دسترسی سریع

روز جهانی تالاب‌ها یه جشن مرتبط با محیط زیسته که به سال ۱۹۷۱ برمی‌گرده، اونم زمانی که تعدادی از محیط‌بانان دور هم جمع شدن تا دوباره حمایت و عشق به تالاب‌ها رو به گردونه طبیعت برگردونن. باید اینو بدونید که تالاب‌ها، محیط‌های کوچیکی از حیات گیاهی و موجودات موجود در بدنه‌های آبی هستن که باعث ایجاد محیط‌زیست خاصی شدن. سلامتی این منطقه نه تنها برای بدنه ‌های آبی بلکه برای محیط زیست به عنوان یک کل ارزشمنده. دبیرخونه‌ی تالاب‌های جهانی اصالتاً اهل گلند سوئیسه و مطابق با آغاز روز جهانی تالاب‌ها، کنوانسیون رامسر برای اولین بار این شناخت رو در «شهر رامسر ایران، در کرانه‌های دریای خزر» نسبت داد.

توی این متن از وبلاگ گردشگری سفربازی می‌خوام براتون از روز جهانی تالاب‌ها بگم. در ادامه معروف‌ترین تالاب‌های ایران رو معرفی می‌کنم و بریم ببین سازمان بهداشت جهانی محیط‌زیست در مورد تالاب‌ها چه توصیه‌هایی برامون داشته. اگر شما هم دوست دارید بدونید با چه قدم‌هایی میشه ایران رو بیش از پیش حفظ کرد و به نسل بعدی تحویل داد، تا انتهای این متن من رو همراهی کنید. توی قسمت نظرات هم خوشحال میشیم از توصیه‌هاتون برای حفظ محیط زیست برای ما بگید.

سفربازی - Assateague Island

Assateague Island

روز جهانی تالاب‌ها، در خدمت تأثیر و تولید مثبتیه که تالاب‌ها بر جهان داشتن

روز جهانی تالاب‌ها در دومین روز فوریه هر سال جشن گرفته میشه، اگرچه در اصل تا سال ۱۹۹۷ جشن گرفته نمی‌شد و فقط صحبتی از این روز بود. این روز در خدمت تأثیر و تولید مثبتیه که تالاب‌ها بر جهان داشتن و در واقع، جوامع رو به نفع مادر طبیعت گرد هم می‌آوردن. این روز همچنین آگاهی جهانی رو افزایش میده، چون تالاب‌ها نه تنها بر زندگی مردم، بلکه بر طبیعت و کره‌ی زمین هم نقش مهمی دارن. محافظان جامعه و علاقه‌مندان به محیط‌زیست، همه در این روز گرد هم میان تا عشق خودشون رو به طبیعت از طریق جشنی، گرامی بدارن. جشنی که دیگه همه اونو به رسمیت می‌شناسن.

با گذشت زمان، ساخت و ساز انسان منجر به مشکلات زیست‌محیطی مختلفی شده که تالاب‌ها رو تحت تأثیر قرار میده. افزایش جمعیت و ساخت‌وساز منجر به کاهش حفاظت از محیط‌زیست شده و در مجموع مشکلاتی رو برای این اراضی به همراه داشته. بسیاری از تالاب‌ها در حال از دست رفتن هستن و بوم‌شناسان ادعا می‌کنن که انسان باید قبل از، از دست دادن فیلتر طبیعی و محافظ جهان، معضل رو به رسمیت بشناسن.

راه یافتن روز جهانی تالاب‌ها به ایران

از سال ۱۹۹۸، دبیرخونه رامسر با Danone Group Evian Fund for Water مستقر در پاریس و در بارسلونا، اسپانیا، برای حمایت مالی شریک شد. برای دبیرخونه رامسر، که به عنوان کنوانسیون تالاب‌های با اهمیت بین‌المللی به ویژه به عنوان زیستگاه پرندگان آبزی شناخته میشد، این حمایت مالی انواع مختلفی از مواد اطلاع‌رسانی رو ایجاد می‌کرد که شامل لوگوها، پوسترها، برگه‌های اطلاعاتی، جزوه‌ها و اسناد راهنما برای حمایت از فعالیت‌های کشوریه که برای جشن WWD سازماندهی شدن.

