روز جهانی ایموجی، کمتر حرف بزن بیشتر ایموجی بفرست
روز جهانی ایموجی رو به اونایی که اگه ایموجی نبود، ۸۰ درصد مکالماتشون با بنبست روبهرو میشد، خیلی تبریک میگم. اصلا ایموجی ساخته شد واسه شما درونگراهایی که بلد نیستید احساسات قشنگتون رو با جملههای ساده یا حتی پیچیده یا حتی خیلی پیچیده، بیان کنید.
در این متن از وبلاگ گردشگری سفربازی قصد دارم کمی از اینکه چی شد اصلا ایموجیها طراحی شدن واستون بگم و اینکه روز جهانی ایموجی واقعا به چه دلیل نامگذاری شد. در نهایت هم از ایموجیهای معروف توی سفر و سفربازی صحبت میکنیم و اینکه آدما بیشتر از کدوم دسته ایموجیها، بیشتر استفاده کردن. خوشحال میشم تا انتهای متن من رو همراهی کنید.
مگه جملهها نبودن، چرا ایموجیها طراحی شدن؟
یکی از مشکلات خیلی بزرگی که فضای مجازی با خودش به زندگیهامون آورده بود این بود که، حقیقتا کسی نمیتونست از پشت یه مکالمهی نوشته شده، بفهمه ما واقعا چه حسی نسبت به جملات داریم. سوءبرداشتهایی که از کلمات میشد، توی خیلی از شرایط اصلا قابل ماستمالی کردن نبود. کسی متوجه نمیشد جملهای که الان نوشته شده، شوخیه یا جدی؟ واقعا نمیتونستیم تصمیم بگیریم که خوب، الان به من بربخوره یا اینکه بخشش لازم نبود و باید بلاکش میکردیم. خلاصه مشکلات زیاد شد، آدما یقهی همدیگه رو گرفتن، همدیگه رو بلاک اندر بلاک کردن، این از اون شکایت کرد، اون از این بدگویی کرد تا اینکه بالاخره طراحان این فضا، به این فکر کردن، نه تنها برای وصل کردن نیامدن بلکه به خوبی دارن همه رو از هم فصل میکنن. چارهی کار چی بود؟ ایموجیها. یه لیست بلند و بالا درست شد از انواع ایموجی. وقتی ناراحتی، وقتی خوشحالی، وقتی گشنته، وقتی فقط یه ذره دلخوری، وقتی میخوای منت بکشی، وقتی ریشاتو زدی ،وقتی ریش گذاشتی….خلاصه نگم از تنوعی که ساخته شد و دیگه هیچکس نمیتونست بهونه بیره که فلانی به من تیکه انداخت، چون ایموجیها به خوبی میتونستن احساسات رو منتقل کنن. همین تنوع و کسرت خودش یه دلیل قانع کننده است برای اینکه روزی به نام روز جهانی ایموجی داشته باشیم.
یه موضوع دیگهای هم که خیلی بهش پرداخته شده بود این بود که، یه سری آدم توی دنیای واقعی بودن که حداقل با حرکات چشم و ابروشون میشد فهمید اون ته قلبشون چی میگذره، آخه این آدما اصلا اهل حرف زدن نبودن. به اصطلاح خودمون، پول میگرفتن تا حرف بزنن. اینا واقعا با فضای مجازی بدون ایموجی، نمیتونستن ارتباط بگیرن. تنها جملاتی که بین اونا و افراد اون طرف خط ردوبدل میشد، عبارت جادویی ((چه خبر؟)) بود که خوب معمولا این آدما با عبارت جادوییتره ((سلامتی)) کل مسیر مکالمه رو مسدود میکردن و یه مهر end if discussion روی فضای مکالمه میزدن. بعد هم مغموم از اینکه نتوسنته بودن به هیچ هدفی برسن، سیستم رو خاموش میکردن و میرفتن. اینجا ایموجیها به داد این افراد رسیدن. با ارسال ایموجی لبخند مکالمه شروع میشد و با ارسال ایموجی لبخند پهنتر، مسیر مکالمه ادامه پیدا میکرد.
پس میتونم یه جمعبندی نهایی بکنم و اونم اینکه، ایموجیها اومدن تا ما یاد بگیریم با هم حرف بزنیم.
