روز سمبوسه، این مثلثهای زیبای ترد، رژیم رو کنار بذار
داستان زندگی سمبوسه، درست مثل اون دخترای زیبای عشایری میمونه که زیر درخت تنومند بیرون یه روستا از روستاهای خراسان جنوبی نشسته بود و تاجر هندی یک دل نه صد دل عاشقش شد. اونو با خودش به هند برد و این سفر از دختر زیبای ما، زنی بالغ و فهیم ساخت. دوباره به ایران برگشت و از شهرهای جنوبی سیاحت رو شروع کرد. امروز دیگه جایی نیست که این زن زیبا و دانا رو نشناسه. پس روز سمبوسه رو به همهی خانومایی که با سختیها رشد کردن و امروز استقلالشون، زبانزد خاص و عامه، خیلی تبریک میگم.
این متن از مجله گردشگری سفربازی، به بررسی روز سمبوسه و اینکه چی شد به این فکر کردن یه همچین روزی داشته باشن، اصلا نپرداخته. خیلی رک و راست رفته سر اصل مطلب و تلاش کرده اول چند سمبوسهای خیلی خوب در ایران بهتون معرفی کنه و در نهایت یاد بده، اگر دوست داشتی خودت یه سمبوسه خونگی درست کنی، بهتره که چه مراحلی رو طی کنی. اگر فکر میکنی این متن میتونه برات جذاب باشه، خوشحال میشم تا انتها، منو همراهی کنی.
کجا سمبوسهی اصل بخریم و بخوریم؟
اگه این سوال رو از یه اهوازی بپرسی بهت میگه، وُلک یه سَر بیا لشکرآباد اهواز تا بفهمی اصلا سمبوسهی واقعی چیه؟ اگه اینو از یه اصفهانی بپرسی بهت میگه، دادا شاهینشهر اصلا بساطی سمبوسه پهنه، کیف پولتا بیار تا بریم اونجا. اگه از یه شیرازی بپرسی جوابش اینه، عامو فلکی گاز، یه سمبوسهای هست، انگشتاتم باش میخوری، کیف پولتو نیار، بریم مهمون من.
میبینید، خیلی فرق میکنه که این سوال رو از کی بپرسی، بالاخره هر کسی یه تجربهای داره و بر اساس تجربهی خودش شما رو راهنمایی میکنه، اما من توی این متن میخوام به کاربران اینترنت اعتماد کنم و بر اساس نظرات اونا، بهترین سمبوسهی هر شهر رو بهتون معرفی کنم. روز سمبوسه، دست دوست و خانواده رو بگیرید و به جاهایی که ما معرفی کردیم، سر بزنید. حتما بعدش نظرتون رو برام بنویسید که اگر چیزی اینجا خلاف واقعیت نوشته شده، اصلاح بشه.
روز سمبوسه، تهرانم. کجا برم بهترین سمبوسه رو بخورم؟
یه اصل رو باید بپذیریم و اونم اینه که، سمبوسه رو فقط یه جنوبی میتونه خیلی خوشمزه درست کنه. بله، اینم درسته که امروز مدلای سمبوسه زیاد شدن و این غذای محلی خوشطعم، دیگه باکلاس شده و خیلی با مرغ و گوشت، درستش میکنن اما حقیقت اینه که، سمبوسهی اصل جنوبی با سیبزمینی درست میشه و من این مدل رو بهتون پیشنهاد میکنم. حالا برای اینکه بتونیم توی هر شهر، بهترین سمبوسهای رو پیدا کنیم باید ببینیم صاحب کدوم مغازه، مردم عربنشین جنوبی ما هستن.
محلهی دولتآباد شهر ری تهران از قدیمیترین محلههاییه که عراقیها و عربزبانها در اون سکونت دارن. محلهای که شکل و شمایلش هم کاملا مطابق با فرهنگ مردمش شده. جوادین، سید، عمو حیدر، یاسمین شام، الغدیر اینا از جمله فلافلفروشیهایی هستن که توی این محله میبینید. چون معمولا سمبوسه رو هم کنار فلافل میفروشن، پس خیالتون راحت باشه که قراره اصیلترین سمبوسهی عمرتون رو بخورید.