سفربازی - دریاچه آب الوان - عکس از worldwetlandsday

دریاچه آب الوان – عکس از worldwetlandsday

جشن روز جهانی تالاب‌ها با گرفتن عکس از آن‌ها

از سال ۲۰۱۵، مسابقه یه ماهه عکس جوانان Wetlands که از ۲ فوریه آغاز میشد، به عنوان بخشی از یه رویکرد جدید برای هدف قرار دادن جوانان و مشارکت اونا در WWD معرفی شد. افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال می‌تونستن از یه تالاب خاص عکس بگیرن و بین ماه‌های فوریه تا مارس، اون رو در وب سایت روز جهانی تالاب آپلود کنن. با کمک Star Alliance Biosphere Connections، جایزه‌ای که به برنده مسابقه عکس تعلق می‌گرفت، فرصتی برای بازدید از تالاب مورد نظر رو ایجاد می‌کرد. مثلا با عکسایی که از تالاب رامسر توی این وسایت منتظر ده بود، روزانه بیشتر از ۲۲۰۰ نفر می‌اومدن به سایت و عکسای تالاب رامسر رو می‌دیدن. از سال ۱۹۹۷ وب‌سایت رامسر گزارش‌هایی رو از حدود ۱۰۰ کشور جهان از فعالیت‌های WWD ارسال کرده. در سال ۲۰۱۶ نقشه‌ای از رویدادها برای کمک به کشورها برای ترویج فعالیت‌های خودش و تسهیل گزارش دهی پس از WWD معرفی شد.

سفربازی - تالابی در بلاروس

تالابی در بلاروس

تم‌های روز جهانی تالاب‌ها

هر سال موضوعی برای تمرکز بیشتر و کمک به افزایش آگاهی عمومی در مورد ارزش تالاب‌ها، انتخاب میشه. کشورها رویدادهای مختلفی رو برای افزایش آگاهی سازماندهی می‌کنن. به عنوان مثال، سخنرانی‌ها، سمینارها، طبیعت‌گردی، مسابقات هنری کودکان، مسابقات سمپان، روزهای پاکسازی جامعه، مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی، نامه به روزنامه‌ها، راه‌اندازی سیاست‌های جدید تالاب، سایت‌های جدید رامسر و برنامه‌های جدید در سطح ملی از جمله مواردی هستن که از قبل موضوعاتشون مشخص شده.

پیش بینی میشه موضوع روز جهانی تالاب‌ها در سال ۲۰۲۳ “احیای تالاب‌ها” باشه و بر اساس احیای تالاب‌ها عکس‌ها گرفته بشه. به دلیل میزان آسیبی که مردم به تالاب‌ها وارد کردن، باید به این موضوع پرداخت چون آینده خیلی روشنی بای اونا دیده نمیشه. متاسفانه بخش زیادی از موجودات این تالاب‌ها به خاطر دستکاری مردم در طبیعت دارن از بین میرن و این یعنی از دست رفتن چرخه طبیعت. باید دوباره کاری کرد که تالاب‌ها جون تازه بگیرن و موجودات به زیستگاهشون برگردن.

آشنایی با تالاب‌های ایران در روز جهانی تالاب‌ها

تالاب‌ها بخش مهمی از اکوسیستم طبیعی هستن که اگه با بی‌توجهی روبه‌رو بشن، آسیب‌های جدی به طبیعت منطقه وارد می‌کنن. این تالاب‌ها در جای جای کره زمین با توجه به اقلیم و شرایط جغرافیایی شکل گرفتن و هر کدوم ویژگی‌های منحصربفرد خودشون رو دارن. ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و تنوع طبیعتش، تالاب‌های گوناگونی داره که نقش بسیار مهمی در اکوسیستم طبیعی اون ایفا می‌کنن. توی این بخش می‌خوام تالاب‌های شناخته شده ایران رو بهتون معرفی کنم.

سفربازی - تالاب هامون

تالاب هامون

تالاب بین‌المللی هامون در سیستان و بلوچستان

دریاچه و تالاب بین‌المللی هامون، سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای مازندران و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایرانه. دریاچه و تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان واقع شده‌. این دریاچه از سه دریاچه کوچیک به نام‌های هامون پوزک، هامون صابری و هامون هلمند (هیرمند) تشکیل شده و هامون گود زره هم کمی دورتر از این سه قرار گرفته‌. این دریاچه‌ها در زمان فراوانی آب به هم می‌رسن و دریاچه مشترک هامون، بین افغانستان و ایران رو تشکیل می‌دن. رودخانه هیرمند شریان اصلی ورود به هامونه و رودخونه‌های خاش‌رود، فراه، هاروت‌رود، شوررود، حسین‌آباد و نهبندان هم به هامون می‌ریزن.

