منطقه حفاظت شده یاری قاری اهر، گلچینی از گونههای نادر گیاهی و جانوری
امروز قراره شما رو به یکی از جاذبه های گردشگری حفاظت شده در استان آذربایجان شرقی ببریم. منطقه حفاظت شده یاری قاری یه دشت وسیع و پهناور به وسعت ۷۱۴۴۲ هکتاره که از شرق به منطقه شکار ممنوع انزان متصل میشه و از جنوب به رشته کوه بزگوش میرسه. شمال این منطقه جنگل های ارسباران قرار گرفته و به لحاظ اکولوژیکی به حیاط وحش کیامکی مرتبط میشه.
جالبه بدونین بعضی از گونه های گیاهی و جانوری خاص تو این منطقه وجود دارن، علاوه بر این چشمه های پر تعداد و طبیعت بکر، گردشگرهای بسیاری رو جذب این منطقه کرده. اگه شما کوله بارتون رو برای بازدید از منطقه حفاظت شده یاری قاری بستین، قبلش این مطلب رو تا انتها بخونین. تو این مطلب قصد داریم به شما بگیم منطقه حفاظت شده یاری قاری کجاست، چه پوشش گیاهی و جانوری داره و از چه مسیری میتونین به این منطقه برسین.
منطقه حفاظت شده یاری قاری کجاست؟
همونطور که قبلاً اشاره کردم منطقه یاری قاری در استان آذربایجان شرقی قرار گرفته و در جنوب شهرستان اهر واقع شده. برای دسترسی به این منطقه کافیه از سراب وارد جاده مهربان بشین و مسیر رو ادامه بدین تا به جاده دمیرچی برسین، همین که وارد این جاده میشین، منطقه حفاظت شده یاری قاری رو پیش روی خودتون میبینین.
آدرس منطقه حفاظت شده یاری قاری: استان آذربایجان شرقی، شهرستان سراب، جاده مهربان، جاده دمیرچی، منطقه حفاظت شده یاری قاری
پوشش گیاهی و جانوری منطقه یاری قاری
اولین سوالی که ممکنه براتون پیش بیاد اینه که چرا این منطقه حفاظت شده است و اصلا منطقه حفاظت شده چه ویژگی هایی داره و چطور میشه ازش دیدن کرد؟ در جواب این سوال باید بگم که مناطق حفاظت شده که تو سال های اخیر مورد توجه و استقبال خیلی از گردشگرها و دوست داران محیط زیست قرار گرفته، در واقع یک زیستگاه گیاهی- جانوری خاصه که برای جلوگیری از تغییر کاربری زمین و حفظ سرمایه های ژنتیکی و اکولوژیکی، حفاظت میشه.
در واقع این مناطق رو محیط بان ها حفاظت میکنن تا زمین شون برای ساخت و ساز استفاده نشه، گونه های خاص گیاهی بتونن ادامه حیاط داشته باشن و گونه های نادر جانوری در معرض خطر شکار و انقراض قرار نگیرن. علاوه بر این مناطق حفاظت شده برای پژوهش های علمی، بررسی های زیست محیطی و مقایسه اکوسیستمی با منطق مشابهی که تخریب شدن، مورد استفاده قرار میگیرن.
اما چه گونه های گیاهی و جانوری در این منطقه زندگی میکنن و یاری قاری رو به عنوان زیستگاه انتخاب کردن؟ این منطقه اقلیم و توپوگرافی خاص و منحصر به فردی داره، به همین دلیل بسیاری از گونه های جانوری از جمله پستاندارانی مثل پلنگ، قوچ، میش وحشی، سیاه گوش، خرس قهوه ای، گرگ، رودک، تشتی، راسو، جوجه تیغی، سمور سنگی، گراز، روباه، خرگوش، سنجاب درختی، خفاش نعل اسبی مدیترانه ای در این منطقه زندگی میکنن.
البته تنوع گونه های جانوری به همین تعداد ختم نمیشه و بسیاری از پرندگان نادر و جوندگان هم این منطقه رو به عنوان زیستگاه خودشون انتخاب کردن. عقاب طلایی، کرکس، سارگپه، سنقر گندمزار، دلیجه، لیل، بحری، لاچین، کبک معمولی، چیل، تیهو و بلدرچین از جمله پرندگان و جوندگان ساکن این منطقه هستن.
آب و هوای منطقه حفاظت شده یاری قاری
در مورد آب و هوای یاری قاری باید بگیم از اونجایی که منطقه حفاظت شده یاری قاری در استان آذربایجان شرقی و در یک منطقه کوهستانی قرار گرفته، آب و هوای نسبتاً خنک رو به سردی داره. به ویژ اینکه اطراف اهر رو کوه های شیور از قسمت شمال شرق، بزکش در جنوب و قاشقاداغ در جنوب شرق احاطه کردن.
رودخونه های کیچیک چای، اهرچای، علیرضا چای و رنگول چای از جمله رودخونه های منطقه حفاظت شده یاری قاریه. دمای هوای این منطقه تو فصل تابستون در گرم ترین حالت ۳۴ درجه سانتی گراد و در سردترین حالت در فصل زمستون ۲۷- درجه سانتی گراد هست.
بهترین فصل سفر به منطقه حفاظت شده یاری قاری
منطقه حفاظت شده یاری قاری، هوای بسیار خنک و مطبوعی داره و به همین دلیل یه لوکیشن عالی برای سفرهای تابستونی به حساب میاد. البته برای بازدید از این منطقه در ساعت های خاصی باید مراجعه کنین و برای حفظ زیستگاه و اکوسیستم گیاهی و جانوری با زیست بان های منطقه همکاری لازم رو داشته باشین.
سخن پایانی
در این مطلب درباره منطقه حفاظت شده یاری قاری با شما صحبت کردیم و اطلاعاتی درباره پوشش گیاهی و جانوری این منطقه با شما به اشتراک گذاشتیم. همچنین شما رو از وضعیت آب و هوای منطقه در فصل تابستون و زمستون مطلع کردیم و گفتیم بهترین فصل سفر به منطقه، چه وقتی هست. امیدواریم خوندن این مطلب اطلاعات مفیدی درباره منطقه حفاظت شده یاری قاری قرار داده باشه و از سفر به این منطقه لذت ببرید.