طعم خوب این سمبوسهها و بویی که از سرخ کردن نون سمبوسه تو محله پیچیده، فضا رو به شکلی کرده که محاله به اونجا برید و حتما یکی از غذاهای محلی اونارو امتحان نکنید. البته ما پیشنهادمون اینه، حالا که توی روز سمبوسه تصمیم گرفتید به اینجا سفر کنید و از نزدیک محله رو ببینید، حتما سمبوسه بخورید که حسابی براتون همه چیز خاطرهانگیز و دوست داشتنی بشه.
نوع پوشش مردم این محل هم خیلی شبیه به مردم عربزبان جنوب کشورمونه. وقتی توی محله قدم میزنید حس میکنید به شهرهای جنوبی سفر کردید و حالا واسه نهار یا شام دنبال یه جای باکیفیت هستید.
اگر میهمان این شهر هستید، یادتون باشه که قبل از اینکه به تهران بیاید حتما محل اقامتتون رو رزرو کنید. برای این کار فقط کافیه که به سایت سفربازی سر بزنید و ویژگیهای هر هتل رو با دقت بخونید. برای اینکه کمتر توی مسیر باشید و بخواید ترافیک رو تحمل کنید، حتما نزدیکترین اقامتگاه به محلی که کار دارید رو انتخاب کنید. پس به آدرس و نزدیکی هتل به مترو خیلی دقت کنید.
ما که اصفهانیم، برای خوردن بهترین سمبوسه، کجا بریم؟
همونطور که توی قسمتای قبلی نوشتم، باید گشت و محلههای مردم اهل جنوب رو پیدا کرد. اصفهان هم کم نیستن این فروشندههای خوشذوق و خوشسخن. اگر بخوام فقط یکی از این بخشهای شهر رو بهتون معرفی میکنم، میرسیم به شاهینشهر زیبا. فلافل و سمبوسه تک آبادان (خلیل)، از جمله جاهاییه که باید بهش سر بزنید و یکی از اون سمبوسهها رو سفارش بدید.
وقتی وارد شاهینشهر میشید از مردم اونجا بخواید تا مسیر کنار رودخونه رو بهتون نشون بدن. پنجشنبه و جمعه شبها دقیقا لشکرآباد اهواز رو براتون تصویرسازی کردن. یه عالمه دکه کنار هم با آشپزای حرفهای که با دستو دلبازی تمام تلاش میکنن شما رو جذب کنن. از کنار هر دکهای که رد میشید، یه دست بهتون فلافل و سمبوسه تعارف میکنه. توی ظرفهای پر از یخ، لیموناد گذاشتن و اون نوشابههای شیشهای قراره خاطرات زیبایی رو جلوی چشماتون بیاره.
پس روز سمبوسه، اگر اصفهان بودید، حتما به شاهینشهر سر بزنید.
اصفهان زیبا با اقامتگاههای مختلف پذیرای حضور شماست. برای آشنایی با تنوع هتلهای این شهر، یه سر به سایت سفربازی بزنید و ببینید که چندین هتل با امکانات مختلف، دست شما رو در انتخاب باز گذاشته.
قدیمیترین سمبوسهای شیراز، کجاست؟
وقتی به کسی میگی از شیراز اومدم بهت میگه، راست میگن شما به میدون گاز میگید فلکی گازو؟ و اینجاست که باید قانعاش کنی که باور کن همونطور که همه اصفهانیا ته تمام کلماتشون اس نمیذارن ما شیرازیا هم ته تمام کلماتمون یه اوو نمیذاریم. البته باید تلاش زیادی در این قانع کردن، بکنید.
بهترین کار برای اینکه بهش نشون بدید شما به میدون گاز، نهایتش میگید فلکه گاز، اینه که همون موقع یه تاکسی بگیرید و با اشاره به مسیر، ازش بخواید شما رو به فلکه گاز ببره، همین. حالا سمبوسهی اول خیابون چنچنه رو بهش نشون بدید. درسته، یه صف طولانی میبینید که البته ارزشش رو داره که توی صف وایسید. سمبوسههای ترد و خوشمره و البته تندی که تحویل میگیرید، ساخت دست مادر آبادانیه که نهایت تلاشش رو کرده، بهترین سمبوسه تاریخ رو بهتون تحویل بده.