تالاب بین‌المللی هامون صابری در سیستان و بلوچستان

هامون صابری با ارتفاع حدود ۴۷۵ متر از سطح دریا در موقعیت جغرافیایی طول (۶۱ درجه و ۳۵ دقیقه) و عرض (۳۱ درجه و ۱۵ دقیقه) قرار داره و مساحت قسمت اصلی اون حدود ۱۰۲۹ کیلومتر مربعه. در شمال غربی دشت سیستان بین قسمتی از خاک ایران و افغانستان واقع شده و نسبت به هامون پوزک بزرگتره. هامون صابری از طریق رودخونه‌های فراه و هاروت و همچنین از سرریز هامون پوزک تغذیه میشه. قسمت جنوبی هامون صابری که در ایران واقع شده، از عمق بیشتری برخورداره.

هامون هیرمند در غرب دشت سیستان در ارتفاع ۴۷۰ متر از سطح دریای آزاد با مساحت ۴۱۱ کیلومتر مربع در موقعیت جغرافیایی طول (۶۱ درجه و ۲۷ دقیقه) و عرض (۳۰ درجه و ۵۰ دقیقه) واقع شده و از طریق رود سیستان و رودخونه‌های شور و همچنین هامون صابری تغذیه می‌شه. جریانات سطحی و ناچیزی هم از شرق، شمال و غرب وارد هیرمند می‌شه. تنها نقطه مرتفع دشت سیستان کوه خواجه است که با ارتفاع ۶۰۹ متر از سطح دریای آزاد (۱۰۰ متر از سطح زمین) در هامون هیرمند قرار داره.

سفربازی - تالاب بین‌‏المللی خور باهو و خلیج گواتر

تالاب بین‌‏المللی خور باهو و خلیج گواتر

تالاب بین‌‏المللی خور باهو و خلیج گواتر سیستان و بلوچستان

تالاب بین‏المللی خور باهو و خلیج گواتر با وسعت ۲۹۵۰۰ هکتار در منتهی‏الیه جنوب شرقی کشور و استان سیستان و بلوچستان، در ضلع غربی خلیج گواتر و در محل پیوند رودخونه باهوکلات به دریای عمان شکل گرفته. تالاب خور باهو در ۸۵ کیلومتری چابهار و نزدیک به مرز ایران و پاکستان قرار داره. قسمت شرقی اون در خاک پاکستان و قسمت غربیش در خاک ایران قرار داره. به همین دلیل این منطقه از لحاظ امنیتی و استراتژیکی از درجه اهمیت ویژه‏ای برخورداره. این خلیج بخشی از منطقه حفاظت شده گاندو به شمار میاد که دارای ارزشای اکولوژیک منحصر به فردیه. مجموعه این اکوسیستم شامل رودخونه باهوکلات، خور و خلیج گواتره که در سال ۱۳۷۸ با کد ۱۰۰۶ در فهرست تالاب‏های بین ‏المللی رامسر قرار گرفته و در طبقه‌بندی سازمان حفاظت محیط زیست در ردیف منطقه حفاظت شده هم قرار داره.

رزرو انواع اقامتگاه های سیستان وبلوچستان

سفربازی - جزیره شیدور

جزیره شیدور

جزیره شیدور در استان هرمزگان

جزیره شیدوَر، یکی از جزایر خلیج‌فارس از توابع بخش کیش شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگانه. این جزیره جزو مناطق حفاظت‌شده محیط‌زیست کشور و یکی از مهم‌ترین پناهگاه‌های پرندگانی همچون عقاب دریایی دم سفید و آبزیانی مثل لاک‌پشتای دریایی، ماهی‌ها و دلفین‌ها در خلیج‌فارسه. شیدور به عنوان پناهگاه حیات‌وحش و آب‌سنگ‌های مرجانی دارای اهمیت بین‌المللیه و از سال ۱۳۶۶ تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفته‌. در سال ۱۳۹۵ از سوی دبیرخونه کنوانسیون گونه‌های مهاجر واقع در دفتر منطقه‌ای یونپ در بانکوک، جزیره شیدور به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم لاک‌پشت دریایی معرفی شد و به شبکه مناطق مهم لاک‌پشت‌دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا پیوست. این جزیره با نام‌های شِتوار، شِتوَر، مارون و مارو هم شناخته می‌شه.

