چرا گردشگران برای درمان و گردشگری سلامت به ایران سفر نمیکنند؟
طبق گزارش تحریریه مجله گردشگری سفربازی، سفر به دبی برای گردشگری سلامت روز به روز بیشتر میشود.
دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز در این باره گفت:
ایران امکانات خوبی برای توریسم سلامت دارد. قیمت پیوند مغز استخوان در ایران ۱۰ هزار دلار اما در هندوستان که ارزانترین جا در دنیاست، ۱۰۰ هزار دلار است. ایران میتواند بازیگر خوبی در توریسم سلامت باشد.
عوامل مختلفی مانند بیکیفیت بودن فرودگاهها، سرویسدهی به مسافران، عملکرد بیکیفیت شرکتهای خدماتی، برخورد بد راننده تاکسی، مترجم، گرفتن پولهای بیحساب از توریستها باعث میشود که افراد به ایران بدبین شوند. باید سازمانهایی برای نظارت وجود داشته باشد.
این در حالی است که یکی از چالشهای امارات برای جذب گردشگر سلامت، کادر درمان کارآمد و قوی است که برای حل این مشکل اقدام به جذب پزشکان و کادر درمان از دیگر کشورها از جمله ایران کرده است. برای همین امروزه کشور دبی به عنوان یکی از قطبهای گردشگری سلامت شناخته شده است.
قناعتی با اشاره به طرح پیشنهادی خود برای حذف موانع و جبران بیاعتمادی به ایران گفت: بنا داریم طرحی را اجرا کنیم که توریست سلامت از مبدا تحویل گرفته شده و در طول انجام درمان در ایران تا مقصد او را همراهی کنیم. همچنین هزینه را در قالب یک پکیج پرداخت کند. بیمار با این روش سردرگم نمیشود و میداند که پولش را به هدر نداده است.
با این حال درآمد دانشگاه علوم پزشکی تهران از توریسم سلامت بیش از ۲ برابر شده است. در توریسم آموزشی هم چهار میلیون دلار از دانشجویان خارجی درآمد داشتیم . ما محدودیت جا داریم و درحال فعالیتهایی برای افزایش دانشجویان خارجی هستیم.