ما از کی شروع کردیم از ایموجیها استفاده کردیم؟
راستش تاریخ دقیقی که نمیشه گفت، مثلا بگیم دو سال بعد از میلاد مسیح در نیمه شب ۱۲ ژانویه اولین ایموجی ارسال شد. نه حقیقتا نمیشه تاریخی به این دقیقی بیان کرد. ولی همهی ما میدونیم که تقریبا از زمان یاهومسنجر، یه سری ایموجی بین افرادی که توی چترومای مختلف بودن یا اینکه توی صفحه چتمون بودن، رد و بدل میشد. یعنی میشه به صورت تقریبی گفت، از سال ۱۹۹۰ آدما دیگه ایموجیها رو شناختن و استفاده کردن ازشون رواج پیدا کرد.
آمار خیلی عجیبی درباره به کار بردن ایموجیها هست، اونم اینکه، مثلا همین الان که شما دارید این متن رو میخونید بیش از ۹۰۰ میلیون ایموجی داره توی فضای مجازی بین آدما رد و بدل میشه. یا اینکه نیمی از مکالمات صورت گرفته توی فضای مجازی با ایموجی همراه هستن. آمار تکاندهندهایه به نظرم. نشون میده آدما به این نتیجه رسیدن صرفا چهارتا جمله به تنهایی برای بیان احساساتشون کافی نیست، اونا حتی زمان خداحافظی کردن هم ترجیح میدن با یه شاخه گل یا دستی که در حال بایبای کردنه، صفحه مکالمه رو ترک کنن. به همین دلیل هم هست که میزان سوءبرداشتها از مکالمات، به حداقل رسیده.
نتیجهای که میشه از این بخش گرفت اینه که، آدما به ایموجیهایی که براشون ارسال میشه تا حد زیادی اطمینان دارن و تفکرشون اینه که شما واقعا اون لحظه این حس رو دارید. پس باهاشون صادق باشید.
یه نگاه کوتاهی بندازیم به پراستفادهترین ایموجیها
همین الان صفحه چتتون رو باز کنید و ببینید اون لیست آخرین ایموجیهایی که استفاده کردین، دقیقا کدوم ایموجیها رو نشون میده. اصلا بیاید روز جهانی ایموجی، همه از این صفحه چتتون یه اسکرینشات توی صفحههای مجازی به اشتراک بذارید و از بقیه هم بخواید این کار رو انجام بدن، اینطوری میفهمید بیشترین ایموجیهایی که داره به وسیلهی آدما استفاده میشه، کدوما هستن. حالا اگه حوصله این کار رو هم نداشتین، من طبق تحقیقات میدانی که انجام دادم به نتایج زیر رسیدم:
این قسمت رو میخوام با مثال براتون توضیح بدم تا ملکهی ذهنتون بشه.
اولین ایموجی که خیلی استفاده شده و بالای لیست ما قرار میگیره، ایموجی گریه 😭 به صورت زارزار با اشک فراوونه. بیاید تصور کنیم قصد سفر به رامسر رو داشتید و رفتید که یه اتاق دبل توی هتل قدیم رامسر واسه خودتون رزرو کنید. چه اتفاقی افتاده؟ همهی اتاقا از قبل رزرو شدن و حالا شما میخواید خبر این ناکامی رو با دوست یا همسفرتون در میون بذارید. اولین ایموجی، همینه. هیچ ایموجی نمیتونه میزان ناراحتی شما رو به این خوبی، بیان کنه.
حالا میریم سراغ دومین ایموجی، فکر کنید قصد دارید به شیراز سفر کنید و میبینید هتل پارس شیراز یه تخفیف خیلی خوب به مناسبت روز شیراز زده. وارد سایت مشید و میبینید از قضا، همون اتاقی که دوست دارید خالیه و میتونید رزروش کنید. اینجاست که خبر خوشحالی رو با ایموجی اشک شوق😂 برای همسرتون میفرستین. پس دومین ایموجی، اشک شوق بود.
سومین ایموجی ستارههای درخشانه ✨ که معمولا ما وقتی از چیزی خیلی راضی باشیم از این ایموجی استفاده میکنیم. تصور کنید که از مشهد برگشتید و توی این مدت هم در هتل جوارالملک اقامت داشتید. انقدر حال و هوای هتل جذبتون کرده که تصمیم گرفتید وارد قسمت رزرو اتاق در هتل جوارالملک توی سایت سفربازی بشید و کامنت بذارید تا بقیه بدونن این هتل، به هتل تازه تاسیس و عالیه که میتونه نیاز همرو پوشش بده. پس بعد از نوشتن کامنتتون، به ستارهی درخشان هم به کامنت میچسبونید.