سفربازی - تالاب خورخوران

تالاب خورخوران

تالاب بین‌المللی خورخوران در هرمزگان

تالاب خورخوران و جنگلای حرا یا مانگرو یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری هرمزگان و بندر زیبای خمیره. این تالاب و جنگلای حرا به حدی به لحاظ زیست‌محیطی اهمیت دارن که تحت عنوان ذخیره‌گاه زیست کره‌ زمین به ثبت جهانی رسیدن و از اونا با دقت بالایی نگهداری می‌شه. جنگلای حرای هرمزگان در چند نقطه از استان وجود دارن. یکی از شناخته‌شده‌ترین اونا، حرای قشمه، اما حرای تالاب خورخوران بندر خمیر، بزرگ‌ترین جنگل دریایی در خاورمیانه است و از این نظر بسیار مورد اهمیته. تالاب خورخوران در جنوب ایران و در استان هرمزگان قرار داره. این تالاب اول در سال ۱۳۵۱ با نام منطقه حفاظت شده حرا تحت حفاظت قرار گرفت. بعدش در سال ۱۳۵۴ عنوان پارک ملی رو به خودش اختصاص داد و در سال ۱۹۷۶ میلادی به شبکه جهانی انسان و کره‌مسکون (MAB/UNESCO) پیوست. در سال ۱۳۶۱ مجدداً به سطح منطقه حفاظت شده عودت داده شد.

سفربازی - تالاب بین‌المللی دلتای رود گز

تالاب بین‌المللی دلتای رود گز

دلتای بین‌المللی رود گز و رود حرا  در هرمزگان

تالاب بین‌المللی دلتای رود گز و رود حرا با وسعت ۲۷ هزار و ۸۲۷ هکتار یکی از تالابای استان هرمزگانه که در فهرست تالابای کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده‌. در این تالاب دو گونه گیاهی آبزی حرا و چندل رشد می‌کنن و زیستگاه پرندگان آبزی و کنار آبزی مثل پلیکان پاخاکستری، صدف‌خوار، گیلانشاه حنایی، گیلانشاه بزرگ، عقاب خالدار، سارگپه پابلند، عقاب دریایی دم‌سفید و… محسوب می‌شه. ویژگی اصلی این تالاب‌ها وجود جنگل‌های حرا و بسترهای گِلی گسترده‌اس که امکان مناسبی رو برای تولیدمثل، زمستون‌گذرانی و تغذیه بسیاری از پرندگان با درجه حفاظتی بالای جهانی رو تشکیل می‌دن. علاوه بر اون دلایلی همچون عمق مناسب امنیت، تلاطم کم و سطح زیستی فراوون هم باعث شده تا نواحی بسیار مناسبی برای تولیدمثل آبزیانی مثل لارو میگو باشه.

سفربازی - دلتای بین‌المللی رود‌شور

دلتای بین‌المللی رود‌شور

دلتای بین‌المللی رود‌شور و شیرین میناب در هرمزگان

تالاب بین‌المللی رودشور، شیرین و میناب با مساحت ۷۸۰۹۹ هکتار در فاصله بین۱۰ تا ۷۰ کیلومتری شرق بندرعباس درساحل شمالی تنگه هرمز در خلیج فارس، روبروی جزیره هرمز هم‌تراز با سطح دریا واقع شده. این منطقه در حوزه بندرعباس در خورهای دهستان‌های ایسین، تخت، شمیل از بخش مرکزی این شهرستان (رویش‌گاه حوزه کولغان در خورهای جلابی، حسن لنگی و مصب رودخانه شور) و در شهرستان میناب در سواحل و خورهای دهستان‌های تیاب و سندرک از بخش مرکزی (جنگلای حوزه تیاب و کلاهی در خورهای مشدر، بهینه، کرگان) واقع شده. از خورها و رودخونه‌های مهم این  منطقه از شرق به غرب میشه به  خور کرگل، خورچاخا، خور بندزرک، خور نوبر، خورکلاهی، خور مازغ، خور تیاب، رودخونه حسن‌لنگی، رودخونه جلابی، رودخونه شور دوم و رودخونه شور اول اشاره کرد.