ازشون بخواید سس خوشمزهی کنار سمبوسه رو بهتون بدن تا دیگه کیفتون حسابی کوک بشه.
شیراز زیبا و اقامتگاههای بومیش، الان با آبوهوای خیلی مطبوع منتظر شماست. فکر میکنم دیگه همه میدونن که شیراز توی اردیبهشت و اول پاییز، چنان دلبری میکنه که هوش از سرتون میبره.
لشکرآباد اهواز که اصلا نیازی به معرفی نداره
لشکرآباد پره از فلافلی و سمبوسهای که همه هم خوشطعم و خوشمزه هستن. یه جورایی انتخاب یکی از بین این همه، خیلی کار سختیه. به خاطر همینم ما واقعا نتونستیم بهترین رو پیدا کنیم. پس اگر به این محله رفتین چشمهاتون رو ببندید و اولین فلافلی که روبهروتون ظاهر شد رو انتخاب کنید. خیلی هم نیاز به فکر کردن نیست، چون برداشتن یه سمبوسه از بین اون همه، کار سختی نیست و مطمئن باشید که همه با عشق پخته شدن.
چیزی که توی اهواز خیلی به چشم میاد اینه که، زمان خرید اصلا حس نمیکنی صاحب مغازه داره یه جوری بهت نگاه میکنه یا اینکه الان داری سس زیادی استفاده میکنی. دست و دلبازی این مردم، به قدری نمایانه و حس راحتی بهت میده، که فکر میکنم اگر نگران سلامتی نباشی، یا اینکه چربی خون نرمالی داشته باشی، هر شب توی لشکرآباد داری دنبال سمبوسه و فلافل میگردی.
الان که دیگه هوا رو به سرد شدنه، شهرهای جنوبی مقصد خوبیه برای وقت گذروندن و تفریح. فقط باید یادتون باشه که همه مثل ما فکر میکنن و دوست دارن قبل از رفتن، اقامتگاهشون رو رزرو کنن. پس بعد از اینکه تصمیمت برا رفتن قطعی شد، برو سایت سفربازی و لیست هتلای اهواز رو چک کن. نذار سفری که میتونه حسابی بهت خوش بگذره، با استرس پیدا کردن جا، به تلخترین تبدیل بشه.
این متن رو با یه دستور پخت سمبوسه تموم میکنیم
اول از همه سیبزمینیهاتون آبپز کنید، چون در نهایت قراره فقط سرخ بشن و سیبزمینی لای نون فرصتی برای پخته شدن نداره. حالا سیبزمینی رو خوب له کنید و توی ماهیتابهای که پیازداغ نعناع داغ گرفتید، سرخشون کنید. سبزیهای معطری رو که از قبل ساطوری کرده بودید و کمی تفت داده بودید رو، به این ترکیب اضافه کنید و اجازه بدید که رنگش عوض بشه یا به اصطلاح سرخ شه. حالا هم ادویههاتون رو اضافه کنید و اگه دوست دارید سمبوسه تندی داشته باشید، در مصرف فلفل خسیس نباشید. نونهای لواش رو مستطیل شکل ببرید. توی هر مستطیل باریک، یه قاشق مواد بذارید و اونو با یه حرکت جادویی به یه مثلث تبدیل کنید. در مصرف روغن هم باید دست و دلباز باشید. سمبوسه با روغن کم، چندان دلچسب نیست. بعد از سرخ کردنشون، اونارو روی دستمال بذارید تا روغنشون کم بشه. سمبوسهی شما آماده است. بهتره قبل از سرد شدن و البته بیات شدن، نوشجان کنید.😉
یه سری سس این وسط هست که بسته به سلیقهی شما میتونه متفاوت باشه. اگه سمبوسه رو تند کردید، حواستون باشه، سسی که استفاده میکنید، خیلی تند نباشه. خلاصه که الان میتونید ادعا کنید که یه ظرف پر از سمبوسه اصل اهواز پختید و روز سمبوسه رو با این حرکت موفقیتآمیز، جشن بگیرید.