چهارمین ایموجی پرطرفدار همون قلب قرمز ❤️ پرحاشیه است. من میخوام فضا رو کمی احساساتی بکنم. ماهعسل تصمیم گرفتید به کیش سفر کنید و میخواید این خبر رو به نامزدتون بدید. قطعا هیچ ایموجی مثل این قلب قرمز نمیتونه مطلب رو به خوبی ادا کنه. پس تصویری از بلیط و رزرو هتل مارینا پارک رو براش ارسال میکنید و مینویسید: هیچ جایی مثل این هتل رویایی نمیتونست خاطره خوبی از ماهعسل برامون بسازه. حالا یه قلب قرمز هم میذارید ته پیام و تمام. شما برای همیشه قلب نامزدتون رو تسخیر کردید.
چهره ملتمس🥺پنجمین ایموجیه که توسط کاربرا استفاده شده. من فکر میکنم زمانی این ایموجی رو استفاده کنم که ببینم دوستانم قصد سفر به گیلان رو دارن و قرار نیست که من رو با خودشون ببرن. قطعا با این ایموجی حس گناه و عذاب وجدان رو در تکتکشون زنده میکنم و با اونا خودم رو به گیلان زیبا میرسونم.
چهرهای که به جای چشماش دو تا قلب داره 😍 ، از اون دسته ایموجیهاییه که بعد از دیدنش یه لبخند پهن میشینه رو صورتمون. برای کسی که عاشق سفر کردن باشه، وقتی بدونه قراره برای هدیه فارغالتحصیلیش یه مسافرت به استانبول هدیه بگیره، اونم توی یه هتل ۵ ستاره که استخر سرپوشیده هم داره، هیچی مثل این ایموجی با چشمای قلبی نمیتونه حس قدردانی رو نمایش بده.
رزرو انواع اقامتگاه در استانبول
حالا بریم چند تا آمار تکان دهنده بخونیم با هم
خوب همهی ما میدونیم هر روز ایموجیهای زیادی دارن طراحی میشن و دست مارو توی چت کردن باز میذارن. تلاش میکنن واقعی بشن، حرکت کنن، تصاویراشون زیبا بشه تا اون حس عمیق ما زمان چت کردن رو به خوبی منتقل کنن اما آیا واقعا این همه تلاش و طراحی، باعث شده که آدما بیشتر از ایموجیها استفاده کنن؟ باید بگم که بله. به این عددا دقت کنید.
- در سال ۲۰۲۰، ۱۱۷ ایموجی جدید منتشر شد که تعداد اونا رو به ۳۱۳۶ رسوند.
- تا سال ۲۰۲۱ این رقم به ۳۳۵۳ افزایش پیدا کرد.
- تخمین زده شده که روزانه ۵ میلیارد ایموجی فقط تو فیسبوک استفاده میشه.
میبینید؟ همهی ما روزانه داریم توی چتهامون این اعداد رو بالا پایین میکنیم و همین موضوع نشون میده، طراحیهای بهتر و انیمیشن شدن این تصاویر، داره به استفادهی بیشترشون کمک میکنه.
حرف آخر من اینه که
حالا که ایموجیها به دادمون رسیدن که سوءتفاهمهارو به حداقل برسونیم، ازشون به خوبی استفاده کنیم. اونا طراحی شدن که ارتباطات رو به شکل موثرتری شکل بدن. اینکه روز به روز هم پیشرفتهتر و واقعیتر میشن برای اینه که آدما احساسات رو بهتر درک کنن. حتی الان شما میتونید به راحتی آواتار خودتون رو درست کنید و با توجه به استایل روزتون، رنگ یا حتی مدل موهارو تغییر بدید. پس با این مسیر پیشرفت، جلو برید و در استفاده کردن از ایموجیها خسیس نباشید. روز جهانی ایموجی رو ما به اونایی تبریک ویژه میگیم که، هیچ پیامی رو تا حالا بدون ایموجی برای دوستاشون ارسال نکردن.