رزرو انواع اقامتگاه های هرمزگان

سفربازی - تالاب بین‌المللی کمجان

تالاب بین‌المللی کمجان

تالاب‌های بین‌المللی نیریز و کمجان در فارس

تالاب بین‌المللی کمجان از جمله تالاب‌های مهم کشوره و در اولین کنوانسیون بین‌المللی تالاب‌ها در رامسر ثبت و به تأیید رسیده، این تالاب طی هزاره‌ها در مسیر کوچ پرندگان مهاجر قرار داشت و طبق نظر مجامع جهانی و زیست‌محیطی یه درصد از پرندگان خاورمیانه رو در خودش جای می‌داده‌. تالاب بین‌المللی کمجان باحدود ۴ هزار هکتارمساحت درفاصله ۱۲۰ کیلومتری شمال شرق شیراز در روستای کمجان از توابع بخش کربال شهرستان خرامه واقع شده‌. در این تالاب گونه‌های متنوعی از گیاهان تالابی و مردابی از جمله نی، لوئی، شوره، درمنه و غیره وجود داره، که در بعضی نقاط ارتفاع اونا به شش الی هشت متر می‌رسه.

سفربازی - تالاب بین‌المللی ‌پریشان

تالاب بین‌المللی ‌پریشان

تالاب بین‌المللی ‌پریشان و دشت ارژن در فارس

تالاب پریشان با وسعت ۴۳۰۰ هکتار در شرق کازرون در استان فارس و در منطقه حفاظت شده ارژ، پریشان واقع شده. این تالاب یکی از تالاب‌های ثبت شده در کنوانسیون رامسره که به همراه تالاب ارژن از طرف یونسکو به عنوان ذخیره‌گاه زیست ‌کره شناخته شده. در سال‌های اخیر توسعه ناپایدار در این حوضه و بهره‌برداری‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی همراه با خشکسالی‌های طولانی مدت،  این تالاب رو با بحران‌های جدی روبرو کرده.

رزرو انواع اقامتگاه های فارس

سفربازی - تالاب بین‌المللی شادگان

تالاب بین‌المللی شادگان

تالاب بین‌المللی شادگان، خورالامیه و خور موسی در خوزستان

ﺗﺎﻻب ﺷﺎدﮔﺎن در ﭘﺎﻳﻴﻦ دﺳﺖ ﺣﻮﺿﻪ رودﺧوﻧﻪ ﺟﺮاﺣﻲ در اﺳﺘﺎن ﺧﻮزﺳﺘﺎن در ﺟﻨﻮب ﻏﺮﺑﻲ اﻳـﺮان واﻗـﻊ   ﺷﺪه. ﺣﻮﺿﻪ آﺑﺮﻳﺰ ﺗﺎﻻب ﺷﺎدﮔﺎن ۲۴/۳۱۰ ﻛﻴﻠﻮﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ ﻣﺴﺎﺣﺖ داﺷﺘﻪ و از ﺳﻪ زﻳﺮ ﺣﻮﺿﻪ اﺻـﻠﻲ  ﺑﻪ ﻧام‌های ﻣﺎرون، اﷲ و ﺟﺮاﺣﻲ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪه. ﺣﻮﺿﻪ رودﺧوﻧﻪ‌ﻫﺎی ﻣﺎرون و اﷲ ﺷﺎﻣﻞ ﺑﺨﺶ اﻋﻈـﻢ  ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻛﻮﻫﺴﺘﺎﻧﻲ ﺑﺨﺶ‌ﻫﺎی ﺑﺎﻻدﺳﺖ در اﺳﺘﺎن ﻛﻬﻜﻴﻠﻮﻳﻪ و ﺑﻮﻳﺮاﺣﻤﺪ ﻫﺴـﺘﻨ، در ﺣـﺎﻟﻲ ﻛـﻪ رودﺧوﻧـﻪ ﺟﺮاﺣﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻨﺎﻃﻖ دﺷﺘﻲ ﻧﺴﺒﺘﺎً ﻫﻤﻮار ﺟﻠﮕﻪ ﺧﻮزﺳﺘﺎنه.

