با دستان هنرمند زنان این دیار احیا کنیم.
مریم جلالی افزود: این روال باعث میشود مردان هم هنرمند شوند، زیرا هیچیک از پیشکسوتان نمیتوانند نقش تربیت مادران خود را انکار کنند.
هنرمندانِ صنایعدستی از نخبگان جامعه هستند
شهردار اصفهان نیز با بیان اینکه صنایعدستیِ ما در طول زمان همواره پاسخ نیاز زمان را دادهاند، گفت: حق صنایعدستی ادا نشده و کار جدی برای آن نکردهایم، درصورتیکه اگر حمایت میشد این صنعت توان و گسترش بسیاری مییافت.
علی قاسمزاده گفت: چند سال پیش در تاسیس و تدوین نظامنامه بنیاد نخبگان، تعریفی از نخبه مطرح شد که بر اساس آن، نخبه کسی است که قدرت خلق اثر داشته باشد. بر اساس این تعریف، هنرمندان صنایعدستی از نخبگان جامعه هستند و باید در تعریف نخبگان، آنها را هم در نظر بگیریم.
او به آخرین آمار اشتغال به صنایعدستی در اصفهان اشاره کرد و افزود: ۱۰۰ هزار نفر معادل پنج درصد جمعیت اصفهان به صنایعدستی اشتغال دارند و این در شرایطی است که حق صنایعدستی ادا نشده و کار جدی برای آن نکردهایم.
هنرمندان، اعضای اصلی سازمان بینالمللی صنایعدستی
همچنین رئیس شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه توسعه صنایعدستی توسط دولتها و حکومتها انجام میشود، گفت: هنرمندان، اعضای اصلی سازمان بینالمللی صنایعدستی و طراحان و شکلدهندههای چارچوبهای هویتیِ هر مکان و کشور هستند.
سعدالقدومی با بیان اینکه اصفهان اولین شهری بود که عنوان شهر جهانی صنایعدستی را در سطح جهان به خود اختصاص داد، گفت: سازمانِ ما وظیفه خود را حفاظت از صنایعدستی و میراثفرهنگی ملتها میداند، البته حکومتها هم در این زمینه نقش دارند و این سیاستِ حفاظتی میتواند هنر و صنایعدستی را در چارچوبهای پیشرفت و توسعه و در قالبهای اقتصادی به منصهظهور برساند؛ زیرا بخش صنایعدستی توان دارد تا در جهانی که مشاغل در حال ریزش هستند مشاغل مختلفی را ایجاد و آنها را توسعه داده و تا صادرات هدایت کند.