بازار وکیل شیراز
سلام و وقت بخیر خدمت دوستان محترم سایت سفر باری. امروز میخواهیم در مورد بازار وکیل شیراز صحبت کنیم. اگر علاقهمند به بازدید و خرید از اماکن تاریخی شیراز هستید با ما همراه باشید.
شهر شیراز، یکی از شهرهای تاریخی و توریستی ایران بوده که هر ساله پذیرایی میلیون ها گردشگر ایرانی و خارجی است. مناطق گردشگری تاریخی و سنتی شهر شیراز بیشتر مورد استقبال مردم فرهنگ دوست ایرانی و خارج قرار گرفته و طرفداران خاص خود را دارد. اگر قصد اقامت در شهر شیراز را دارید، قبل از عزیمت رزرو هتل شیراز نمایید.
تاریخ ساخت و بازسازی بازار وکیل شیراز
همان طوری که از اسم بازار پیداست، یکی از آثار متعلق به دوران زندیه است. این اثر با تلاش کریمخان زند ساخته شد و طرح کلی بازار وکیل شیراز از بازار تاریخی شهرستان لار الهام گرفته شده است. با توجه به این شهر شیراز یکی از مناطق استراتژیکی ایران و از مناطق اقتصادی زنده دنیا بوده است.
در قدیم تمامی خرید و فروش، حوالات و تبادلات ارزی در بازار وکیل شیراز انجام میشد. این بنا عظیم در قلب شیراز در سال ۱۱۳۷ شروع به ساخت گردیده پس از ۱۹ سال ساخت در سال ۱۱۵۶ تکمیل و افتتاح گردیده است.
در سال ۱۳۵۱ با تأسیس اداره میراث فرهنگی، این بازار بهعنوان ثبت جهانی به ثبت رسیده است.
معماری بازار وکیل
همان طوری که در پاراگراف قبل اشاره شد، بازار وکیل شیراز برگرفته از طرح معماری بازار لار بوده و توسط شاهعباس کبیر ساختهشده است. با توجه به مشتری مداری که در آن زمان در بین ایرانیان رایج بوده، این بازار در سه بخش برای هر حجره و مغازه طراحی شده است.
بخش اول مربوط به گذرگاه مشتریان است که با پهنای مناسبی طراحی شده است. بخش دوم مربوط به حریم و محدوده مغازه بوده که معمولاً با دو پله از گذرگاه بازار فاصله دارد.
بخش سوم، مربوط به داخل مغازه بوده که در اندازههای مختلفی ساختهشده است. بازار وکیل شیراز از چهار در ورودی ساخته شده که در مناطق مختلف بازار واقعشده است.
یکی از وقایع تلخی که درباره بازار وکیل شیراز به وجود آمده این است که برای ساخت خیابان زندیه در سال ۱۳۱۵ بخشی از بازار از بین رفته است. در این واقعه تلخ کاروانسرا های قوامی و روغنی از بین رفته و باعث شکاف در بازار شده است. پیشنهاد میکنیم بهصورت آنلاین رزرو هتل شیراز نمایید. با رزرو آنلاین در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایید.
همچنین بخوانید : رزرو مسافر خانه های تهران
بخشهای بازار وکیل شیراز
بهطور معمول بازارهای تاریخی دارای راستهها و سراهای مختلفی بوده که بازار وکیل شیراز نیز از این قاعده مستثنا نیست. بخش عمده بازار در راستههای آن بوده و قلب تپنده بازار شیراز است. علاوه بر راستههای بازار، کاروانسراهای مختلفی مانند کاروانسرا گمرک، روغنی و احمدی در بازار ساختهشده است که در هر کدام تجهیزات و کالاهای مختلفی به خرید و فروش میرسد.
اگر دید کلی از بازار داشته باشیم به سه بخش اصلی بازار میرسیم. بخش خاوری که مرکز خرید و فروش فرش بوده و ۳۸ باب مغازه وجود دارد. همچنین برخی فعالیتهای تجاری مانند عطاری نیز در این بخش به فروش میرسد. بخش غربی بازار نیز از ۲۰ مغازه تشکیل شده و عمده محصولات خرید و فروش فرش اصیل ایرانی میباشد.
بخش شمالی بازار که از سه کاروانسرای اصلی تشکیل شده و پیشنهاد میکنیم از بازار شیراز و بخشهای مختلف آن که نمایانگر سنت و اصالت این شهر است، دیدن نمایید. سرانجام بخش جنوبی که قسمتی از آن با بازار ترکش دورها معروف است. بخش جنوبی مشرف به مسجد وکیل است. اگر علاقهمند به گردش در مرکز شهر شیراز و بافت تاریخی شهر هستید، سعی نمایید در مرکز شهر رزرو هتل نمایید.
همچنین بخوانید : رزرو هتل چمران شیراز
مسیر دسترسی بازار تاریخی شیراز
برای بازدید از بازار وکیل شیراز راه های مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین روشهای دسترسی از طریق مترو شهری شیراز است. با پیاده شدن در ایستگاه نزدیک بازار شیراز به نام زندیه، با ۱۰ دقیقه پیادهروی میتوانید به درب ورودی بازار برسید. همچنین با دسترسی به میدان ولیعصر، میتوانید از بازار تاریخی بازدید نمایید.
همچنین اگر میخواهید از مناطق تاریخی نزدیک بازار دیدن فرمایید میتوانید با ۱۰ دقیقه پیادهروی به حمام تاریخی وکیل و با ۵ دقیقه پیادهروی میتوانید به ارگ کریمخان زند دسترسی داشته باشید.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم در مورد بازار وکیل شیراز صحبت کنیم. بخشهای مهم بازار ازجمله بخش شمال، جنوبی، شرقی و غربی بازار را بررسی کردیم. علاوه بر این موارد تلاش کردیم در مورد تاریخچه و معماری بازار صحبت کنیم. با رزرو هتل شیراز با خیال راحت به سمت مقصد خود حرکت نمایید. اگر میخواهید مطالب جدیدی در مورد مناطق گردشگری شهر شیراز و سایر مناطق ایران کسب نمایید، با ما در مقالات بعدی همراه باشید.