رزرو انواع اقامتگاه های خوزستان

سفربازی - تالاب بین‌المللی چُغاخور

تالاب بین‌المللی چُغاخور

تالاب بین‌المللی چغاخور در چهارمحال بختیاری

تالاب بین‌المللی چُغاخور، تالابی در شهرستان بروجن در استان چهارمحال بختیاریه. این تالاب با مساحتی حدود ۲۳۰۰ هکتار در دامنه ارتفاعات برآفتاب و کلار (۳۸۳۰ متر)، در مسیر جاده شهرکرد، اهواز قرار گرفته. ویژگی منحصر به فرد تالاب، وجود نوعی ماهی از خانواده گامبوزیا (کپوردندان) در این مکانه. در تابستون دیدن عشایر و روستاهای اطراف چغاخور بسیار لذت‌بخشه. به تازگی می‌خوان از جایی که فرسایش آبی بالاست آب رو به این تالاب منتقل کنن و به این ترتیب آبی که وارد تالاب میشه، پر از رسوبه. اگه این آب داخل تالاب بیاد علاوه بر این که ارتفاع آب بیش از شش متر می‌شه و ویژگی تالابی چغاخور از بین می‌ره، خسارات دیگه‌ای هم وارد می‌شه. خود آب با این سرعتی که وارد تالاب می‌شه یه جریان رودخونه‌ای درست می‌کنه که به دلیل جریان تند آب کل اکوسیستم تالاب رو از بین می‌بره. علاوه بر این، اون رسوباتی که با حجم زیاد وارد تالاب می‌شه، کل رویشگاه کف تالاب رو از بین می‌بره.

رزرو انواع اقامتگاه های چهارمحال وبختیاری

سفربازی - تالاب گاوخونی

تالاب گاوخونی

تالاب بین‌المللی گاوخونی و تالاب‌های ‌پایین دست زاینده‌رود در اصفهان

« تالاب گاوخونی » یکی از ۲۴ تالاب بین‌المللی ایرانه که در سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده. این تالاب یکی از اکوسیستم‌های طبیعی استان اصفهانه که در نقطه پایانی زاینده‌رود قرار گرفته و به عنوان یه اکوسیستم طبیعی واقع در یه منطقه خشک قابلیت زیادی در توسعه پایدار منطقه داره. اما طی سال‌های اخیر با توجه به وضعیت نامناسب هیدرولوژیک این تالاب و خشک شدن بخش وسیعی از اون، شرایط این تالاب به صورت بحرانی دراومده. از این رو با توجه به وضعیت بحرانی تالاب بین‌المللی گاوخونی نیازه شرایط این تالاب به صورت مداوم مورد بررسی قرار بگیره و برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه انجام بشه.

رزرو انواع اقامتگاه های اصفهان

سفربازی - تالاب بین‌المللی زریوار

تالاب بین‌المللی زریوار

تالاب بین‌المللی زریوار در کردستان

دریاچه‌ای که یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین ایران به‌شمار میاد و از معروف‌ترین و زیباترین جاذبه‌های طبیعی غرب کشور محسوب می‌شه. حداکثر ارتفاع حوضه ۲۱۲۰ متر و حداقل ارتفاع اون در محل خروجی تالاب ۱۲۸۳ متر از سطح دریاس. دور تا دور اون با کوه‌هایی زیبا از درختان و مراتع احاطه شده‌ که جلوه‌ای منحصر به فرد به این دریاچه می‌دن. آب دریاچه زریوار از چشمه‌های جوشانی که در کف اون قرار داره و همچنین از آب باران و برف، تأمین می‌شه. این تالاب به دلیل شرایط مناسبی که داره پذیرای گیاهان و جانوران گوناگونه و فعالیت‌های پرنده‌نگری و ماهیگیری در اون رونق داره. تالاب زریبار یکی از منحصر به فردترین دریاچه‌های آب شیرین جهان به‌شمار می‌ره و شرایط کلی یه تالاب بین‌المللی رو داره.

رزرو انواع اقامتگاه های کردستان

سفربازی - تالاب بین‌المللی گمیشان

تالاب بین‌المللی گمیشان

تالاب بین‌المللی گمیشان در گلستان

گمیشان دراصل نام شهر محسوب نمیشه بلکه نام شهرستانیه که شهرهای گمیش تپه، سیمین شهر و روستاهای تابعه رو دربر گرفته‌. مرکزیت این شهرستان شهرگمیش تپه‌اس. گمیشان در کرانه شرقی دریای خزر واقع شده و از سمت غرب به دریای خزر ختم میشه. آب‌وهوای گمیشان معتدل و و نسبتاً خشکه. زمستونای نسبتاً سرد با تابستونای نسبتاً گرم و شرجی داره. به علت واقع شدن رشته کوه‌های البرز در شهرهای همسایه همچون گرگان و کردکوی ابرهای بارانی به سمت کوه‌ها کشیده می‌شن و به همین علت گمیشان شهری پر بارون به حساب نمیاد.

رزرو انواع اقامتگاه های گلستان

سفربازی - مجموعه تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار

مجموعه تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار

آبندان‌های فریدون‌کنار، ازباران و سرخه‌رود در مازندران

مجموعه تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار در جنوب شرقی فریدون‌کنار  از توابع استان مازندران  قرار داره  این منطقه مثل بسیاری از مناطق حاشیه دریای خزر با ارتفاع متوسطی زیر سطح دریا، داره. این تالاب یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های تالابی شمال ایران  در سال ۱۳۸۱ همین منطقه البته با وسعتی بیشتر با نام آب‌بندان فریدون‌کنار، از باران و سرخ رود به عنوان تالاب مصنوعی با اهمیت بین‌المللی درکنوانسیون رامسر به ثبت رسید. این منطقه در فاصله‌ای نزدیک به دریای خزر، برخوردار از دامنه‌ وسیعی از رویشگاه‌های طبیعی و مصنوعی شامل انواع آب‌بندان‌ها، استخرها، پناهگاه حیات‌وحش، مزارع برنج و مناطق جنگلی پَست خزریه.

رزرو انواع اقامتگاه های مازندران

سفربازی - تالاب بندر انزلی یا مرداب بندر انزلی

تالاب بندر انزلی یا مرداب بندر انزلی

تالاب بین‌المللی انزلی در گیلان

تالاب بندر انزلی یا مرداب بندر انزلی، با مساحتی در حدود ۲۰ هزار هکتار در شمال ایران، واقع در استان گیلان و در نزدیکی بندر انزلیه.پهنه آبی تالاب در شهرستان انزلی قرار گرفته. این تالاب، از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین زیستگاه‌های طبیعی جانوران ایرانه. تالاب انزلی، هر ساله پذیرای تعداد زیادی از پرندگانیه که از سوی کشورای همسایه شمالی به ایران میان. این تالاب به دلیل موقعیت جغرافیایی از نظر میزان بالای رطوبت و آب با هیچ‌یک از تالاب‌های ایران قابل مقایسه نیست. تالاب انزلی چندین جزیره رو در خودش جای داده‌. تالاب انزلی به‌طور کلی تابستونای گرم و مرطوب و زمستونای ملایمی دارده. مشخصات جوی تالاب انزلی شبیه به انزلی و غازیانه، اما مقدار رطوبت تالاب بیشتر از مناطق مجاوره. حداقل دما در زمستون، نزدیک یا مساوی صفر درجه سانتی‌گراد بوده و به ندرت، به زیر صفر می‌رسه.

سفربازی - دریاچه قوری‌گل

دریاچه قوری‌گل

دریاچه قوریگل در آذربایجان شرقی

دریاچه قوری‌گل (به معنی تالاب خشک) در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریز و در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستان‌آباد در مجاورت روستای یوسف‌آباد قرار گرفته. منابع تأمین‌کننده آب این تالاب از آب‌های جاری ناشی از برف و بارون و تعدادی چشمه‌های زیرزمینیه که در کف اون جریان دارن. با توجه به اهمیت زیست‌محیطی دریاچه قوریگل، این تالاب جزء تالاب‌های بین‌المللی ثبت شده در کنوانسیون رامسره. همچنین این تالاب به خاطر پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، حائز اهمیت ملی و بین‌المللیه. هم‌اکنون برنامه‌های حمایتی از این تالاب شامل حفاظت از منابع آب دریاچه و ایجاد منطقه شکار ممنوع برای حفظ گونه‌های جانوری اطراف دریاچه‌اس.

رزرو انواع اقامتگاه های آذربایجان شرقی

سفربازی - دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی

دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین آبگیر دایمی در آسیای غربی در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته‌. حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ۵۱٬۸۷۶ کیلومتر مربع است معادل بیش از ۳٪ مساحت کل کشور ایرانه. این حوضچه توسط مجموع ۶۰ رودخونه سیرآب می‌شه که ۲۱ رودخونه دایمی یا فصلی هستن و ۳۹تای اونا دوره‌ای هستن. از این میان زرینه‌رود، سیمینه‌رود و آجی‌چای (تلخه‌رود) ورودی‌های اصلی به دریاچه ارومیه بودن. این حوضه با داشتن دشت‌هایی مثل دشت ارومیه، تبریز، آذرشهر، بوکان، بناب، میاندوآب، مهاباد، نقده، سلماس، پیرانشهر و اشنویه، یکی از کانون‌های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری در ایران به‌شمار میاد. این دریاچه از اواسط دهه ۸۰ شروع به خشک شدن کرد و امروزه در خطر خشک شدن کامل قرار داره. بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌ده که در سال ۲۰۱۵ دریاچه ۸۸ درصد مساحت خودش رو از دست داده. دلایل بسیاری برای خشک شدن دریاچه ذکر شده‌ از جمله سدسازی بی‌رویه، احداث بزرگراه بر روی دریاچه و استفاده بی‌رویه از منابع آب حوزه آبریز دریاچه و همچنین بارش کم برف و بارون در سال‌های اخیره.

رزرو انواع اقامتگاه های آذربایجان غربی

سفربازی - تالاب بین المللی امیرکلایه

تالاب بین المللی امیرکلایه

تالاب بین المللی امیرکلایه در گیلان

امیرکلایه، تالابی بین‌المللی در استان زیبا و دیدنی گیلانه. این تالاب دارای وسعتی به اندازه ۱۲۳۰ هکتاره و عمق اون به طور تقریبی به ۸۵ متر می‌رسه. ویژگی منحصر به فردی که باعث شده این تالاب در سطح جهان مشهور بشه اینه که در مقایسه با بقیه تالابای گیلان آب اون شیرینه و در فاصله یه کیلومتری دریا قرار داره. علاوه بر این تالاب امیرکلایه زیستگاهی مناسب برای انواع مختلفی از گیاهان و جانورانه. یکی از گیاهان زیبایی که در این تالاب رشد می‌کنه پسته دریاییه، که در زبان محلی این منطقه به اون ثعله به اقلی میگن، محصول این گیاه لاله تالابیه. این گونه گیاهی با کلاهک سبز رنگ و دونه‌های کوچیک به رنگ سبز دارای خاصیتای دارویی و درمانیه و در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیره. توی فصل زمستون این تالاب محل گذر هزاران پرنده مهاجر و همچنین زیستگاه ۱۱ گونه از انواع ماهیانه. دسترسی به این تالاب در حال حاضر از طریق جاده کنار گذر چمخاله به کیاشهر امکان‌پذیره.

رزرو انواع اقامتگاه های گیلان

سخن آخرم اینه که

داریم می‌بینیم این روزا محیط‌زیست شده یه توپ وسط میدون و هرکی میاد یه لگدی بهش میزنه. از اونایی که توی این حوزه تصمیم‌گیر هستن تا ماهایی که فقط داریم از زیبایی این طبیعت استفاده می‌کنیم هیچ‌کدوم ذره‌ای برامون مهم نیست که قراره در نهایت چه بلایی سر محیط زیست بیاد. کاری واسه تصمیمات عاقلانه اونایی که تصمیم‌گیر هستن، نمی‌تونیم بگیریم ولی خودمون قطعا می‌تونیم راهی از پیش ببریم. وقتی قدم میذاریم توی طبیعت ابتدایی‌ترین چیزی که برامون مهم باشه این باشه که باید محیط‌زیست رو حفظ کرد و به نسل بعدی داد. باید به اونا آموزش داد که اونا هم تا جایی که می‌تونن حافظ جایی باشن که دارن توش زندگی می‌کنن. روز جهانی تالاب‌ها اید یه تلنگر باشه برای ما که بتونیم درست‌ترین راه رو انتخاب کنیم.

آیا این مطلب مفید بوده؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای